06 / 05 / 2024

kira için gelir vergisi beyannamesi

kira için gelir vergisi beyannamesi

Beyana tabi geliri sadece gayrimenkul sermaye iradından ibaret olan mükelleflerin elde ettikleri gelirin istisna tutarını aşması halinde beyanname vermeleri gerekiyor. İşte kira için gelir vergisi beyannamesi 2015..

Kira için gelir vergisi beyannamesi!

2014 kira gelir vergisi ödemelerinde bir önceki takvim yılı içerisinde mesken kiralamalarından 3.200 TL'den fazla gelir elde edenlerin beyanname vermesi gerekiyor. İşte kira için gelir vergisi beyannamesi..

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! Kira gelir beyannameleri için başvuru süreleri uzatıldı!

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren 2023 yılı kira gelir beyannamesi için sona yaklaşıldı. 1 Nisan 2024 tarihinde sona ermesi beklenen başvurular 5 Nisan 2024 tarihine kadar uzatıldı. 

Kira gelir vergisi için son 6 gün! 2023 yılı kira geliri nasıl hesaplanır ve nasıl beyan edilir? 

Tapu sahiplerini oldukça yakından ilgilendiren gelir vergisi beyanname verme süresi için artık son 6 güne girildi. Pek çok kişi de kira gelirini nasıl hesaplayacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. İşte merak edilen detaylar...

Gelir İdaresi açıkladı! Kira tespiti için Dijital Vergi Dairesi'nden form doldurmak yeterli olacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı kayıt dışı ekonomi ile mücadele ile ilgili olarak resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kiracıların Dijital Vergi Dairesi üzerinden Kira Bildirim Formu'nu doldurması için çağrı yaptı. İşte o paylaşım...

Ev sahipleri dikkat! Kira gelir beyannamesi için son 5 gün!

1 Ocak-31 Aralık 2021 döneminde kiraladığı konuttan 7 bin TL, iş yerinden ise 53 bin TL'nin üzerinde gelir elde eden gayrimenkul sahiplerinin beyanname verme süreci 31 Mart 2022 tarihinde sona eriyor. Buna göre kira gelir beyannamesi için son 5 gün kaldı...

Kira geliri olanlar için süre azaldı!

Geçen yıl beyana tabi gelir elde eden kişiler için süre azaldı. Kira geliri beyannamesi için yarın son gün...

Kira geliri beyannamesi için son 7 gün!

Yaklaşık 2 milyon vatandaşı ilgilendiren kira beyannamesi için sayılı günler kaldı. Konut ve iş yeri sahibi olan kişilerin gündeminde olan kira gelir beyannamesi her yıl düzenli şekilde veriliyor. Peki kira gelir beyannamesi nasıl verilir? İşte detaylar...

Kira ve gelir kaybı desteği için başvurular bugün yeniden başlıyor!

Ticaret Bakanı Pekcan, esnaf kira ve gelir kaybı desteği için başvuruların yeniden alınacağını duyurdu.

Gelir kaybı ve kira destekleri için 2 milyondan fazla esnaf ve sanatkar başvuru yaptı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptığı açıklamada, gelir kaybı ve kira destekleri için 2 milyondan fazla esnaf ve sanatkarın başvuru yaptığını söyledi.

Kira desteği başvuruları için bugün son gün!

Pandemi nedeniyle gelir kaybı yaşayan esnaflara verilecek olan kira destekleri için başvurular bugün sona eriyor. Başvurular e-devlet üzerinden yapılıyor. 

Kira gelir vergisinin ilk taksit ödemeleri için bugün son!

Kira beyannamesi vermeyen gayrimenkul sahipleri için verilen süre bugün doluyor. Kira beyannamesi vermeleri gerektiği halde kira beyannamesi vermeyenler cezalı duruma düşecekler. Kimlerin kira beyannamesi vermesi gerekiyor?

Gelir vergi beyannamesi için son gün ne zaman?

2018 yılında ev ve işyerlerinde kira geliri elde edenler için daha önce 25 Mart olarak belirlenen gelir vergi beyannamelerinde tanınan süre 1 Nisan'a uzatılmıştı. Peki, gelir vergi beyannamesi için son gün ne zaman? Vergi ödemesi nasıl yapılır?

Kira gelir beyannamesi için son gün ne zaman?

2018 yılında işyeri ve meskeninden kira geliri elde edenler için beyan dönemi 1 Mart'ta başladı. Kira gelirleri elde eden kişiye tahakkuk eden vergiler mart ve temmuz aylarında iki eşit taksitte ödenebilecek. Peki, kira gelir beyannamesi için son gün ne zaman?

Harcamalarımızın 3'te 2'sini konut ve kira için yapıyoruz!

2017 yılındaki durumu gösteren verilere göre Türk halkı harcamasının neredeyse üçte ikisini konut ve kira (yüzde 24.7) için yapıyor...

kira için gelir vergisi beyannamesi Haberi

kira için gelir vergisi beyannamesi


Kira için gelir vergisi beyannamesi 2015!

Beyana tabi geliri sadece gayrimenkul sermaye iradından ibaret olan mükelleflerden; Bir takvim yılı içinde elde ettiği konut kira geliri, istisna tutarını aşanlar, İşyeri kira gelirleri üzerinden vergi kesintisi yapılanlardan, kira gelirlerinin brüt tutarı beyanname verme sınırını aşanlar yıllık beyanname vermek ile yükümlü oluyor.


İstisna tutarları:

Meskenlerde: 2014 yılı için 3.300 TL 

İşyerinde: 2014 yılı için 3.300 TL 


Kira gelir vergisi beyannamesi 1 Mart - 25 Mart tarihleri arasında verilebiliyor. 


Beyanname; normal posta ile veya özel dağıtım şirketleri aracılığıyla gönderilirse, vergi dairesine ulaştığı tarihte, taahhütlü posta ile gönderilmiş ise zarfın üzerindeki postaya veriliş tarihinde verilmiş sayılıyor. 


Ayrıca, Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sisteminde ise kira beyannamesi elektronik ortamda onaylandığı anda beyanname verilmiş sayılıyor.


Kira gelir vergisi beyannamesi formu için Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi...