26 / 07 / 2024

kira kontaratı boş formu

kira kontaratı boş formu

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi, taşınmazın kullanımını kiracısına bırakıyor; kiracı da belirlenen tarihlerde kira bedelini ödemek ile mükellef oluyor. Peki kontrat nasıl yapılır? İşte kira kontratı boş örneği..

Kira sözleşmesi yaparken dikkat! Tahliye taahhüdünde tarih boş bırakılırsa ne olur?

Kiracının kiraya verene karşı belirli bir tarihte kiralananın boşaltmayı taahhüt eden Tahliye taahhüdüyle ilgili Avukat  Hüseyin Eker'den açıklama geldi.

Hem kira gelirinden vazgeçen hem de aidatlara katlanan ev sahipleri evlerini neden boş tutuyor?

Flash TV Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Akman resmi sosyal medya hesabı üzerinden "İnsan evini kira gelirinden vazgeçip, üstüne aidata katlanıp niye boş tutar?" sorusuna yanıt verdi. İşte Cüneyt Akman'ın o paylaşımı...

Boş evler için dairenin rayiç kira bedeli üstünden yaptırım uygulanabilir mi? Vatandaşlar vergilere neler diyor? 

İktisatçı-Yazar Mustafa Sönmez, 'Boş evler için dairenin rayiç kira bedeli üstünden yaptırım uygulanabilir mi?' sorusunu gündeme getirdi. İşte ayrıntılar ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Kira yardımının kesilmesine depremzedelerden tepki: Ya evi boşaltacağız ya da ev birleştireceğiz!

AFAD’ın depremzedelere kira yardımını kesmesine Hataylı depremzedelerden tepki geldi. Depremzedeler "Asgari ücretle nasıl kira ödeyeceğiz? Ya konutu boşaltacağız ya da aile ile ev birleştireceğiz" dedi. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri şimdiden kira zamlarını yapmaya başladı: Yüzde 25 sınırı kalkınca ne olacak?

Kira zam sınırı kalkarsa en çok yeni ev kiralayanların etkileneceğine dikkat çeken emlakçılar, kalkmama ihtimaline karşı konut sahiplerinin daireleri boş tuttuklarını belirtti. İşte ayrıntılar..

Konut kira gelirinde istisna kaldırılmayacak, boş ev vergisi gelecek! Vergi nasıl hesaplanacak?

Kiralık piyasasında yaşanan fahiş artışlar, Maliye'yi yeni düzenlemelere yöneltti. Gündeme gelene göre, konut kira gelirinde istisna kaldırılmayacak ancak boş ev vergisi getirilecek. Peki boş ev vergisi nasıl hesaplanacak? İşte detaylar...

Kira sözleşmesi hakkında bilmeniz gerekenler! Kiracı boşanması durumunda kira sözleşmesi nasıl işler?

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarken, kiracıların da bazı durumlar karşısında yasal uygulamalar ile karşı karşıya kalmaları taraflar arasında sorunların oluşmasına neden oluyor. Buna göre eğer kiracı boşanırsa kira sözleşmesi hakkında ev sahibi ne yapmalıdır?

Feraye Tanyolaç'ın ev sahibi de isyanda: Evimi gasp etti, yok sayılacak bir kirayla Boğazda keyif sürüyor!

Kaya Çilingiroğlu'nun eski eşi Feraye Tanyolaç da, düşük kira bedeli ödemesiyle gündeme geldi. Feraye Tanyolaç'ın ev sahibi, "Evimi gasp etti, yok sayılacak bir kirayla Boğazda keyif sürüyor" dedi. İşte ayrıntılar...

Boğaz manzaralı evde 7 bin TL kira ödeyen kiracısına, ev sahibinden isyan! Evime çöktü!

Kiracı ev sahibi arasında büyük gerginliğe sebep olan kira bedellerine bir yenisi eklendi. Bir ev sahibi, Boğaz manzaralı evinde oturan kiracısının  7 bin TL kira ödediğini söyledi. Ev sahibi 'evime çöktü' diyerek isyan etti...

 OSB arazilerinin satış değeri Boğaz'daki lüks yalıları bile geride bıraktı!

Organize Sanayi Bölgeleri'nde kira artışları yüzde 150 oranlarına yaklaştı. Bölgedeki metrekare satış fiyatı da Boğaz'daki yalı fiyatlarını aşarken, Marmara Bölgesi söz konusu fiyat artışında açık ara başı çekiyor.

1940 yılında Adalar'daki yazlık evlerin kira bedelleri Boğaz'ı geçmiş!

1940 yılında, yazlık ev sahipleri yaz gelmeden kiraları artırmaya başlamış. Adalar ve Boğaz'ın çok talep görmesi fiyatların fırlamasına neden olmuş. 

Evini boş tutanlar dikkat! Boş ev için kira vergisi ödenecek mi? Şimdi açıklandı!

Kira geliri elde eden mülk sahiplerinin 1 Mart tarihinden itibaren beyanname verme süreçleri başladı. Peki boş ev için kira vergisi ödenecek mi?

1941 yılında Boğaz'daki evlere büyük talep! Kira bedelleri yükselmiş...

1941 yılında Boğaz manzaralı evlere talep artmaya başlamış ve  Boğaz'daki evlerin kira bedellerinde yükselişler görülmüş.

kira kontaratı boş formu Haberi

kira kontaratı boş formu

Kira kontratı boş örneği!

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi, taşınmazın kullanımını kiracısına bırakıyor; kiracı da belirlenen tarihlerde kira bedelini ödemek ile mükellef oluyor.


Kira kontratı imzalayan tarafların hak ve sorumlulukları, Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanunen, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilen kira kontratı; kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor. 


Kontrat dahilinde kiralama anlaşmasına ilişkin esaslara yer veriliyor. Ayrıca özel ve genel şartlar da kontrat dahilinde belirleniyor. Peki, kontrat nasıl yapılır?


Boş kira kontratı örneği..


Dairesi

Mahallesi

Cadde/Sokağı

Numarası

Kiralananın Cinsi

Kiralayan Adı Soyadı

Kiralayanın T.C. Kimlik No

Kiralayanın Adresi

Kiracının Adı Soyadı

Kiracının T.C. Kimlik No

Kiracının Adresi

Akdin Başlangıç Tarihi

Akdin Süresi

Yıllık Kira Bedeli

Aylık Kira Bedeli

Kira Bedelinin Ödeme Şekli

Kiralananı Kullanım Şekli

Kiralananın Durumu

Kiralananla Birlikte Teslim Edilen Demirbaşlar

İmzalar

Tarih


Kira...