03 / 05 / 2024

kira ihbar sözleşmesi ihbar süresi

kira ihbar sözleşmesi ihbar süresi

Gelir Vergisi Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre konut ve işyeri gibi gayrimenkullerini kiraya veren ancak beyanda bulunmayan mal sahipleri kira ihbar formu ile ihbar ediliyor...

Emlakçı kira komisyon sözleşmesi 2016!

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahipleri daha hızlı kiracı bulmak için emlakçı ile anlaşma sağlayabiliyor. Mal sahibi olan taraf emlakçının yaptıkları anlaşmaya istinaden sözleşme imzalıyor. İşte emlakçı kira komisyon sözleşmesi 2016...

Kira sözleşmesi fesih ihbarı örneği!

Kira sözleşmesi her istenildiği zaman değil, kanunda belirtilen durumlarda dava açılarak feshedilebiliyor. Öncesinde kiracıya kira sözleşmesi fesih ihbarı verilmesi gerekiyor. İşte kira sözleşmesi fesih ihbarı örneği..

Kira sözleşmesi fesih ihbarı süresi!

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira sözleşmesi kanunda belirtilen esaslar doğrultusunda feshedilebiliyor. Peki, kira sözleşmesi fesih ihbarı nasıl yapılır? Kira sözleşmesi fesih ihbarı süresi nedir?

Gereksinim nedeniyle kira sözleşmesi feshedilir mi?

Kira sözleşme feshi için Borçlar Kanunu kapsamında açıklanan yasal fesih nedenlerinin doğmuş olması gerekiyor. Peki, mal sahibi kendisi oturmak için evindeki kiracıdan çıkmasını isteyebilir mi? Gereksinim nedeniyle kira sözleşmesi feshedilir mi?

Kira sözleşmesi sonunda tahliye!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince; belirsiz süreli kira sözleşmelerinde taraflar kira sözleşme dönemi sonunda sözleşmeyi feshedebilir mi? Kira sözleşmesi sonunda tahliye nasıl olur?

Aile konutu kira sözleşmesi feshi!

Aile konutu; evlilik birliğinin devamı süresince eşlerin birlikte yaşadıkları, hayatlarını idame ettirdikleri yere deniyor. Peki, aile konutu olarak imzalanan kira sözleşmesi nasıl feshedilir? İşte aile konutu kira sözleşmesi feshi..

Kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile yapılan kira sözleşmesi, kanunda belirtilen fesih nedenlerinin doğması halinde sona eriyor. Peki, kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır? Fesih bildirimi ne zaman yapılır?

İşyeri kira sözleşmesi süresi!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, işyeri kira sözleşmesi süresi kaç sene olur?

Kira sözleşmesi için ne gerekir?

Kira sözleşmesi tarafların kira anlaşmaları için imzalanıyor. Kira anlaşmasının kağıt üzerinde yapılması gibi bir zorunluluk bulunmuyor. Ancak sözleşmenin imzalanması ispat açısından faydalı oluyor. Peki, kira sözleşmesi için ne gerekir?

Ev için kira sözleşmesi örneği!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. İşte ev için kira sözleşmesi örneği..

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi kira alacağı!

Arsa sahipleri ile müteahhit ile arasında imzalanan kat karşılığı inşaat sözleşmesi gereğince zamanında teslim edilmeyen evler için müteahhitin kira ödemesi gerekiyor. İşte kat karşılığı inşaat sözleşmesi kira alacağı ihtarı..

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi ayıp ihbarı!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, müteahhit kişi veya firma ile arsa sahibi arasında imzalanıyor. Müteahhitin sözleşmede belirtilen malzemelere göre inşaat yapmaması halinde ihbar yapılabiliyor. İşte kat karşılığı inşaat sözleşmesi ayıp ihbarı..

Kira sözleşmesi feshi örneği!

Kiralayan ve kiraya veren arasında kira sözleşmesi imzalanması halinde ancak tarafların haklı gerekçelerinin olması halinde sözleşme fesh edilebiliyor. İşte, kira sözleşmesi feshi örneği!

kira ihbar sözleşmesi ihbar süresi Haberi

kira ihbar sözleşmesi ihbar süresi

Kira ihbar formu!

Gelir Vergisi Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre konut ve işyeri gibi gayrimenkul kiralamalarından gelir elde eden mal sahiplerinin kira geliri beyanında bulunması ve akabinde vergi borcunu ödemesi gerekiyor.


Bu yükümlülüğünü yerine getirmeyen; kira beyanında bulunmayan ve kira gelir vergisini ödemeyen ev sahipleri, kiracısı tarafından ihbar edilebiliyor. Gelir İdaresine yapılacak kira ihbar formu aşağıda yer alıyor.


Kira ihbar form örneği:


İHBAR EDEN KİŞİ

T.C. Kimlik No

Telefon

E-Posta


İHBAR EDİLEN KİŞİ

Ad 

Soyad 

T.C. Kimlik No

İl 

İlçe 

Kira Geliri Elde Edilen Adres 

Aylık Kira Tutarı

Açıklama



Kira geliri vergisi...