29 / 04 / 2024

kira artışı neye göre yapılır

kira artışı neye göre yapılır

Milliyet gazetesi yazarlarından Prof. Dr. Erol Ulusoy bugünkü yazısında kira artışını kaleme aldı. Peki kira artışında nelere dikkat edilmeli?

Kiracılar dikkat! Ev sahibi kirayı ne kadar artırabilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde son zamanlarda sık sık gündeme gelen kira artışını kaleme aldı. Peki kira artışı neye göre yapılır? İşte Tamer Heper'in merak edilen o soruya verdiği yanıt...

Kiralar neye göre artıyor?

Kiralar neye göre artıyor? Kira artışları neye göre yapılır? Kira artışları nasıl önlenir? İşte merak edilen soruların cevapları..

Kira artışı kanunen neye göre yapılır?

Mesken ve işyerini kiraya veren mal sahipleri, sözleşmenin yıllık olarak uzaması halinde kira bedelinde artış yapma hakkına sahip oluyor. Peki, kira artışı kanunen neye göre yapılır? İşte yanıtı..

Kira artışı hangi orana göre yapılır?

Mesken ve işyeri kiralamalarında kira sözleşmesinin yenilenmesi ile kira bedelinde belli oranlarda artış da yapılıyor. Kanunen kira bedeline yapılacak zammın enflasyonu aşmaması gerekiyor. Peki, kira artışı hangi orana göre yapılır?

Kira artış sınırı nedir?

Kiracıya yapılacak zam, 2012 yılından beri yürürlükte olan Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki, kira artış sınırı nedir? Kira artışları neye göre yapılır?

Kira artışı kanunen neye göre yapılır?

Mesken ve işyerini kiraya veren mal sahipleri, sözleşmenin yıllık olarak uzaması halinde kira bedelinde artış yapma hakkına sahip oluyor. Peki, kira artışı kanunen neye göre yapılır? İşte yanıtı..

Dükkan kira artışı neye göre yapılır?

Taşınmaz kiralamalarında kira sözleşmesinin süre sonunda yenilenmesi halinde kira bedelinde belli artışlar yapılabiliyor. ÜFE oranları ile kira artışı kuralı meskenlerde uygulanıyor. Peki, dükkan kira artışı neye göre yapılır?

Mesken kira artışı neye göre yapılır?

Yıllık olarak düzenlenen kira sözleşmelerinin yenilenmesi halinde, kira sözleşmesi aynı koşullarda yeni kira döneminde de uygulanıyor. Peki, mal sahibi kiraya nasıl zam yapar? Mesken kira artışı neye göre yapılır?

Kira artış oranları Mart 2015!

Nisan ayına ait kira artış oranları, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3 Nisan 2015 tarihinde açıklandı. Peki, Nisan ayında kiracıya ne kadar zam yapılacak? İşte kira artış oranları Mart 2015..

ÜFE'ye göre kira artışı hesaplama 2015!

Mesken ve işyeri kiralamalarında kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde, kira bedelinde belli oranlarda zam yapılıyor. Peki, ÜFE'ye göre kira artışı hesaplama 2015 nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Döviz bazında kira artışı 2015!

Kiracının ödeyeceği kira bedeli, Türk parası ile tahsil edilebildiği gibi yabancı para ile de tahsil edilebiliyor. Bu durumda yenilenen kira bedelinde nasıl artış yapılır? İşte döviz bazında kira artışı 2015...

Mesken kira artışı en fazla ne kadar yapılır?

Kira sözleşmeleri ile kiraya veren bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracı da buna karşılık kira bedelini ödemeyi üstlenmiş oluyor. Yenilenen dönemde kiraya zam yapılıyor. Peki, mesken kira artışı en fazla ne kadar yapılır?

Mart ayı kira artış oranları 2015!

Mesken kira artış hesabında kullanılması zorunlu olan Üretici Fiyat Endeksi, 3 Mart 2015 tarihinde açıklandı. Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık %1,20 arttı. İşte Mart ayı kira artış oranları 2015...

Kira artırım oranı 2015 ne kadar?

Kiralama sözleşmesi yenilenen kiralamalarda mal sahibi kira bedelinde zam yapma hakkına sahip oluyor. Yapılacak artırım, mesken ve işyerinde farklı şekilde uygulanıyor. Peki, kira artırım oranı 2015 ne kadar?

Ev kira artış oranı 2015!

Kira döneminin sona ermesi ve kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılabiliyor. Peki, kiraya zam hangi oranlarda yapılır? İşte ev kira artış oranı 2015...

Konut kira artışı 2015!

Taşınmaz mal kiralama sözleşmelerinin yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranda zam yapılıyor. Peki, konut kira artışı neye göre yapılır? İşte konut kira artışı 2015 hesaplama formülü..

İşyeri kira artış oranı 2015!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında yenilenen kira dönemlerinde kira bedeline belli oranda zam yapılıyor. Peki, işyerinde kiracıya nasıl zam yapılır? İşte işyeri kira artış oranı 2015...

kira artışı neye göre yapılır Haberi

kira artışı neye göre yapılır

Milliyet gazetesi yazarlarından Prof. Dr. Erol Ulusoy  bugünkü yazısında kira artışlarını kaleme aldı. yazısında TÜİK'in 2022 Nisan ayı enflasyon (TÜFE) rakamını yüzde 7.25 olarak açıkladığını belirten, Erol Ulusoy böylelikle TÜFE'nin yıllık bazda yüzde 69.97’ye çıktığını kaydetti. 

Yazısında, Üretici fiyatları (ÜFE) ise nisan ayında yüzde 7.67 artarken, yıllık bazda yüzde 121.82 olarak gerçekleşti. Böylelikle kira artış oranı da belli oldu. Buna göre enflasyon rakamlarının 12 aylık ortalaması baz alınarak belirlenen kira artış oranı Mayıs 2022 için yüzde yüzde 34.46 oldu." ifadelerini kullanan Erol Ulusoy, bunun da son dört sene mayıs ayında konut kiralayanlar, bu sene mayıs ayı kirasını yüzde 34.46 artırarak ödeyeceklerini kaydetti.

Eski kiracıların durumu ne olacak?

Yazısında eski kiracıların durumuna da değinen Prof. Dr. Erol Ulusoy 1000 TL’lik kiranın mayıs...