30 / 04 / 2024

kira parası elden ödenir mi

kira parası elden ödenir mi

Kira bedeli, ev veya işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında kiracının mal sahibine ödediği para oluyor. Bu paranın miktarı kira sözleşmesi kurulurken belirleniyor. Peki, kira elden ödenir mi?

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kirayı elden ödeyenler yandı!

2023 yılında konuttan yıllık 21 bin TL, iş yerinden 150 bin TL'nin üzerinde kira geliri elde eden gayrimenkul sahipleri için gelir vergisi dönemi geçtiğimiz günlerde başladı. Bu konuda merak edilen bir konu da kiranın elden ödenmesi. Peki kirayı elden ödemek suç mu?

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Kira depozitosu elden verilse dahi iade edilebilir!

Milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren kiracı sözleşmelerinde kritik ayrıntıyı Avukat Atilla Çilekçi açıkladı. Çilekçi: ''Kira sözleşmesi kapsamında verilen depozito bankaya yatırılıp değerlendirilmemişse bile iade edilebilir'' dedi.

Evin yarı parası cebinizde olsa bile, artık kira öder gibi konut sahibi olmak yalan oldu! 

Mobil Uygulama Geliştiricisi Mahmut Gündoğdu, X sosyal medya hesabından konut fiyatları ve mortgage ile ilgili bir paylaşımda bulunarak, "Kira öder gibi konut sahibi olmak yalan oldu" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahipleri 5 yıl dolmadan kirayı artırabilecek! Mahkemeden emsal karar

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi kira zammı konusunda emsal bir karar imza attı. Mahkeme, uzun süreli kira sözleşmelerinde kira parasının günün ekonomik koşullarına uyarlanması için her zaman “uyarlama” davası açılabileceğine karar verdi. 

Kira bedelini ev sahibine elden veren yandı! Aleyhinize resmen suç işliyorsunuz...

Ev sahibine kirayı elden veren kiracı büyük tehlike ile karşı karşıya kalabiliyor. Peki, nasıl? İşte merak edilen tüm detaylar...

Kiracıların kirayı elden vermesi suç mu? Elden kira veren kiracıya ne ceza verilir?

Son zamanlarda konut sektöründe ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Kiracıların kirayı elden vermeleri durumunda herhangi bir ceza ile karşılaşıp karşılaşmayacakları merak ediliyor. Kirayı elden vermek suç mu? İşte haberin ayrıntıları...

Ünlü iş adamı 60 bin TL'ye oturan kiracısını hava parası vererek çıkardı! Evinin yeni kira bedeli ise dudak uçuklattı

Ünlü işadamı Fırat Yiğit, İstanbul'un Bebek semtinde 60 bin liraya oturan kiracısını çıkarmak için 2 milyon TL hava parası vermeyi teklif etti. Kiracı ise kabul etti. İşadamı, aynı evi tekrar kiraya verecek. Evin yeni kiralık bedeli ise görenlerin dudağını uçuklattı...

Kiracılar bu olanaktan haberiniz var mı? Çift kira parası alabilirsiniz

Son depremin ardından, özellikle İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde, kentsel dönüşüm çalışmalarına sürat verilmiştir. Bu aşamada, evlerinde oturan kiracıların da hakları bulunmaktadır fakat birçok kiracının bu haklardan haberi yoktur.

Kira desteğini kimler alabilir? Kaç TL kira desteği veriliyor?

Kiraların astronomik artması nedeniyle pek çok vatandaş kira parasını denkleştirmekte güçlük yaşıyor. Devletin zor durumdaki vatandaşlara yaptığı destek ödemelerinden kira  desteğine kimler başvurabilir? Ne kadar kira yardımı yapılıyor?

Ev sahibi kirayı elden alırsa ne olur?

Ev sahiplerine, kiracılar her ayın belirli günlerinde kira sözleşmelerinde belirtilen tarihlerde kira bedelini ödemekle mükelleftirler. Peki “Ev sahibi kirayı elden alırsa ne olur?” İşte detaylar!

Mağazaların elektrik maliyeti ikinci kira parası oldu!

BMD Başkanı Sinan Öncel "Elektrik maliyetleri bazı AVM'lerdeki mağazalar için ikinci bir kira giderine dönüştü. Mağazalarında enerji fiyatının ortak sayaç üzerinden faturalandırılması yerine bireysel abonelik koşullarında ve ulusal tarifeye dönüştürülerek fiyatlandırılmasını öneriyoruz" ifadelerini

Kira artışlarına yüzde 25 sınır sektörü sarstı! Kontratlar 2 Temmuz'a ötelenirken, fiyatlar şimdiden katlandı!

Konut kiralarında 1 Temmuz 2023’e kadar uygulanacak olan yüzde 25’lik kira artış sınırına takılmak istemeyen pek çok konut sahibi yeni kontratlarını 2 Temmuz tarihinde öteliyor. Hava parasının da gündeme geldiği bu günlerde, kiralık ev fiyatları yüzde 1 arttı. 

Kira elden verilebilir mi?

Konut ve işyeri gibi kiralamalarda elde edilen gelir vergilendiriliyor. Gelirin ispatı için ödeme ise bankadan yapılıyor. Peki, kira elden verilebilir mi? Kira elden verilirse ne olur?

kira parası elden ödenir mi Haberi

kira parası elden ödenir mi

Kira elden ödenir mi?

Kira bedeli, ev veya işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında kiracının mal sahibine ödediği para oluyor. Bu paranın miktarı kira sözleşmesi kurulurken belirleniyor. 


Senelik olarak yenilenen kiralamalarda kira bedeline belli oranlarda zam yapılabiliyor. Kanunen kira bedelinin belli bir sınırın üstünde olması halinde banka aracılığı ile ödenmesi gerekiyor. 


Peki, ev veya işyeri için kira elden ödenir mi? Kira elden ödenirse ne olur? Kirayı elden ödemenin cezası nedir?


29 Temmuz 2008 tarihinde 26951 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği gereğince;


-Konutlarda, her bir konut için aylık 500 TL ve üzerinde kira geliri elde edenlerin,          


- İşyerlerinde, işyerini kiraya verenler ile kiracıların


kiraya ilişkin tahsilat ve ödemelerinin 1/11/2008 tarihinden itibaren banka veya Posta ve Telgraf Teşkilatı...