30 / 04 / 2024

kira beyannamesinde nelere dikkat edilir

kira beyannamesinde nelere dikkat edilir

Kira gelir vergisi mükelleflerinin, gayrimenkul sermaye iradı gelirleri için 25 Mart 2015 tarihine kadar beyanname vermeleri gerekiyor. Peki, kira beyannamesinde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Yüzde 25 zam sınırı varken evi kiraya verirken nelere dikkat edilmeli? Ev sahipleri dikkat!

Kiralar getirilen yüzde 25 zam sınırı sebebiyle anlaşmazlıklar büyüyor. Konut yatırımı yapıp kira getirisi elde etmek isteyenler nelere dikkat edilmesi gerektiğini merak ediyor. Peki yüzde ev sahipleri, evlerini kiraya verirken neleri gözden kaçırmamalı?

Kira geliri elde edenler için şimdi açıklandı: Kira gelir beyannamesinde bunlara dikkat! Kira beyannamesi verme 2024!

Ev sahipleri kira beyannamesi verme ile ilgili detayları merakla araştırıyor. İşte kiraların gerçek gider yöntemi ile beyanında idari yaklaşımlar ve konuyla ilgili alınan kararlar...

Ev sahipleri ile kiracıların beyanları karşılaştırılıyor: Kira geliri beyanında dijital doğrulama dönemi!

Yıllık kira geliri 33 bin TL'den daha fazla olan ev sahipleri kira beyannamesi veriyor. Peki mercek altına alınan kira beyanlarında nelere dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...

Aman kiracılar çok dikkatli olun! Bir kiracı kira ödemesi yaparken nelere dikkat etmelidir?

Günümüzde ev sahibi ve kiracı arasında meydana gelen sıkıntılar her geçen gün artarak devam ediyor. Kira zam oranı, kiracının belirli bir süre sonra eve zarar vermesi, aidat sıkıntısı mahkemeye kadar giden sorunlar arasında yer alıyor. Yüzlerce kiracıyı ilgilendirecek sorun gündemde.

Kira uyarlama davası açarken nelere dikkat edilmeli?

Avukat Elvan Kakıcı Şimşek, son günlerde gündemden düşmeyen kira uyarlama davası açılması konusuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Kira sözleşmesi yaparken dikkat edin! Oldukça önemli...

Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmesi gerekli? İşte madde madde dikkat edilmesi gereken başlıklar...

Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! Kira tutarı nasıl belirlenir? Kira tespit davasında 5 sene detayına dikkat! 

Kira tespit davası şartları merak konusu oldu. Peki Kira tutarı nasıl belirlenir? Kira tespit davasında nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Kira geliri getiren ev nasıl seçilmeli?

Kira geliri getiren evleri seçerken dikkat edilmesi gereken birçok faktör bulunuyor. Özellikle de apart ve dairelerde bazı detayları göz önünde bulundurmak, gelecek olan kiracılar için artı bir durumdur. Peki kira getiren ev nasıl seçilmeli ve nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Dikkat! Oldukça önemli! Kira sözleşmesi yaparken...

Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli? İşte madde madde dikkat edilmesi gereken konular...

Kira sözleşmesi yaparken dikkat edin! Oldukça önemli...

Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli? İşte madde madde dikkat edilmesi gereken hususlar...

Kiracılara kötü haber: ‘Kira fiyatları artmaya devam edecek’

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer alan memura kira desteği konusunda açıklamalarda bulundu. Özelmacıklı, “Kira desteği önemli. Ancak kira fiyatları artmaya devam edecek” dedi.

Uzman isimden ‘memura kira desteği’ için önemli uyarı: Kira fiyatları...

AK Parti seçim beyannamesinde yer alan konulardan biri de kamu çalışanına kira desteği verilmesiydi. Memura kira desteğinde sürecin nasıl işleyeceğiyle alakalı konuşan Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Maaş katsayısına göre olursa kişiler aslında bütçelerine göre bunu planlayabilirler"

Memura kira desteğinde maaş katsayısı kullanılacak mı? Memura kira desteği nasıl hesaplanacak? 

AK Parti seçim beyannamesinde yer verilen düzenlemelerden biri de kamu çalışanları için kira yardımı olmuştu. İstanbul başta olmak üzere, kamu çalışanlarının sosyoekonomik koşullarının iyileştirilmesi masada yer alıyor. Peki memura kira desteği nasıl hesaplanacak? 

kira beyannamesinde nelere dikkat edilir Haberi

kira beyannamesinde nelere dikkat edilir

Kira beyannamesinde dikkat edilmesi gerekenler!

Kira gelir vergisi mükelleflerinin, 1 Ocak 2014 - 31 Aralık 2014 dönemine ait beyana tabi gayrimenkul sermaye iradı gelirleri için 1 MART - 25 MART 2015 tarihleri arasında beyannamelerini vermeleri gerekiyor.


Beyanname; normal (adi) posta ile veya özel dağıtım şirketleri aracılığıyla gönderilirse, vergi dairesine ulaştığı tarihte, taahhütlü posta ile gönderilmiş ise zarfın üzerindeki postaya veriliş tarihinde verilmiş sayılıyor. 


Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sisteminde ise kira beyannamesi elektronik ortamda onaylandığı anda beyanname verilmiş sayılıyor. Peki, kira beyannamesinde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?



Beyanname ve gelir elde edilen gayrimenkul sayısının beşten fazla olması halinde kullanılacak ek föy;


● Beyanname bir örnek doldurulacaktır.


● Mavi veya siyah tükenmez kalem kullanılarak BÜYÜK MATBAA HARFLERİ ile doldurulacaktır.


● Okunaklı bir şekilde silinti ve kazıntı yapılmadan düzenlenmesine özen...