07 / 05 / 2024

kira alınacak mı

kira alınacak mı

Koronavirüs salgını tedbiri kapsamında kapatan işletmelerin kira sözleşmeleri feshedilmeyecek. Fakat yeni tedbir paketindeki bu karar konutları kapsamıyor. Avukat Cevat Kazma, konut kirası sözleşmeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu…

Sağlık Bakanlığı duyurdu! Ebe, hemşire, sağlık memuru, sağlık teknikeri! Toplam 36 bin sağlık personeli alınacak! 

Sağlık Bakanlığı tarafından binlerce sağlık personeli alınacağı açıklanmıştı. Sağlık personeli alımına dair Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. 36 bin sağlık personeli alınacak.

Türksat personel alımı yapacağını duyurdu! Hangi şartlarda kaç personel alınacak?

Türksat tarafından farklı kadrolarda istihdam edilmek için personel alımı yapılacağını duyurdu. Peki, hangi pozisyonlara personel alınacak? Başvurular nereden ve nasıl yapılacak? Başvuru şartları neler?

Esnafa kira müjdesi! O ilde esnaftan 3 yıl boyunca kira alınmayacak!

Depremin ardından iş yerlerinin neredeyse tümünün yıkıldığı Malatya’da ticari hayatın durmaması amacıyla harekete geçen büyükşehrin sağlamlığını ve kalitesini ispat etmiş tesislerini esnafa tahsis etti ve  esnaftan 3 yıl kira alınmayacağını söyledi.

İŞKUR duyurdu: 330 TYP işçi alımı yapacak! En az 11.500 TL maaşla temizlikçi alınacak

İş arayanlar ya da işçi arayan kurumlar İŞKUR'a başvuruyor. İŞKUR iş arayanlar için ilan yayımladı. 330 TYP işçi alımı yapacak. En az 11 bin 500 lira maaşla temizlikçi alınacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı resmen açıkladı! Yüksek maaşlı tam 2 bin personel alınacak! Birçok ilde alım yapılacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı, 2022-2023 yılı KPSS puanı esas alınarak en az 22 bin TL maaşla çalışacak 2 bin memur alınacağını açıkladı. Ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığınca yayımlanan ilanda, alınacak memurların 650'sinin İstanbul, 211'inin Ankara ve 100'ünün İzmir'de istihdam edileceği aktarıldı.

Bakan Bolat'tan son dakika müjdesi: Ticaret Bakanlığı'na KPSS şartlı 1500 denetmen alınacak! 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat Ticaret Bakanlığı'na KPSS şartlı 1500 denetmen memur alımı yapacağını duyurdu. Bakan Bolat'tan son dakika müjdesi: Ticaret Bakanlığı'na KPSS şartlı 1500 denetmen alınacak!  Peki, 1500 denetmen iş başvuru tarihi ve şartları neler? 

Yeni kurulan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na 1187 personel alınacak! İşte branşlar ve başvuru şartları!

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan karara göre Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kurulacak. Bu kapsamda yeni kurulan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na 1187 personel alınacak. İşte branşlar ve başvuru şartları...

İş arayanlar müjde! En az ilkokul mezunu 10 bin 269 kişi alınacak! 

Eylül ayının son ilanları yayımlanmaya devam ediyor. Bu kapsamda hem özel hem de kamuya toplam 10 bin 269 kişi alınacak. İşte detaylar...

KPSS'den 50 puan alan yaşadı: 6.940 sözleşmeli uzman erbaş alınacak! Jandarma Genel Komutanlığı başvuru şartları neler?

Jandarma Genel Komutanlığı 6.940 sözleşmeli uzman erbaş alımı yapacağını ilan etti. KPSS'den 50 puan alan yaşadı: 6.940 sözleşmeli uzman erbaş alınacak! Jandarma Genel Komutanlığı başvuru şartları neler?

Satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti! İkinci ve üçüncü evini almak isteyenlere kötü haber!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) geçen hafta yaptığı önemli bir düzenlemeyle evi olduğu halde yatırım amacıyla ikinci bir ev almak isteyenlere yönelik kredi sınırlaması getirdi. Buna göre satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti.

EGM’de çalışmak isteyenlere müjde! KPSS şartsız personel alınacak!

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki polisevine personel alımı yapılacağı açıklandı. İŞKUR üzerinden yayımlanan ilanlarda başvuru şartları ve detaylar belli oldu. Alınacak personelden KPSS şartı aranmadığı öğrenildi.

İş arayanlara adeta Temmuz 2023 müjdesi geldi! Birçok ilde en az ilkokul mezunu 23 bin 548 personel alınacak! Kaçırmayın

İş arayanlara adeta Temmuz 2023 müjdesi geldi... Birçok ilde en az ilkokul mezunu 23 bin 548 personel alınacak... Kaçırmayın...

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımında resmen Temmuz 2023 müjdesi geldi! 8 bin 231 personel alınacak! Kaçırmayın!

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımında resmen Temmuz 2023 müjdesi geldi... 8 bin 231 personel alınacak... Kaçırmayın!

kira alınacak mı Haberi

kira alınacak mı

Türkiye’yi etkisi altına alan koronavirüsa salgını kapsamında önlem çalışmaları devem ediyor. Kapatan işletmelerden kira alınmazken, “Gelirini kaybeden kiracı kira ödeyecek mi?” sorusu ise merak ediliyor. Avukat Cevat Kazma, “Mücbir sebepten kaynaklı kiranın ödenememe durumu kanıtlanırsa onlara karşı da fesih ve tahliye yapılamaz” dedi.

Yeni Şafak Gazetesi’nden Mine Acar’ın haberine göre; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen yeni tedbir paketine göre, 1 Mart 2020'den 30 Haziran 2020 tarihine kadarki süreçte iş yeri kira bedelinin ödenememesi nedeniyle kira sözleşmeleri feshi edilemeyecek, bu durum tahliye sebebi olamayacak. Kararın yalnızca iş yeri kiralarını kapsadığının altını çizen Avukat Cevat Kazma, ev kiralarını mevcut mücbir sebepten ödeyemediğini kanıtlayan kiracıların da bu kapsama girebileceğine dikkat çekti.

KİRA ÖTELENİYOR

Hem dünya genelinde hem Türkiye’de ekonomik faaliyetlerin yavaşladığını dile getiren Cevat...