04 / 05 / 2024

kira gelir kanunu 2013

kira gelir kanunu 2013

Yeni kira gelir vergisi kanununa göre evinizde anneniz yaşıyorsa vergi muafiyeti söz konusu ancak kayınvalide oturuyorsa vergi ödenecek...

Kira gelir vergisi ödeme tarihleri 2021!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile 2021 yılında uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 9.11 olarak açıklandı. Buna göre, 2021 gelirleri için istisna tutarı 7 bin lira oldu. Peki kira gelir vergisi ödeme tarihleri 2021 ne zaman? İşte tüm merak edilenler...

İşyeri kira gelir vergisinde kesinti 2018!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince işyeri kira gelir vergisinde kesinti uygulanıyor. Peki, işyeri kira gelir vergisinde kesinti 2018 ne kadar?

Kira gelir vergisi 2. taksit ödeme tarihi 2017!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödenen kira gelir vergisi için ödeme dönemi devam ediyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 2017 ne zaman?

5 soruda 2017 kira gelir vergisi!

Gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde eden kimseler, Gelir Vergisi Kanunu gereğince gelir vergisi mükellefi oluyor. Peki, bu vergiyi kimler ne kadar olarak ödeyecek? İşte 5 soruda 2017 kira gelir vergisi..

Kira gelir vergisi 2. taksit ödemeleri için son 3 gün!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince ev ve işyeri gibi taşınmaz malını kiraya vererek gelir elde eden mal sahipleri, vergi mükellefi oluyor. 2016 yılı kira gelir vergisi 2. taksit ödemeleri için son 3 gün kaldı..

Isı yalıtımı giderleri kira gelir vergisinden düşürülür mü?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince gayrimenkullerin kiraya verilmesinden elde edilen gelirler vergilendiriliyor. Kira gelir vergisi beyanname sürecinde bazı masraflar vergiden düşürülebiliyor. Peki, ısı yalıtımı giderleri kira gelir vergisinden düşürülür mü?

Kira gelir vergisi beyannamesi için son 9 gün!

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergiye tabi tutuluyor. Vergi ödemelerinden önce 25 Mart'a kadar beyanname verilen kira gelir vergisi beyannamesi için son 9 gün kaldı..

Engelliler kira gelir vergisi öder mi?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler için vergi ödemesi yapılıyor. Peki, kanunda engelliler ile ilgili herhangi bir düzenleme var mı? Engelliler kira gelir vergisi öder mi?

Kira gelir vergisi taksitleri 2016!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için kira gelir vergisi ödeniyor. Vergi iki taksitte ödenebiliyor. İşte kira gelir vergisi taksitleri 2016..

İşyeri kira gelir vergisi hesaplama 2016!

Kira gelir vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödenen vergiler arasında yer alıyor. Bu vergi taşınmaz mal kiralamalarından elde edilen gelirler için ödeniyor. İşte işyeri kira gelir vergisi hesaplama 2016 örneği..

Kira gelir vergisi nasıl hesaplanır 2016?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak vergiye tabi tutuluyor. Peki, kira gelir vergisi nasıl hesaplanır 2016?

Kira gelir vergisi muafiyet sınırı 2016!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödenmesi gereken kira gelir vergisini muafiyet sınırından düşük gelir sahipleri ödemiyor. Bu sınır her sene yeniden belirleniyor. İşte kira gelir vergisi muafiyet sınırı 2016..

Kira gelir vergisi ödemeleri yarın başlıyor!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için kira gelir vergisi ödenmesi gerekiyor. Kira gelir vergisi ödemeleri yarın başlıyor..

kira gelir kanunu 2013 Haberi

kira gelir kanunu 2013


25 Mart 2013 Pazartesi gününe kadar beyannamelerin teslim edileceği kira gelir vergisi Nisan ve Temmuz aylarında 2 eşit taksit olarak ödeniyor. Kira gelir vergisi kanuna göre, evini annesine kiralayanlara vergi muafiyeti söz konusu iken, kayınvalidesi ya da kayınpederi oturuyorsa emlak vergisi değerinin yüzde 5'i kadarı ödeniyor. Anne, çocuk, baba, torun, damat ve kardeşe kiralandığında vergi...