02 / 10 / 2024

kira ödemeyen kiracı için ne yapılabilir

kira ödemeyen kiracı için ne yapılabilir

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kirasını ödemeyen kiracılar için neler yapılabileceğini kaleme aldı. Peki kiracısını ödemeyen kiracı için ne yapılabilir?

Kira kavgaları 1934 yılına da damga vurmuş! Kira bedelini ödemeyen kiracı kontratı yırtmış!

Son zamanlarda gündemden hiç düşmeyen kiracı ev sahibi kavgaları geçmişte de yaşanmış. 1934 yılında kira bedelini ödemeyen kiracı, kontratı yurtmış. 

Kiracılar, kira öderken dikkat! Bunu yapmayanlar eksik ödeme yapmış olacak!

Kiracılar, kira bedellerini her ay kira sözleşmesinde yazan tarihe göre ev sahiplerinin hesabına yapıyor. Avukat Ahmet Kılıç, havale ile yapılan kira ödemelerinde havale ücretine dikkat çekerek kiracıları uyardı. Bu ücreti ödemeyen kiracıların kiraları eksik sayılacak. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri dikkat! Aidat borcunu ödemeyen kiracı nasıl tahliye edilir? 

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda aidat borcunu ödemeyen kiracının nasıl tahliye edileceğini açıkladı. 

Elden kira ödeyen kiracılar yandı! Büyük cezası var! Ünlü avukat 5 maddede açıkladı!

Kira ödemelerini banka ve PTT aracılığıyla yapmayıp, elden yapan kiracılara büyük ceza geliyor. Avukat Tarık Çakmak elden kira ödeyen kiracıları 5 maddede uyardı. İşte ayrıntılar.

Fazla kira ödeyen kiracılar dikkat! İade talep edilebilir mi? 

Av. Barış Selçuk Şahin, sosyal medya hesabından fazla kira ödeyenlerin en çok merak ettiği iade konusu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kirasını alamayan ev sahipleri çileden çıktı! Aman dikkat! Bu hatayı yapanların cezası büyük!...

Kiracı ile ev sahibi arasındaki gerilim her geçen gün artarak devam ediyor. Kira ödemeyen kiracılar ev sahiplerinin başlarının belaya girmsine neden oluyor. Ev sahipleri ise bu hataları yapmamaları konusunda uyarılıyor. İşte detaylar...

Ev sahibinden kira vermeyen kiracıya ceza! Tüm eşyalarını dışarı attı! Asıl suçlu kim?

Kiracı ve ev sahibi arasında yaşanan gerilim her geçen gün artarak devam ediyor. Tartışmalara bir yenisi daha eklendi ve bir ev sahibi kira vermeyen kiracının eşyalarını dışarı attı. 

Eksik kira ödeyen kiracıların başı dertte! İlk duruşmada tahliye edileceksiniz!

Kira bedelleri kiracılar tarafından her ay düzenli olarak yapılması gerekiyor. Peki kiracılar kiralarını eksik öderse ne olur?  Ev sahipleri biriken kira borçları karşısına ne yapmalı? İşte ayrıntılar...

Aidat ödemede sıkıntı çıkaran ve ödemeyen kiracıya ne yapılabilir?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan sorunların yanı sıra binalarda meydana gelen problemler de sıkıntı yaratmaktadır. Buna göre, binada oturan herkesin bina giderleri için düzenli aidat ödemesi gerekmektedir. Aidatını ödemeyen kiracıya ne yapılır? 

TÜFE ortalamasından fazla kira ödeyen kiracılara kara haber!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kiracının, TÜFE ortalamasından fazla kira ödemesi yapmasının ve daha sonrasında fazladan yaptığı ödemeleri geri istemesi hukuka aykırı olduğunu belirtti.

4 bin 500 TL kira ödeyen kiracı evi resmen rehin aldı! Ev sahibinin yaşadığı kiralık ev ise korkuttu! 

Kiracı ve ev sahipleri arasında kira bedellerinden dolayı yaşanan gerilim her geçen gün artıyor. Fahiş kira bedellerinden dolayı uygun fiyata oturan bazı kiracılar resmen ev sahiplerinin evini rehin alıyor. 

Düşük kira ödeyen kiracılar 'Devlet beni korur, mahkemeye ver beni, diyor!': Ev sahipleri tepkili!

Mağdur bir ev sahibi Deniz Duman isimli kullanıcı,  kirada olan evi ile ilgili bir paylaşım yaptı ve 'Devlet beni korur, mahkemeye ver beni, diyor!' dedi. İşte o paylaşım... 

Kiracıların başı emlakçılarla dertte! Eski ev sahibi referansı olmayana ev yok! 

Katlanarak yükselen kira fiyatları, kiracıları işin içinden çıkılmaz bir hale getirirken şimdi de emlakçıların yeni oyunu görenleri şaşkına çevirdi. Emlakçılar, kiracılardan eski ev sahibi referansı istiyor. İşte detaylar...

kira ödemeyen kiracı için ne yapılabilir Haberi

kira ödemeyen kiracı için ne yapılabilir

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısındakirasını ödemeyen kiracılar için neler yapılabileceğini yazdı. Feride Hilal İmal'e bir okuyucusu "Kiracım kirasını ödemiyor. Neler yapabilirim?" sorusunu sordu. Peki kiracısını ödemeyen kiracı için ne yapılabilir?

İşte Feride Hilal İmal'in okuyucusunun o sorusuna verdiği cevap

Herkes tarafından bilinen Borçlar Kanunu'nun 299. Maddesi'nde kira ve kiracı arasında olan ilişki detaylı şekilde anlatılır. Kişi kullanması ve faydalanması için evine kiracının oturum hakkını tanırken, kiracı da bu oturma eyleminde üzerine düşen tutarı ödemekle yükümlü olur.

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kira sözleşmeleri hem ev sahibini hem de kiracıyı bağlar Kira bedelinin hangi zaman ve ne kadar ödeneceği sözleşmede bulunur.

Söz konucu kiracının ay sonunda veya kira süresinin bitiminde kira ücretini ödemesi gerekiyor. Yargıtay 6. Hukuk Dairesi tarafından...