04 / 10 / 2024

kira kontratının süresinden önce feshi

kira kontratının süresinden önce feshi

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira anlaşması yapılıyor. Kira sözleşmesi yazılı olabileceği gibi sözlü de olabiliyor. Peki, kira sözleşmesinin süresinden önce feshi mümkün mü? Değil mi?

Kira sözleşmesinin süresinden önce kiracı tarafından feshi!

Türk Borçlar Kanunu gereğince, kira sözleşmesi tarafların haklı nedenlerinin olması halinde feshedilebiliyor. Peki, kira sözleşmesinin süresinden önce kiracı tarafından feshi hangi durumlarda söz konusu olur?

Kira kontratlarının süre ile yapılıp, yasal süreye uyulmaması kiracılı ev alımlarını durdurdu!

Ekonomist Cihat Çiçek resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kira kontratlarının süre ile yapılıp, yasal olarak süreye uyulmayıp yıllarca zorla mahkemelerde sürdürülmesinin kiracılı ev alımlarını bile durdurduğunu belirtti.

e-Kira kontratı uygulaması ile fahiş kira artışları sona erecek! İşte e-Kira kontratı uygulamasının avantajları!

e-Kira kontratı uygulamasıyla e-Devlet'ten kira bedellerinin izlenip, aşırı artışların tespit edebileceği ve fahiş kira artışlarının önüne geçilmesi planlanıyor. 

Merkez Bankası'ndan konut ve kira fiyatları açıklaması: Kira artışı sınırlanacak! 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda sunum yapan Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan Konut fiyatlarındaki artış eğiliminin yavaşladığına dikkat çekti ve bu durumun da gecikmeli olarak kira artışını sınırlayabileceğinin altını çizdi. İşte o açıklama...

Kira davaları neden uzun sürüyor? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın!

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüleceği kira davalarının süresi oldukça uzun sürüyor. Peki kira davaları neden uzun sürüyor? İşte Avukat Tarık Çakmak'ın konu ile ilgili o paylaşımı ve taraflardan gelen yorumlar...

Yüzde 25'lik sınırlandırma kira artışını hızlandırdı!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, Ekonomist Tunç Şatıroğlu, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "kira artışının yüzde 25 ile sınırlandırılmasıyla kiraların artışı yavaşlayacağı yerde daha da arttı." ifadelerini kullandı.

Araç kiralayanların sayısı her geçen ay yükseliyor! Yılın ilk on ayında toplam kira günü sayısı yüzde 38 arttı!

2023 Ocak – Ekim döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre araç kiralayanların toplam kira günü sayısı yüzde 38 arttı.

2023'te kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı?

Kiracılar kira sözleşme süresi dolmadan önce evden çıkıp çıkamadığını merak ediyor. Peki, Kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı? İşte detaylar...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! İşte 2023 kira kontrat örneği!

2023 kira kontrat örneği detayları ve kira sözleşmesi nasıl doldurulur sorusunun yanıtı ev sahipleri ve kiracıların gündeminde yer alıyor. İşte 2023 kira kontrat örneği...

2023 iş yerleri kira zam oranı ne kadar? İş yer kira artış oranında sınırlama var mı?

Mayıs ayı enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından kira zam oranları da netlik kazandı. Peki, 2023 iş yerleri kira zam oranı ne kadar? İş yer kira artış oranında sınırlama var mı? işte detaylar...

Kiracılara müjde! İşte kira artışının önüne geçecek yöntemler!

Fahiş kira artışının önüne geçmek için yasal düzenleme yolda. Kira zammına yüzde 25 sınırının süresinin uzatılması kesinleşirken, fahiş kira zammıyla haksız kazanç sağlayan kişilere 3 seneye kadar hapis cezası verilmesi planlanıyor. Peki kira artışlarının önüne geçmek için ne yapılması gerekiyor?

Kira kontratı var ev sahibi evden çıkarabilir mi? En sağlam kira kontratı nasıl yapılır?

Kira kontratı yani sözleşmesi, kiracı ve ev malikinin arasında imzalanan resmi bir belgedir. Bu kontratta olmazsa olmaz birtakım konular bulunmaktadır. İşte bu konuda kiracıların ve ev sahiplerinin sorduğu sorular!

Kiracılar aman dikkat! Kira artışına yeni sınır mı gelecek?

Kira artışına yeni sınır yolda mı? TESK Başkanı Bendevi Palandöken bu konuda açıklamada bulundu. İşte detaylar!

Ocak ayı konut kira artış oranı belli oldu! Dikkat çeken zam detayı! Kira kontratını yenileyecekler hemen bakın...

Ocak ayı kira artış oranı aralık ayı enflasyon verisinin açıklanmasından sonra gündeme geldi. Ocak ayı konut kira artış oranı belli oldu! Dikkat çeken zam detayı! Kira kontratını yenileyecekler hemen bakın...

kira kontratının süresinden önce feshi Haberi

kira kontratının süresinden önce feshi

Kira sözleşmesinin süresinden önce feshi mümkün mü?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında kira anlaşması yapılıyor. Kira sözleşmesi yazılı olabileceği gibi sözlü de olabiliyor. İki kira türünde de taraflar kanunda belirtilen hak ve sorumluluklara sahip oluyor.


Taraflardan her biri, kira ilişkisinin devamını kendisi için çekilmez hâle getiren önemli sebeplerin varlığı durumunda, sözleşmeyi yasal fesih bildirim süresine uyarak her zaman feshedebilir. Hâkim, durum ve koşulları göz önünde tutarak, olağanüstü fesih bildiriminin parasal sonuçlarını karara bağlar.


Kiracının ölmesi durumunda mirasçıları, yasal fesih bildirim süresine uyarak en yakın fesih dönemi sonu için sözleşmeyi feshedebilirler.


Kira sözleşmesinin süresinden önce feshi..

Konut ve çatılı işyeri kiralarında fesih bildiriminin geçerliliği, yazılı şekilde yapılmasına bağlı oluyor.


Tahliye gerekçeleri:

1. Kiraya verenden kaynaklanan sebeplerle

-Gereksinim, 

-Yeniden inşa 

-İmar

-Yeni malikin gereksinimi


2.Kiracıdan kaynaklanan sebeplerle

-Tahliye taahhütnamesi vermesi

-İki haklı ihtar alması

-Aynı ilçede evinin...