25 / 11 / 2024

kira artış davası dilekçesi örneği

kira artış davası dilekçesi örneği

Kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Ayrıca kanunen kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabiliyor. İşte kira artış davaları dilekçesi...

Kira artış davası dilekçe örneği!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Türk Borçlar Kanunu gereğince, kiralamalarda kira bedelinin belirlenmesi için dava açılabiliyor. Dava bir dilekçe ile açılıyor. İşte kira artış davası dilekçe örneği...

Kira bedelinin tespiti davasında mahkeme sonraki yılların kira artış oranını da belirler mi?

Avukat Tahsin Taşkın, ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren Kira bedelinin tespiti davasında mahkeme sonraki yılların kira artış oranını belirler mi? sorusunu örneklerle açıkladı. İşte ayrıntılar...

Ev sahiplerini yakından ilgilendiriyor! Kira tespit davası 5 yıldan sonra ne zaman açılır, belli süresi var mı?

Konut ve çatılı iş yeri kira sözleşmelerinde 5 yılı doldurması hâlinde emsal kira bedellerine göre artış yapılması talep edilebiliyor. Bu kapsamda kira tespit davaları devreye giriyor. Peki kira tespit davası Kira tespit davası 5 yıldan sonra ne zaman açılır, belli süresi var mı?

Kira tespit davası neden açılır? Kira artışı hesaplama 2024!

Kira sözleşmesi yapılırken, taraflar kira bedelini özgürce belirleyebiliyorlar. Ancak bazı durumlarda ev sahipleri ve kiracılar kira bedelinde anlaşamıyor bu durumda mahkemenin yolu tutuluyor. Peki kira tespit davası neden açılır? Kira artışı hesaplama 2024... 

Kira tespit davası masraflarını ev sahibi mi öder, kiracı mı?

Ev sahipleri ve kiracılar, kira artış oranını belirlemek amacıyla kira tespit davasına yöneliyor. Peki kira tespit davası nasıl açılır? Kira tespit davası masraflarını ev sahibi mi öder, kiracı mı?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira uyarlama davası ne zaman açılır? 

Son dönemlerde konut kiralarındaki artışlar pek çok kişinin de gündeminde yer alıyor. Kira bedelini düşük bulan ev sahipleri de kira uyarlama davası ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki kira uyarlama davası ne zaman açılır? 

Bakan Tunç’tan son dakika kira açıklaması: Kira artışları yüzde 25’i geçemez!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konutlardaki kira artış oranına ilişkin olarak yaptığı açıklamada yüzde 25'in üzerinde zam yapılamayacağını dile getirdi. Bakan Tunç "Tahliye davaları artmış olabilir. Ev sahibi, kirayı artıramadığı için tahliye yoluna başvurmuş olabilir. Tahliye davası da 1 yılda bitmiyor

Kira tespit davası ne zaman açılır? Ev sahibi kiraya ek zam yapabilir mi?

Kira tespit davası, kiracı ya da kiraya veren tarafından açılan kira bedelinin yeniden belirlenmesinin talep edildiği bir davadır. Bu dava uygulamada genellikle kira artış davası olarak bilinmektedir. Peki, Ev sahibi kiraya ek zam yapabilir mi? Kira tespit davası ne zaman açılır? İşte tüm detaylar..

3 soruda kira artış davası!

Mesken ve işyeri gibi gayrimenkul kiralama sürecinde kira artış davası da açılabiliyor. Bu dava Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılıyor. Peki, davayı kimler ne zaman açabilir, dava nasıl sonuçlanır?

Kira artışının tespiti davası nasıl açılır?

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi ya da kiracı kira artışının tespiti için dava açabiliyor. Peki, kira artışının tespiti davası nasıl açılır?

Kira artış davasını kim açar?

Kiracılık Hukuku gereğince kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabiliyor. Peki, kira artış davasını kim açar? Kiracı mı? Mal sahibi mi? İşte yanıtı..

Ev sahibi kira artış davası açabilir mi?

Kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlü oluyor. Peki, ev sahibi kira artış davası açabilir mi?

Kira artışı davası ne zaman açılır?

Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilir. Kira süresi boyunca kiracılar kira ve yan giderleri ödemek ile mükellef oluyor. Peki, yeni dönemde uygulanacak kiralar için kira artışı davası ne zaman açılır?

Kira artışı davası dilekçesi örneği!

Kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabilir. Kira artışı davası açmak için bir dilekçe ile birlikte Sulh Hukuk Mahkemesine müracaat ediliyor. İşte kira artışı davası dilekçesi örneği..

kira artış davası dilekçesi örneği Haberi

kira artış davası dilekçesi örneği

Kira artış davaları dilekçesi!

Kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Ayrıca kanunen kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabiliyor. 


Bu dava mal sahibi tarafından açılabileceği gibi kiracı tararından da açılabiliyor.


Kira artış davaları için bir dilekçe ile Sulh Hukuk Mahkemesine müracaat edilmesi gerekiyor. Kira artış davaları dilekçesi örneği şu şekilde sıralanıyor:


Kira artış dava dilekçesi:


…........... HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE


DAVACI        :

VEKİLİ        :

DAVALI        :

KONU         : Kira bedelinin tespiti talebinden ibarettir.


AÇIKLAMALAR     :


1- Davalı …/…/… tarihli kira sözleşmesi gereği müvekkilimin maliki bulunduğu taşınmazda aylık …TL kira karşılığı oturmaktadır.


2- Davalının ödemekte bulunduğu kira bedeli emsallerinin çok altında olduğundan müvekkil davalı kiracıya ……. tarihindeki ihtarname ile kira bedeli artırımı hakkındaki...