11 / 05 / 2024

Kira sertifikasına dayalı emeklilik yatırım fonları

Kira sertifikasına dayalı emeklilik yatırım fonları

Faiz hassasiyeti taşıyanlar için katılma hesaplarına, altına, katılım bankacılığı ilkelerine uygun hisse senedi, altın-kıymetli madenlere, kira sertifikalarına dayalı emeklilik yatırım fonları oluşturulacak...

Hazine altına dayalı kira sertifikası ihraç edecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı yaptığı açıklamada altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı gerçekleştireceğini duyurdu.

Hazine, altına dayalı kira sertifikası ihraç etti!

Geçtiğimiz gün 2,5 milyar dolarlık kira sertifikası ihracı yapan Hazine ve Maliye Bakanlığı, kurumsal yatırımcılara altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi.

Kira sertifikası ihracına konu taşınmazlarda yeniden değerleme yapılamayacak!

Sat-kirala-geri al işlemine veya kira sertifikası ihracına tabi olan gayrimenkul ve iktisadi kıymetler için değerleme işlemi gerçekleştirilemeyecek.

Hazine altına dayalı kira sertifikası ihraç edecek!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Hazine ve Maliye Bakanlığı, altına dayalı kira sertifikası ihraç edecek...

Hazine, altına dayalı kira belgesi ihraç etti!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 6 ayda bir yüzde 1,15 kupon ödemeli 8.693 kg altın karşılığı Altın Tahvili ve 6 ayda bir yüzde 1,15 kira ödemeli 9.827 kg altın karşılığı Altına Dayalı Kira Belgesi ihracı yaptı.

Aktif Bank Sukuk Varlık Kiralama 1 milyar TL kira sertifikası ihraç edecek!

Aktif Bank Sukuk Varlık Kiralama, Aktif Yatırım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olacağı yapıda, nitelikli yatırımcılara satılmak üzere 1 milyar TL tutarına kadar alım satıma dayalı kira sertifikası ihracına karar verdi.

Emlak Varlık Kiralama'nın 1 milyar TL'lik kira sertifikası ihracına onay!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın yurt içinde 1 milyar TL ile sınırlı olarak, kira sertifikası ihraçlarına ilişkin Sermaye Piyasası Kuruluna yapılan ihraç tavanı başvurusu onaylandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı altına dayalı kira sertifikası ihracı yaptı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kurumsal yatırımcılara yönelik altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı yaptı.

Hazine altına dayalı kira sertifikası ihraç edecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 24 Mart 2021 valör tarihli altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı yapacak...

Bereket Varlık Kiralama'nın 325 milyon TL'lik kira sertifikası ihracına onay!

Bereket Varlık Kiralama'nın 93 gün vadeli, planlanan tutar 225 milyon TL olmak üzere, 325 milyon TL'sine kadar artırılabilecek kira sertifikası ihracına ilişkin Tertip İhraç Belgesi onaylandı.

Bereket Varlık Kiralama'nın 200 milyon TL'lik kira sertifikası ihracına SPK'dan onay!

Bereket Varlık Kiralama'nın 90 gün vadeli, 200 milyon TL tutarındaki kira sertifikası ihracına ilişkin Tertip İhraç Belgesi Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylandı. 

Bereket Varlık Kiralama'nın 275 milyon TL'lik kira sertifikası ihracına onay!

Bereket Varlık Kiralama'nın 73 gün vadeli, planlanan tutar 200 milyon TL olmak üzere, 275 milyon TL'ye kadar artırılabilecek kira sertifikası ihracına ilişkin Tertip İhraç Belgesi SPK tarafından onaylandı. 

Bereket Varlık Kiralama'nın 180 milyon TL'lik kira sertifikası ihracına onay!

Bereket Varlık Kiralama'nın 49 gün vadeli, planlanan tutar 120 milyon TL olmak üzere, 180 milyon TL'ye kadar artırılabilecek kira sertifikası ihracına ilişkin Tertip İhraç Belgesi SPK tarafından onaylandı. 

Kira sertifikasına dayalı emeklilik yatırım fonları Haberi

Kira sertifikasına dayalı emeklilik yatırım fonları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "faizsiz finans ürünlerine yönelik güçlü talep potansiyeline" dikkat çekerken, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi de bu alanda kapsamlı bir çalışma başlattı. 

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre; Katılım sigortacılığını teşvik eden mevzuat ve kurumsal altyapı oluşturulacak. Geliştirilecek yeni stratejiyle "faizsiz emeklilik sistemine" yönelik de ürün ve hizmet çeşitliliği artacak. Faiz hassasiyeti taşıyanlar için katılma hesaplarına, altına, katılım bankacılığı ilkelerine uygun hisse senedi, altın-kıymetli madenlere, kira sertifikalarına dayalı emeklilik yatırım fonları oluşturulacak.

Hükümet, 2025'e kadar katılım finansın bankacılık varlıkları içindeki payını yüzde 15 seviyesine çıkarmayı hedefliyor. Katılım bankacılığı yeni dönemde küresel finans pazarından daha fazla pay alacak. Kalkınma ve yatırım bankalarının faizsiz finansman yöntemlerini kullanmalarına yönelik yasal altyapı çalışması tamamlanacak. 

Kira sertifikası ihraçlarının kamu yatırımlarının finansmanında da kullanımı artırılacak. Faizsiz finans denetim...