02 / 05 / 2024

kira artışı devam eder mi

kira artışı devam eder mi

1959 yılında İstanbul'da ev kiraları devamlı olarak yükseliyormuş. Bilhassa yeni yapılan dairelerin kiraları çok yüksekmiş. Şehirdeki istimlakler ve nüfus artışı kiraların sürekli artmasına sebep olan faktörmüş.

Kira artış talepleri devam ederse verimsiz mağazaların kapısına kilit vurulacak!

Markaların başlattığı cazip kampanyalara rağmen talep, geçtiğimiz Kasım'da da  sınırlı kaldı. BMD Başkanı Sinan Öncel, piyasa gerçekleriyle örtüşmeyen kira artış taleplerinin devam etmesi durumunda verimsiz mağazaların kapanabileceğini söyledi.

Yüzde 25'lik sınırlandırma kira artışını hızlandırdı!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, Ekonomist Tunç Şatıroğlu, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "kira artışının yüzde 25 ile sınırlandırılmasıyla kiraların artışı yavaşlayacağı yerde daha da arttı." ifadelerini kullandı.

Milletvekilli Bakırlıoğlu: Kira artışı 'vicdansız ev sahipleri' diyerek çözülecek bir konu değil!

Konut ve kira fiyatlarındaki artış barınma krizini etkilemeye devam ediyor. CHP’li Bakırlıoğlu, kira artışlarına dikkati çekerek "Vicdansız ev sahipleri diyerek çözülecek bir konu değil" dedi.

Kira artışları için karamsar tablo! Zam furyası sürecek

Fahiş kira artışları nedeniyle İstanbul'da bir dairenin metrekare fiyatı 200 liraya gelirken, artış Ankara'da yüzde 200, İzmir'de yüzde 150 seviyelerine ulaştı. Fahiş kira artışlarının devam edeceğini söyleyen gayrimenkul uzmanı artışın sebeplerini beş başlıkta açıkladı. İşte tüm detaylar...

Rakamlar açıklandı! Kira artış oranı yüzde 807 oldu! O ilçelere resmen hücum ediliyor!

Mega kent olan İstanbul'da kira sorunu gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. İBB, sığınmacıların bulunduğu 15 ilçedeki kira artışlarını rakamlar ile duyurdu. İşte rakamlar!

Türkiye’de kira fiyatlarındaki artış devam ediyor!

Türkiye’de kira fiyatlarındaki artış devam ediyor. Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ve Sahibindencom işbirliğiyle hazırladığı “sahibindex Kiralık Konut Piyasası Görünümü” raporunda kiralık konut piyasasındaki değişimleri incelendi. İşte detaylar...

Eylül 2021 kira artış oranı 3 maddede tüm detaylarıyla!

Kira sözleşmeleri Eylül ayı içerisinde yenilenecek olan kiracılar Eylül 2021 kira artış oranlarını araştırmaya devam ediyor. Peki Eylül 2021 kira artış oranları ne oldu? İşte Eylül 2021 kira artış oranı 3 maddede tüm detaylarıyla...

Kasım 2020 kira artış oranları ne zaman açıklanacak?

Ev ve iş yeri gibi gayrimenkullerini kiraya veren gayrimenkul sahipleri Kasım ayı kira artış oranlarını araştırmaya devam ediyor. Peki milyonların merakla beklediği Kasım 2020 kira artış oranları ne zaman açıklanacak?

Yasal yıllık kira artış oranı nedir?

Ev veya işyeri kiralayan kiracılar, kira dönemi sonunda kiralamaya devam etmeleri halinde yıllık zam ile karşılaşabiliyor. Peki, yasal yıllık kira artış oranı nedir? Yıllık zam nasıl hesaplanır?

Haziran ayı kira artışı 2015!

Kira zammı, kira kontratı süresinin dolması ve kira kontratının devam etmesi durumunda, kira bedelinde belli bir oranda artış yapılmasıyla gerçekleşiyor. İşte, Haziran ayı kira artışı 2015!

Döviz bazında kira artışı 2015!

Kiracının ödeyeceği kira bedeli, Türk parası ile tahsil edilebildiği gibi yabancı para ile de tahsil edilebiliyor. Bu durumda yenilenen kira bedelinde nasıl artış yapılır? İşte döviz bazında kira artışı 2015...

Mesken kira artışı en fazla ne kadar yapılır?

Kira sözleşmeleri ile kiraya veren bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracı da buna karşılık kira bedelini ödemeyi üstlenmiş oluyor. Yenilenen dönemde kiraya zam yapılıyor. Peki, mesken kira artışı en fazla ne kadar yapılır?

Mart ayı kira artış oranları 2015!

Mesken kira artış hesabında kullanılması zorunlu olan Üretici Fiyat Endeksi, 3 Mart 2015 tarihinde açıklandı. Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık %1,20 arttı. İşte Mart ayı kira artış oranları 2015...

kira artışı devam eder mi Haberi

kira artışı devam eder mi

Ev kiraları devamlı olarak yükseliyor..


Boşalan meskenlerin sahipleri, Milli Korunma Kanunu'na rağmen fahiş fiyat alıyor. 2.000 liraya kat kiralanıyor.


  Ev kiraları devamlı olarak yükselmektedir. Bilhassa yeni yapılan evlerin kiraları çok fahiştir. Kira, ev sahibi ile kiracı arasında tespit edilmektedir. Bu bakımdan boşalan evlere de yeni inşa edilmiş gibi fazla kira istenmektedir. Aylık kirası 2 bin liraya kadar olan apartman katları vardır. 

  Kiracı ile ev sahipleri arasındaki ihtilaf ve bu yüzden çıkan davalar da çok artmıştır. Umumi olarak ilgili mahkemelere intikal eden davaların yüzde 26'sinin bu şekil davalar olduğu belirtilmektedir.

  Ev sıkıntısına şehirdeki istimlaklerin ve nüfus artışının bilhassa sebep olduğu ileri sürülmektedir.


Milliyet Gazetesi 4 Şubat 1959 



Abdullah Kutalmış...