19 / 05 / 2024

kira gelirinde mükellef sayısı

kira gelirinde mükellef sayısı

Vatandaş kira beyannamesini sevdi. Maliye Bakanı Şimşek: "2010 yılında 827,8 bin olan beyanname sayısı, 2012'de 1 milyon 374,4 bine yükseldi. Kira beyannamelerinde yüzde 66 oranında bir artış sağladık" dedi...

Konut sektörü yakın takipte! 80 bin mükellef resmen RADAR'a takıldı! Evinin değerini düşük gösterenler dikkat!

Gayrimenkul sektöründe kira geliri elde edenlere ve emlakçılara ilişkin yapılan incelemelerin sonucunda ilk etapta 55 bin riskli işlem olduğu belirlendi. Konut sektörü yakın takipte! 80 bin mükellef resmen RADAR'a takıldı! Evinin değerini düşük gösterenler dikkat!

Dar mükellef kira stopajı!

Türkiye’de yerleşmiş olmayan gerçek kişiler de elde ettikleri kira geliri için dar mükellef olarak vergi ödemek ile mükellef oluyor. Peki, dar mükellef kira stopajı öder mi?

Dar mükellef kira geliri beyanı 2016!

Türkiye’de yerleşmiş olmayan gerçek kişiler, dar mükellef olarak Türkiye’de elde ettikleri kazanç ve iratlar için vergi ödemek zorunda oluyor. İşte dar mükellef kira geliri beyanı 2016..

Kentsel dönüşüm 2015 yılı kira yardımı ödemeleri soru ve cevapları!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli binası yıkılan kimselere sunulan finansal desteklerin başında kira yardımı bulunuyor. Peki, yardım şartlarında neler değişti? İşte kentsel dönüşüm 2015 yılı kira yardımı ödemeleri soru ve cevapları..

Kentsel dönüşüm kira yardımı ikamet şartı 2015!

Kentsel dönüşüm kira yardımı, riskli binada yer alan tüm taşınmazların sahipleri tarafından alınabiliyordu. Ancak 01.01.2015 tarihinden itibaren geçerli olan uygulama ile kentsel dönüşüm kira yardımı ikamet şartı geldi..

Bakan Şimşek: 1,3 milyon mükellef kira beyanı yaptı!

Bakan Şimşek, "Bu yıl 1,3 milyon mükellef, 26,2 milyar liralık kira beyanı yaptı. Buna göre hesaplanan vergi ise 3,8 milyar lira oldu” dedi..

Kira gelirinde en yüksek rakama ulaşıldı!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, beyanname veren mükellef sayısı ve beyan edilen kira gelirinde en yüksek rakama ulaşıldığını bildirdi.Bakan Şimşek, "Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi"nin vatandaşlarca benimsendiğini söyledi.

Kentsel dönüşüm kira yardımı 690 TL'ye yükseldi!

Türkiye’nin büyük önem verdiği kentsel dönüşümde 2015 yılında yapılan kira yardımı 690 TL’ye yükseldi. Karaarslan, “ Riskli yapı bazında yapılan çalışmalar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz tarafından yürütülüyor" dedi.

Kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru formu örneği!

Kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerine kira yardımı söz konusu oluyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı alınabilmesi için başvuru yapılması gerekiyor. İşte, kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru formu örneği!

Kentsel dönüşümde kaç ay kira yardımı alınır?

Kira yardımı 2015'te 735 liraya yükseldi. İstanbul'da kira yardımlarını yerel belediyeler yapıyor. Peki, kentsel dönüşümde kaç ay kira yardımı alınır?

Kentsel dönüşümde 400 milyon TL kira yardımı yapıldı!

2015 yılının Nisan ayına ilişkin son verilere göre 70 bin 759 binaya ilişkin risk tespiti yapıldı. Bu kapsamda da 208 bin 273 konuta karşılık 398 milyon liralık kira yardımında bulunuldu.

Kentsel dönüşümde 2015 yılı kira yardım bedeli!

2013 yılında 630 lira, 2014 yılında 680 lira olan kira yardımı 2015'te ne kadar olarak belirlendi? İşte, kentsel dönüşümde 2015 yılı kira yardım bedeli!

Kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru form örneği!

Kentsel dönüşümde maliklere sağlanan finansal destekler arasında kira yardımı yer alıyor. Maliklerin kira yardımı alabilmesi için ilk olarak başvuru formunu doldurması gerekiyor. İşte, kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru form örneği!

kira gelirinde mükellef sayısı Haberi

kira gelirinde mükellef sayısı


MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, "Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi" ile 2010 yılında 827,8 bin olan beyanname sayısının, 2012de 1 milyon 374,4 bine yükseldiğini, beyan edilen kira gelirinde ve mükellef sayısında yüzde 66 oranında bir artış sağlandığını belirtti. 


Şimşek yaptığı açıklamada, 2010 yılında hayata geçirilen önceden hazırlanmış kira beyanname sonuçlarını değerlendirerek, sisteme ilgi gösteren tüm vatandaşlara teşekkür etti ve bu ilginin artarak devam etmesini istedi. 


Mesken ve işyeri kira geliri elde eden mükelleflerin Gayrimenkul Sermaye İradı beyan döneminin 1 Mart 2014'te başlayıp 25 Mart 2014 akşamı sona ereceğini hatırlatan Şimşek, "Kira geliri elde eden vatandaşlarımız beyannamelerini Gelir İdaresi Başkanlığı'nm (GİB) internet adresinden 'Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi'ne ulaşarak gerekli kontrolleri yaptıktan sonra internet üzerinden hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde onaylayıp gönderebilirler"...