02 / 05 / 2024

kira harcaması

kira harcaması

TÜİK tarafından yapılan Hanehalkı Bütçe Araştırması'nın 2011-2012-2013 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre; toplam tüketim harcamasının yüzde 23,5'i İstanbul'da oturan hane halkları tarafından yapıldı.

Tüketimde konut ve kira harcamaları ilk sırada!

Türkiye genelinde yapılan araştırmaya göre geçen yıl hane halklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde konut ve kira harcamaları en yüksek payı yüzde 25,8'le ilk sırada yer alıyor...

2021'in ilk çeyreğinde 586 milyon TL kira harcaması yapıldı!

Devlet tarafından Nisan ayında 224 milyon 827 bin Türk Lirası tutarında kira harcaması yapıldı. 2021'in ilk çeyreğindeki kira gideri toplam 586 milyon TL oldu.

En çok konut ve kira harcamasını İstanbullular yapıyor!

Türkiye'de hane halkı harcamalarının türlerine göre dağılımına yönelik yapılan araştırmada, İstanbul konut ve kira ödemelerine en çok bütçeyi ayıran şehir olarak öne çıktı...

En yüksek kira harcamasını İstanbullular yapıyor!

2016, 2017, 2018 yıllarındakitüketim harcamaları en çok konut ve kira, gıda ve alkolsüz içecekler ve ulaştırmaya harcanırken, konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge İstanbul oldu...

Harcamalarımızın 3'te 2'sini konut ve kira için yapıyoruz!

2017 yılındaki durumu gösteren verilere göre Türk halkı harcamasının neredeyse üçte ikisini konut ve kira (yüzde 24.7) için yapıyor...

Konut ve kira harcamalarına en yüksek pay İstanbul'un!

TÜİK tarafından açıklanan 2016 yılı hanehalkı tüketim harcaması araştırmasına göre; konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge TR1 İstanbul Bölgesi oldu

Konut harcamasının üçte ikisini kira oluşturuyor!

Hanehalkı bütçe araştırması 2016 yılı sonuçlarına göre toplam hanehalkı harcaması içinde ayrılan pay itibarıyla konut ve kira harcamaları ilk sırada oldu.

Torunlar GYO'dan 3 yılda 1.6 milyar TL'lik kira geliri hedefi!

2016 yılında 757 milyon TL yatırım harcaması yaptıklarını söyleyen Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, 3 yılın toplamında 1.6 milyar TL kira gelirine ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

İstanbul konut ve kira harcamalarında birinci!

Toplam tüketim harcamalarının en büyük bölümünü konut ve kira, gıda ve alkolsüz içecekler ile ulaştırma harcamaları oluşturdu. Konut ve kira harcaması payının en yüksek olduğu bölge İstanbul oldu.

Hanehalkı Tüketim Harcaması yüzde 26'ya yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılı 'Hanehalkı Tüketim Harcaması' istatistiklerini açıkladı. Buna göre; konut ve kira harcamalarına en yüksek payı bir önceki yıla göre 1,2 puanlık artışla yüzde 24,8'den yüzde 26'ya yükseldi.

İstanbul en çok konut ve kira harcaması yapıyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 yılı Hanehalkı Tüketim Harcaması' (Bölgesel) istatistiklerini açıkladı. Buna göre; konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge 28,9 oranıyla İstanbul oldu.

Türkiye'de kira harcamaları 10 yılda yüzde 5,2 arttı!

Türkiye çapında konut ve kira harcamasının da konut üretiminin hızlanması nedeniyle cüzdanlarda edindiği yer son 10 yılda yüzde 27’den yüzde 24.8’e inerken, kiranın payının ise yüzde 27.6’dan yüzde 32.8’e çıktığı görüldü.

Konut ve kira harcaması en çok İstanbul'da yapıldı!

Hanehalkı tüketim harcamalarının yüzde 24,5’i İstanbul’da gerçekleşirken, konut ve kira harcamaları en yüksek payı alıyor.

İstanbul'da konut ve kira harcamalarının payı yüzde 28,9!

Türkiye genelinde toplam tüketim harcamasının yüzde 24,5'i İstanbul'da gerçekleşti. Konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge yüzde 28,9 ile İstanbul olurken Ortadoğu Anadolu bölgesinde bu pay yüzde 22,3 olarak gerçekleşti.

kira harcaması Haberi

kira harcaması

Türkiye İstatistik Kurumu bölgesel 'Hanehalkı Tüketim Harcaması' araştırmasından elde edilen rakamları açıkladı.


Hanehalkı Bütçe Araştırması'nın 2011-2012-2013 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre; toplam tüketim harcamasının yüzde 23,5'i İstanbul'da oturan hane halkları tarafından yapıldı.


EGE BÖLGESİ İKİNCİ SIRADA


Söz konusu harcamada Ege Bölgesi yüzde 15 ile ikinci sırada yer aldı, bunu yüzde 11,9 ile Akdeniz Bölgesi izledi. Harcamaların sadece yüzde 1,8'i Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki hane halkları tarafından gerçekleştirildi.


EN FAZLA GIDA HARCAMASI GÜNEYDOĞU ANADOLU'DA


Araştırmaya göre, tüketim amaçlı yapılan harcamalar içinde gıda ve alkolsüz içeceklerin payının en yüksek olduğu bölge yüzde 27 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi. Gıda ve alkolsüz içeceklerin payının en düşük olduğu bölge ise yüzde 16,3 ile İstanbul.


KONUT VE KİRA HARCAMASINDA ŞAMPİYON: İSTANBUL


Konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge yüzde 29,3...