04 / 05 / 2024

kira parasına itiraz

kira parasına itiraz

Tarafların yenilenen kira dönemlerinde ÜFE'ye göre zam yapılıyor. Kimi zaman ev sahibi kiracısına yasalarda olan orandan daha fazla bir zam yapmak isteyebiliyor. Peki, bu durumda kiraya yapılan fazla zam için itiraz edilebilir mi?

iPhone 15 parasına arazi… İl il, ilçe ilçe açıkladı: Denizli, Kütahya, Bilecik ve…

Ekonomik kriz herkesi tasarruf yapmaya yöneltti. Birçok kişi küçük miktardaki parasını nereye yatırması gerektiğini araştırıyor. Girişimci ve yatırımcı Aksel, bir iPhone 15 parasına alınabilecek arazileri il il, ilçe ilçe  açıkladı.

Kiracılara tahliye şoku: Kira bedeliniz bu rakamdan düşükse itiraz edemiyorsunuz! Mahkeme karar verdi!

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarında her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Son örnek Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan kiracı Tuğra Köklen oldu. Kira bedeli düşük olan Köklen, tahliye kararına itiraz edemedi. İşte ayrıntılar...

Hollanda hükümetinden özel sektördeki konutların kira artışına sınırlama: En çok yüzde 1 olacak! 

Hollanda hükümetinin kiracılara yönelik yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdiği açıklandı. Buna göre özel sektördeki konutların kira artışına sınırlama getirildi. İşte uygulama ile ilgili tüm detaylar...

Fiat Egea parasına Volkswagen alabilirsiniz! Volkswagen'in bu modeli resmen peynir ekmek gibi satılıyor!

Fiat Egea parasına satılan Volkswagen Taigo fiyat ve performansıyla dikkat çekiyor. Bu model resmen peynir ekmek gibi satılıyor. Peki Volkswagen Taigo fiyatları ne kadar?

Kiracılara müjde! Fahiş kira fiyatlarına 6 aşamalı çözüm!

Fahiş kira fiyatlarına karşı başlatılan çalışmanın çerçevesi ortaya çıktı. Kira zamlarını sınırlamak amacıyla kapsamlı düzenleme gelecek.

Sosyal desteklerde son dakika! 65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım parasına yeni zam ne zaman? Kim kaç TL alacak?

Devlet tarafından ihtiyaç sahiplerine ödenen sosyal desteklere zam gelip gelmeyeceği merak ediliyor. Peki 65 yaş aylığı, engelli maaşı, evde bakım parasına yeni zam ne zaman? Kim kaç TL alacak?

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira zammına yüzde 25 sınırı kimleri kapsayacak? Tek tek açıklandı! 

Konut kira zam oranlarını yüzde 25 ile sınırlayan ve Temmuz'da son bulacak düzenlemenin uzatılması gündee geldi. Peki bir sene kira zammına yüzde 25 sınırı kimleri kapsayacak?

e-Devlet'ten başvurana PTT'den anında veriliyor! Çocuk destek parasına yeni zam yapılacak mı? Şimdi bakın! 

Aile Bakanlığı dar gelirli haneler için çocuk başına sosyal destek ödemesi sağlıyor. Peki çocuk yardımı 2023 kaç lira? Çocuk destek parasına yeni zam yapılacak mı?

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasına zam gelir mi? Sosyal destek alanlar hemen bakın! Yeni maaşlarda şok!

Önce en düşük emekli maaşlarında ardından da ikramiyelerde artışa gidilmesi, akıllara sosyal destek ödemelerini getirdi. Peki 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasına zam gelir mi?

e-Devlet'ten başvuran PTT'den o anda alıyor! Çocuk destek parasına Mart zammı geldi mi? Şimdi siz de bakın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca sosyal desteklere geçtiğimiz aylarda 'Çocuk Destek Bileşeni' dahil edilmişti. e-Devlet'ten başvuran PTT'den o anda alıyor! Çocuk destek parasına Mart zammı geldi mi? Şimdi siz de bakın!

e-Devlet'e başvuran PTT'den anında alıyor! Çocuk destek parasına Mart zammı yapıldı mı? Hemen kontrol edin!

Aile Destek Programı ile ihtiyaç sahibi ailelere sosyal destek ödemesi yapılıyor. e-Devlet'e başvuran PTT'den anında alıyor! Çocuk destek parasına Mart zammı yapıldı mı? Hemen kontrol edin!

Ev sahipleri aman dikkat! Fahiş kira artışına 331 bin lira ceza! Sakın bunu yapmayın!

Mersin, Konya, Ankara ve Diyarbakır'da göç eden depremzedelere yapılan fahiş kira artışının ardından adım atıldı. Ev sahipleri aman dikkat! Fahiş kira artışına 331 bin lira ceza! Sakın bunu yapmayın!

e-Devlet'te başvuran PTT'den hemen alıyor! Çocuk destek parasına Şubat zammı yapıldı mı? Şimdi siz de bakın!

Aile Bakanlığı dar gelirli haneler için çocuk başına destek ödemesi yapıyor. e-Devlet'te başvuran PTT'den hemen alıyor! Çocuk destek parasına Şubat zammı yapıldı mı? Şimdi siz de bakın!

kira parasına itiraz Haberi

kira parasına itiraz

Kiraya yapılan fazla zam için itiraz edilebilir mi?

Gayrimenkul kiralamalarında tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor. 


Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanıyor.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirleniyor.


Kimi zaman ev sahibi kiracısına yasalarda olan orandan daha fazla bir zam yapmak isteyebiliyor. Peki, bu durumda kiraya yapılan fazla zam için itiraz edilebilir mi?


Kiraya yapılan fazla zam için itiraz edilebiliyor. Bunun için kiranın tespiti davası açabiliyor. Kiracı kanunen bu davayı istediği her zaman açabiliyor. 


Ancak mahkeme tarafından belirlenecek yeni kira bedeli...