28 / 04 / 2024

kira kontratına damga pulu gerekli mi

kira kontratına damga pulu gerekli mi

Damga vergisi, kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kira sözleşmesine damga pulu gerekli mi? İşte yanıtı..

Kira kontratı örneği 2021 word indir!

Konut ve iş yeri kiralamalarında tarafların imzaladığı sözleşmeye kira kontratı deniyor. Kontratta, kira anlaşmasına ilişkin bilgilere yer veriliyor. Peki, kira kontratı nasıl hazırlanır? İşte kira kontratı örneği 2021 word indir....

Kira kontratı örneği 2019!

Konut ve iş yeri kiralamalarında tarafların imzaladığı sözleşme kira kontratı oluyor. Kontratta, kira anlaşmasına ilişkin bilgilere yer veriliyor. Peki, kira kontratı nasıl hazırlanır? İşte kira kontratı örneği 2019...

Kira kontratı damga vergisi 2018!

Kira kontratının noter huzurunda imzalanması halinde belli oranlarda damga vergisi ödenmesi gerekiyor. İşte kira kontratı damga vergisi 2018..

Altına dayalı kira sertifikasına yoğun ilgi!

Hazine tarafından yastık altında bulunan altınların ekonomiye kazandırılabilmesi ve finansman sağlanabilmesi adına geliştirilen altına dayalı kira sertifikasına yoğun ilgi var. 

Altına dayalı kira sertifikasına nasıl başvurulur?

Altına dayalı kira sertifikası için başvuru dönemi 4 Ekim itibari ile başladı. Başvurular 6 Ekim'e kadar devam edecek. Peki, altına dayalı kira sertifikasına nasıl başvurulur?

Kiracı tarafından kira kontratının feshi!

Kiracı tarafından kira kontratının feshi de yine kanunda belirtilen şartlarda yapılabiliyor. Peki, kiracı tarafından kira kontratının feshi nasıl yapılır?

Kira kontrat bitiş dönemi için altın tavsiyeler!

Ofis konusunda sektörü bilgilendirmeyi hedefleyen www.ofisraporu.com şirketlerin kabusu olan kira kontratı bitiş süreci ile ilgili önemli ipuçları verdi.

Osmangazi Belediyesi Bursa İnşaat Fuarı’na damga vurdu!

Osmangazi Belediyesi Rising City Gayrimenkul Fuarı ve 15. İnşaat Fuarı’na damga vurdu. Fuarda Osmangazi Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projeleri görücüye çıktı.

Sur Çelik Kapı Kanal modeli ile 2016 yılına damga vurdu!

Sur Çelik Kapı, son teknolojiyi kullanarak tasarladığı Kanal modeli ile 2016 yılına damga vurdu. Kanal, özgün cam tasarımı ve üst düzey güvenlik sistemiyle 2016 yılının en çok tercih edilen ürünü oldu.

Kira kontratı damga vergisi oranı 2017!

Kira sözleşmesi isteğe bağlı noterde de düzenlenebiliyor. Noterde imzalanan kira kontratı için de damga vergisi ödeniyor. Peki, kira kontratı damga vergisi oranı 2017 ne kadar?

Kira kontratı damga vergisi 2017!

Gayrimenkul kiralamalarında imzalanan kira sözleşmesi için belli durumlarda damga vergisi ödenmesi gerekiyor. İşte kira kontratı damga vergisi 2017 oranları..

Kira kontratı bitince ne olur?

Ev ve işyeri kiralamalarında mal sahipleri ile kiracıları arasında imzalanan sözleşmeler genellikle senelik oluyor. Peki, kontrat süresi dolunca ne olur? Kira kontratı bitince ne olur?

5 yıllık kira kontratı yenilenir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucusunun sorduğu ''5 yıllık kira kontratı yenilenir mi?'' sorusunu cevapladı. İşte Heper'in o yazısı...

kira kontratına damga pulu gerekli mi Haberi

kira kontratına damga pulu gerekli mi

Kira sözleşmesine damga pulu gerekli mi?

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor.


Damga vergisi, kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kira sözleşmesine damga pulu gerekli mi?


Kira sözleşmeleri için eski bir uygulama olan damga pulu için artık zorunluluk aranmıyor. Ancak damga vergisi mükellefiyeti devam ediyor.


Bilindiği üzere damga pulu alınması halinde Damga Vergisi ödenmiş oluyordu. Pula verilen para Damga Vergisi oluyordu. Ancak damga pulu kaldırılmış olup; Damga Vergisi maliyeye yatırılıyor. 


Kira sözleşmeleri sözleşme süresine göre kira bedeli üzerinden nispi damga vergisine tabi tutulur. Bu kağıtlara ilişkin damga vergisi kağıdı imzalayanların sürekli damga vergisi mükellefi olması halinde...