08 / 05 / 2024

kira fesihname örnekleri

kira fesihname örnekleri

Kiracının kira sözleşmesini fesh edebilmesi için ya kira sözleşmesinin sona ermesi gerekiyor ya da haklı nedenlerle olağanüstü fesih yollarından bir tanesinin gerçekleşmiş olması gerekiyor. İşte, Kira fesihname örneği!

Kira fiyatlarını düşürecek yeni konut modeli: Avrupa’da belediye evi örnekleri var!

Son iki senede Türkiye'de konut arzının talebi karşılamamasından kaynaklı ev ve kira fiyatları uçtu. Yurttaşın kiralık konut sıkıntısını çözmek için harekete geçen firmalar, kamu-özel sektör işbirliğiyle 500 bin konut üretme hedefinde sona yaklaştı. Söz konusu projenin Avrupa'da örnekleri var.

Kiram ne kadar olacak? Kira artış oranı hesaplama Mart 2022

Kira sözleşmesi bu ay yenilenecek olan kiracılar, kendilerine yapılacak zam oranını merak ediyor. Peki, siz de "Kiram ne kadar olacak?" diyorsanız işte kira artış oranı hesaplama Mart 2022 örnekleri...

Kira artış oranı Ocak 2020!

Kira sözleşmesi Ocak ayında yenilenen kiracılara yapılacak zam oranı açıklandı. İşte kira artış oranları Ocak 2020 ve hesaplama örnekleri...

Kira artış oranları Ocak 2019!

Kira sözleşmesi Ocak ayında yenilenen kiracılara yapılacak zam oranı belli oldu. İşte kira artış oranları Ocak 2019 ve hesaplama örnekleri...

İşyeri kira artış oranı hesaplama Temmuz 2018!

İşyeri kira sözleşmesi Temmuz ayında yenilenen kiracılara yapılacak zam oranı belli oldu. İşte işyeri kira artış oranları ve hesaplama örnekleri Temmuz 2018..

2018 Temmuz ayı kira artış oranı hesaplama!

2018 Temmuz ayı kira artış oranları bugün belli oldu. Peki kiracıya ne kadar zam yapılacak? İşte 2018 Temmuz ayı kira artış oranı hesaplama örnekleri..

Kira zam oranları Ekim 2017!

Konut ve işyeri kira sözleşmesi Ekim ayında yenilenen kiracılara yapılacak zam oranı belli oldu. İşte kira zam oranları Ekim 2017 ve hesaplama örnekleri..

Konut kira gelir vergisi hesaplama 2017!

Konut kira geliri elde eden kişilerin, yıllık olarak tespit edilen istisna tutarının 3 bin 800 TL'nin üstünde olması halinde vergi ödemeleri gerekiyor. İşte konut kira gelir vergisi hesaplama 2017 örnekleri..

Kira ÜFE TÜFE hesaplama 2016!

Meskendeki kiracı ile işyerindeki kiracıya farklı şekillerde zam yapılıyor. Meskendeki kiracıya yalnız ÜFE'ye göre zam yapılırken, işyerindekine istenilen oranda zam yapılıyor. İşte kira ÜFE TÜFE hesaplama 2016 örnekleri..

Kira gelir vergisi hesaplama örnekleri 2016!

Ev veya işyerini 1 Ocak - 31 Aralık 2015 tarihleri arasında kiraya veren kimseler 2016 yılında vergi mükellefi olabiliyor. Peki, vergi nasıl hesaplanır? İşte kira gelir vergisi hesaplama örnekleri 2016..

Kira gelir vergisi hesaplama örnekleri 2015!

Kira geliri elde eden mal sahipleri, elde ettiği gelirlerin istisna sınırını aşması halinde vergi mükellefi oluyor. Peki, kira gelir vergisi nasıl hesaplanır? İşte kira gelir vergisi hesaplama örnekleri 2015..

Kira vergisi nasıl hesaplanır 2015?

Gayrimenkulünü kiraya vererek 2014 yılı içerisinde gelir elde eden mal sahipleri, 2015 yılında vergi mükellefi oluyor. Peki, kira vergisi nasıl hesaplanır 2015? İşte hesaplama örnekleri...

Kira fesihnamesi örneği!

Borçlar Kanunu gereğince; belirli süreli kira sözleşmesi, sürenin bitiminde kendiliğinden sona eriyor. Kira sözleşmesinin feshedilmesi halinde, fesihname imzalanabiliyor. İşte taraflar arasında imzalanan kira fesihnamesi örneği..

kira fesihname örnekleri Haberi

kira fesihname örnekleri

Kira fesihname örneği!

Borçlar Kanunu kapsamında düzenlenen kira sözleşmesi ile ilgili hükümlere göre kira sözleşmesinin feshi iki farklı şekilde gerçekleşiyor. Birincisi sözleşme süresinin dolması halinde sözleşmenin fesh edilevilmesi, ikincisi ise  kira sözleşmesinin haklı nedenlerle tabi olağanüstü fesih ile sona ermesi oluyor.


Kira sözleşmesinin dolması halinde kiracı eğer sözleşmenin devam etmemesini istiyorsa bunu ev sahibine 15 gün önceden bildirmesi gerekiyor. Bu bildirimi 15 gün önceden yapması halinde sözleşme fesh edilebilyor. Kiracı eğer evden memnun kalmaz ise kira müddeti zarfında kiracının bir kusuru olmaksızın akitten maksut olan kullanmak mümkün olmayacak veya ehemmiyetli surette azalacak bir hale düştüğü takdirde, kiracı ücretten mütenasip bir miktarın tenzilini talep edebileceği gibi, ayıp münasip bir müddet zarfında bertaraf edilmezse, akdi dahi feshedebiliyor.


Bu hususla ilgilin açıklamalara Borçlar Kanunu'nda yer...