12 / 05 / 2024

Kira sertifikalarına dayalı emeklilik yatırım fonu

Kira sertifikalarına dayalı emeklilik yatırım fonu

Faiz hassasiyeti taşıyanlar için katılma hesaplarına, altına, katılım bankacılığı ilkelerine uygun hisse senedi, altın-kıymetli madenlere, kira sertifikalarına dayalı emeklilik yatırım fonları oluşturulacak...

Hazine altına dayalı kira sertifikası ihraç edecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı yaptığı açıklamada altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı gerçekleştireceğini duyurdu.

Hazine, altına dayalı kira sertifikası ihraç etti!

Geçtiğimiz gün 2,5 milyar dolarlık kira sertifikası ihracı yapan Hazine ve Maliye Bakanlığı, kurumsal yatırımcılara altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi.

Hazine altına dayalı kira sertifikası ihraç edecek!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Hazine ve Maliye Bakanlığı, altına dayalı kira sertifikası ihraç edecek...

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'dan 300 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'nın azami 365 gün vadeli, 300 milyon TL tutarındaki kira sertifikaları ihracına ilişkin SPK'ya yapılan Tertip İhraç başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı. 

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'dan 250 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'nın azami 365 gün vadeli, 250 milyon TL tutarındaki kira sertifikaları ihracına ilişkin SPK'ya yapılan Tertip İhraç başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı. 

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'dan 450 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'nın azami 365 gün vadeli, 450 milyon TL tutarındaki kira sertifikaları ihracına ilişkin SPK'ya yapılan Tertip İhraç başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı. 

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'dan 750 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'nın azami 365 gün vadeli, 750 milyon TL tutarındaki kira sertifikaları ihracına ilişkin SPK'ya yapılan Tertip İhraç başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı. 

Hazine, altına dayalı kira belgesi ihraç etti!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 6 ayda bir yüzde 1,15 kupon ödemeli 8.693 kg altın karşılığı Altın Tahvili ve 6 ayda bir yüzde 1,15 kira ödemeli 9.827 kg altın karşılığı Altına Dayalı Kira Belgesi ihracı yaptı.

Aktif Bank Sukuk Varlık Kiralama'dan 100 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı! 

Aktif Bank Sukuk Varlık Kiralama'nın Aktif Yatırım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olacağı yapıda, toplamda 100 milyon TL nominal değerli, alım satıma dayalı kira sertifikalarına ilişkin tertip ihraç belgeleri yayınlandı. 

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'nın 120 milyon TL'lik kira sertifikaları ihracı onaylandı!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'nın azami 365 gün vadeli, 120 milyon TL tutarındaki kira sertifikaları ihracına ilişkin Tertip İhraç başvurusu Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylanmış olup, onaylı Tertip İhraç Belgesi yayınlandı. 

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 1.3 milyar TL'lik kira sertifikaları ihracına onay!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 5 yıl vadeli, üç adet 300 milyon TL ve bir adet 400 milyon TL nominal tutarında kira sertifikaları ihracı için SPK'ya yaptığı Tertip İhraç başvurusu onaylandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı altına dayalı kira sertifikası ihracı yaptı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kurumsal yatırımcılara yönelik altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı yaptı.

Hazine altına dayalı kira sertifikası ihraç edecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 24 Mart 2021 valör tarihli altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı yapacak...

Kira sertifikalarına dayalı emeklilik yatırım fonu Haberi

Kira sertifikalarına dayalı emeklilik yatırım fonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "faizsiz finans ürünlerine yönelik güçlü talep potansiyeline" dikkat çekerken, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi de bu alanda kapsamlı bir çalışma başlattı. 

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre; Katılım sigortacılığını teşvik eden mevzuat ve kurumsal altyapı oluşturulacak. Geliştirilecek yeni stratejiyle "faizsiz emeklilik sistemine" yönelik de ürün ve hizmet çeşitliliği artacak. Faiz hassasiyeti taşıyanlar için katılma hesaplarına, altına, katılım bankacılığı ilkelerine uygun hisse senedi, altın-kıymetli madenlere, kira sertifikalarına dayalı emeklilik yatırım fonları oluşturulacak.

Hükümet, 2025'e kadar katılım finansın bankacılık varlıkları içindeki payını yüzde 15 seviyesine çıkarmayı hedefliyor. Katılım bankacılığı yeni dönemde küresel finans pazarından daha fazla pay alacak. Kalkınma ve yatırım bankalarının faizsiz finansman yöntemlerini kullanmalarına yönelik yasal altyapı çalışması tamamlanacak. 

Kira sertifikası ihraçlarının kamu yatırımlarının finansmanında da kullanımı artırılacak. Faizsiz finans denetim...