27 / 04 / 2024

kira beyanı 2015

kira beyanı 2015

Geçen yıl içinde kira geliri elde eden mükelleflerin, bu gelirlerini beyan etmeleri için tanınan süre bugün doluyor. Kira geliri beyannameleri internet üzerinden de verilebilecek..

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 4 gün!

Kira gelirinin istisna haddini aşması halinde beyanname verilerek vergi ödeniyor. Vergide beyanname süreleri 31 Mart'a kadar uzatılmış olup, kira gelir vergisi beyannamesi için son 4 gün bulunuyor...

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 5 gün!

İstisnadan yüksek kira geliri olan mükellefler öncelikle 31 Mart'a kadar beyanname veriyor. Hala beyanname vermeyenlerin önünde kira gelir vergisi beyannamesi için son 5 gün bulunuyor...

Kira beyanı için son 12 gün!

2014 takvim yılı içerisinde gayrimenkul kira geliri elde edenler için, gelir vergisi beyanname verme süresi 25 Mart 2015 tarihinde sona erecek..

Kira beyannamesi 2015!

İşyeri ve mesken gibi taşınmaz malını kiraya veren ve 1 Ocak-31 Aralık 2014 tarihleri arasında kira geliri elde eden kimselerin, kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. İşte kira beyannamesi 2015...

Kira beyannamesi ile ilgili merak edilenler 10 soruda tüm detaylarıyla!

Milyonlarca konut ve iş yeri sahibi, kira beyanı ile ilgili detayları araştırıyor. Beyan dönemi bugün başladı. İşte kira beyannamesi ile ilgili merak edilenler 10 soruda tüm detaylarıyla...

Kira geliri beyanında gelir sıralaması önemli mi? İşte merak edilenler...

Dünya Gazetesi köşe yazarı Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Burak Görücü, bugünkü köşesinde kira geliri beyanında gider sıralamasının önemini kaleme aldı. İşte Burak Görücü'nün 'Kira beyanında gider sıralamasının önemi' başlıklı yazısı...

İş yeri kira geliri beyan sınırı 2021!

İş yerini 2020 yılı içerisinde kiraya verenler 2021 yılında kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki vergi için iş yeri kira beyan sınırı 2021 nedir? İş yeri kira geliri istisnası 2016 ne kadar?

10 soruda kira beyanı!

Kira geliri olan 1 milyon 982 bin 524 vatandaş bugünden başlayarak 25 Mart’a kadar beyanname verecek. İşte 10 soruda kira beyanı...

22 soruda kira beyanı!

2018 yılı kira gelir vergisi beyanname verme süreci 26 Mart akşamına kadar devam ediyor. Peki, bu süreçte hangi noktalara dikkat edilmeli?

Levent Loft Bahçe kira beyanı yayınladı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün KAP'a yapılan açıklamada Levent Loft Bahçe 76 no'lu bağımsız bölümün kiraya verilmesi bildirisini yayınladı.

Kira beyanı verilmezse ne olur?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Prof. Dr. Hakan Üzeltürk bugünkü yazısında ''Kira beyeanı verilmezse ne olur?'' sorusunun cevabını verdi. İşte Üzeltürk'ün o yazısı...

Kira geliri beyanı 25 Mart'ta son bulacak!

TÜSODER Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, 1 Mart'ta başlayan kira geliri beyan döneminin 25 Mart'ta sona ereceğini belirterek, 2015'te kira geliri elde edenlerin cezalı duruma düşmemeleri için beyanda bulunması gerektiğini söyledi.

Hazır kira beyan uygulaması genişliyor!

Hazır Beyan Sistemi'nin uygulanmasına 2015 takvim yılı gelirlerinin beyan dönemi itibarıyla başlanacak. Bu sistemden sadece ücret, kira, menkul sermaye iradı veya diğer kazanç ve irat gelirlerini ayrı ayrı veya birlikte elde edenler yararlanabilecek.

Hazır kira beyan sistemine giriş işlemleri!

2015 yılında taşınmazını kiraya vererek gelir elde eden kimseler, 2016 yılında beyanname vererek kira vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Beyannameler hazır sistem ile verilebiliyor. İşte hazır kira beyan sistemine giriş işlemleri..

Kira gelir vergisi beyan dönemi 2016!

Kira gelir vergisini, 2015 yılında taşınmazını kiraya vererek istisna sınırlarından yüksek geliri elde eden kimseler ödüyor. Öncelikle beyan verilmesi gerekiyor. Peki, kira gelir vergisi beyan dönemi 2016 ne zaman başlar?

İşyeri kira beyan sınırı 2016!

İşyerini 2015 yılı içerisinde kiraya verenler 2016 yılında kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki vergi için işyeri kira beyan sınırı 2016 nedir? İşyeri kira geliri istisnası 2016 ne kadar?

Esentepe, en yüksek ofis kira değerine sahip bölge oldu!

REIDIN Ofis Kira Endeksi 2015 yılı dördüncü çeyrek sonuçlarına göre, ofis kiraları bir önceki çeyrek dönem verilerine göre azalış göstermeye devam ederken, kira değerlerindeki azalışta hızlanma gözlemlendi.

kira beyanı 2015 Haberi

kira beyanı 2015

Geçen yıl içinde kira geliri elde eden mükelleflerin, bu gelirlerini beyan etmeleri için tanınan süre bugün doluyor. Kira geliri beyannameleri internet üzerinden de verilebilecek. Maliye ayrıca 60 yaş ve üzerindeki mükellefleri de ziyaret ederek beyannamelerini evde alacak.

Geçen yıl içinde kira geliri elde edenlerin, bu gelirlerini beyan etmeleri için süre bugün doluyor. 1 Mart'ta başlayan yıllık gelir vergisi beyan dönemi 25 Mart'ta bitiyordu. Ancak Maliye bu tarihi 31 Mart'a uzattı. 2014 yılında konut ve iş yerlerini kiraya vererek gelir elde eden kişilerden, konut kira geliri için istisna tutarı olan 3 bin 300 lirayı aşanlar ile iş yeri kira geliri için stopaja tabi kira gelirinin beyan sınırı olan brüt 27 bin lirayı, stopaj yapılmayanlarda ise beyan sınırı olan bin 400 lirayı...