26 / 05 / 2024

kira düzenlemesi ne zaman yapılacak

kira düzenlemesi ne zaman yapılacak

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kira artışları ile ilgili de son dakika açıklamaları yaptı. İşte Bakan Murat Kurum'un o açıklamaları...

Kira yardımı devam edecek mi? Kiracılar şimdi bakın: Deprem kira yardımı ne zaman bitecek? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından evi kentsel dönüşüme girenlere kira yardımı yapılıyor. Ayrıca, 6 Şubat depremleri kapsamında da kira yardımı yapılıyor. Peki kira yardımı devam edecek mi? Deprem kira yardımı ne zaman bitecek? 

Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar? Kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir? Kentsel dönüşüm hibe desteği 2024

Evi kentsel dönüşüme girenlere kira yardımları devam ediyor 2024 Ocak ayı ile artan kira destek ödemeleri merak ediliyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar oldu? Kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir? Kentsel dönüşüm hibe desteği ne oldu?

Kira gelir beyannamesi ne zaman verilecek? Kira gelir beyannamesi nasıl verilir?

Geçen sene konut ve iş yerinden kira geliri elde edenler için beyan dönemi merak ediliyor. Peki Kira gelir beyannamesi ne zaman verilecek? Kira gelir beyannamesi nasıl verilir?

Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar? 2024 kentsel dönüşüm kira desteği kaç TL?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kentsel dönüşüm açıklamalarından sonra kira yardımı ile ilgili araştırmalar da hız kazandı. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar? 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira uyarlama davası ne zaman açılır? 

Son dönemlerde konut kiralarındaki artışlar pek çok kişinin de gündeminde yer alıyor. Kira bedelini düşük bulan ev sahipleri de kira uyarlama davası ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki kira uyarlama davası ne zaman açılır? 

Gelirin yüzde 30'unu aşmayacak şekilde kira düzenlemesi geliyor!

Yeni bir sistemle fahiş kira zamlarına son verilmesi planlanıyor. 'GYODER Yeni Konut Modeli' yakında devreye girecek ve bu modelle konut sektöründe yeni bir dönem başlayacak. Yeni sistemle arsa maliyetlerinin ciddi şekilde düşmesi ve ev sahipliğinin şirketler tarafından üstlenilmesi bekleniyor.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kiralarda yüzde 25 sınırlaması ne zaman bitecek?

Kirada yüzde 25 kira artış sınırlaması ne zaman bitecek sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki yüzde 25 kira sınırı düzenlemesi ne zaman bitecek?

Kira düzenlemesi için kritik tarih yaklaşıyor! Yüzde 25 sınırının sonu: Kiracıların yüreği ağzında!

2022'de yürürlüğe giren kira düzenlemesi, enflasyon ve maliyet artışına rağmen yıllık yüzde 25'lik zam sınırlamasını içeriyordu. Ancak haziran sonunda sona erecek olan bu düzenleme yeniden tartışma konusu oldu.

TBMM'de kira düzenlemesi gündemde: Yüzde 25'e uymayan ev sahibine 1 ila 3 yıl hapis cezası verilmesi planlanıyor!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni dönemde kira düzenlemesi gibi önemli yasaların hayata geçirilmesini planlamaktadır. Kira artışını sınırlayan düzenlemenin süresinin uzatılması beklenirken, fahiş kira artışı yapanlara 1 ila 3 yıl hapis cezası verilmesi planlanmakta...

Ev sahibi kiraya ne kadar zam yapabilir? İş yeri, dükkan kira zam oranı ne kadar oldu?

Nisan ayı enflasyon oranı bugün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak. Vatandaşlar bu kapsamda Ev kira artış oranı ne kadar oldu? İş yeri, dükkan kira zam oranı kaç TL? sorularına yanıt arıyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi riskli yapılar için düğmeye bastı! Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi riskli yapılar için düğmeye bastı. Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi meclis tarafından onaylandı. İşte ayrıntılar...

Mart ayı kira artış oranı ne kadar? Hemen açıklanan bu rakamlara bakın! İşte iş yeri kira artış oranı Mart 2023!

Mart ayı kira artış oranı ne kadar oldu? Mart ayı dükkan kira artışı ne kadar oldu? İşte iş yeri kira artış oranı Mart 2023...

Matrah düzenlemesi nedir? ÖTV matrah düzenlemesi sonrası araba fiyatları ne kadar oldu? İşte sıfır araba fiyatları...

Matrah düzenlemesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. ÖTV matrah düzenlemesinden sonra düzenlemenin hangi araçları kapsadığı merak konusu oldu. Peki, ÖTV matrah düzenlemesi hangi araçları kapsıyor? ÖTV matrah düzenlemesi sonrası araba fiyatları ne kadar oldu?

kira düzenlemesi ne zaman yapılacak Haberi

kira düzenlemesi ne zaman yapılacak

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Sabah Gazetesi Haber Müdürü Erhan Öztürk'e son zamanların gündem konuları arasında yer alan kira artışları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Bakan Murat Kurum milyonlarca kişiyi yakından ilgilengiren fahiş kira artışlarına son verileceğini söyledi.

İşte Bakan Kurum'un fahiş kira artışları ile ilgili o açıklamaları...

KİRALARDAKİ ARTIŞA SON

Bakan Murat Kurum, kira artışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada," 20 senede emlak rayici neyse siz bunu çarparsınız-bölersiniz ve aylık kiranız bu fiyatı geçemez." diye konuşarak, kirada yıllık artışının o yılın TÜFE ortalaması neyse bu çerçevede yapılabileceğini söyledi. 

Bakan Murat Kurum, aksi her durumun kanuna aykırı olduğunu söyleyerek, hem ev sahibi vatandaşlarımızı hem de kiracılarımızı mutlu edecek bir düzenlemeyi önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep...