29 / 04 / 2024

kira beyan verme süresi

kira beyan verme süresi

Kira gelir vergisi mükellefleri, 2015 yılında ödeyecekleri kira gelir vergisi için öncelikle beyanname vermek ile yükümlü oluyor. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir? İşte kira beyanname verme süreleri..

Kira geliri için beyan süresi 25 Mart Salı günü sona eriyor!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler vergiye tabi tutuluyor. Öncelikle beyanname verilmesi gereken kira geliri için beyan süresi 25 Mart Salı günü sona eriyor...

Kira geliri elde edenler için şimdi açıklandı: Kira gelir beyannamesinde bunlara dikkat! Kira beyannamesi verme 2024!

Ev sahipleri kira beyannamesi verme ile ilgili detayları merakla araştırıyor. İşte kiraların gerçek gider yöntemi ile beyanında idari yaklaşımlar ve konuyla ilgili alınan kararlar...

Kira beyannamesi ile ilgili merak edilenler 10 soruda tüm detaylarıyla!

Milyonlarca konut ve iş yeri sahibi, kira beyanı ile ilgili detayları araştırıyor. Beyan dönemi bugün başladı. İşte kira beyannamesi ile ilgili merak edilenler 10 soruda tüm detaylarıyla...

Kira geliri beyanında gelir sıralaması önemli mi? İşte merak edilenler...

Dünya Gazetesi köşe yazarı Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Burak Görücü, bugünkü köşesinde kira geliri beyanında gider sıralamasının önemini kaleme aldı. İşte Burak Görücü'nün 'Kira beyanında gider sıralamasının önemi' başlıklı yazısı...

İş yeri kira geliri beyan sınırı 2021!

İş yerini 2020 yılı içerisinde kiraya verenler 2021 yılında kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki vergi için iş yeri kira beyan sınırı 2021 nedir? İş yeri kira geliri istisnası 2016 ne kadar?

2020 yılı kira gelirlerinin beyanı!

Mal ve hakların kiraya verilmesinden elde edilen gelirleri Gelir Vergisi Kanunu gayrimenkul sermaye iradı olarak belirtiliyor. Taşınmaz kiralanmasından elde edilen gelirlerle sınırlı olarak, kira gelirlerinin beyanı ve vergilemesini nasıl yapılır? İşte detaylar...

Kira gelirlerinin beyanında gerçek giderler!

Dünya gazetesi yazarı Bumin Doğrusöz bugünkü yazısında kira gelirlerinin beyanında gerçek giderleri kaleme aldı. İşte Doğrusöz'ün o yazısı...

Kira geliri elde eden engelliler için 'beyanname' kolaylığı!

Gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükelleflerinin 2019 yılıyla ilgili yıllık gelir vergisi beyannamesini verme dönemi bugün başladı. Beyan edilen kira, ücret, menkul sermaye iradı, diğer kazanç ve iratlardan kaynaklı gelir vergisi 02.00-23.45 saatlerinde ödenebilecek. 

10 soruda kira beyanı!

Kira geliri olan 1 milyon 982 bin 524 vatandaş bugünden başlayarak 25 Mart’a kadar beyanname verecek. İşte 10 soruda kira beyanı...

Kira gelir vergisi beyan ve 1. taksit dönemi yarın bitiyor!

2018 yılı kira gelir vergisi mükelleflerinin beyanname verme ve 1. taksit ödeme dönemi yarın (2 Nisan 2018) akşamı sona eriyor..

22 soruda kira beyanı!

2018 yılı kira gelir vergisi beyanname verme süreci 26 Mart akşamına kadar devam ediyor. Peki, bu süreçte hangi noktalara dikkat edilmeli?

Kira gelir vergisi eksik beyan cezası 2018!

Konut kira geliri elde eden kişiler beyannamelerini 1-26 Mart tarihleri arasında verebiliyor. Peki, beyanname verilmezse ne olur? Kira gelir vergisi eksik beyan cezası 2018 nedir?

2017 yılı kira gelirlerinin beyanı başladı!

Gerçek kişilerce 2017 takvim yılında elde edilen kira gelirleri 1-25 Mart 2018 tarihinde beyan edilecek.

Hangi kira gelirleri beyan edilecek, hangileri beyan edilmeyecek?

Kira gelir vergisi beyanname verme sürecinde 1 hafta geride kaldı. Peki, 26 Mart akşamına kadar hangi kira gelirleri beyan edilecek, hangileri beyan edilmeyecek?

kira beyan verme süresi Haberi

kira beyan verme süresi

Kira beyanname verme süreleri!

Kira gelir vergisi mükellefleri, 2015 yılında ödeyecekleri kira gelir vergisi için öncelikle beyanname vermek ile yükümlü oluyor. Beyannameler 1 - 25 Mart tarihlerinde veriliyor.


Beyanname verme süresinin son gününün resmi tatil gününe rastlaması halinde, tatilden sonraki ilk iş gününün tatil saatine kadar beyanname verilebiliyor.


Beyanname; normal (adi) posta ile veya özel dağıtım şirketleri aracılığıyla gönderilirse, vergi dairesine ulaştığı tarihte, taahhütlü posta ile gönderilmiş ise zarfın üzerindeki postaya veriliş tarihinde verilmiş sayılır. 


Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sisteminde ise kira beyannamesi elektronik ortamda onaylandığı anda beyanname verilmiş sayılır.


Takvim yılı içinde ülkeyi terk edenler, yurt dışına çıkma tarihinden önceki 15 gün içinde beyanname vermek zorundadırlar. Ölüm halinde ise beyanname ölüm tarihinden itibaren 4 ay içinde mirasçılar tarafından verilir.


Beyanname, mükellefin bağlı olduğu vergi...