29 / 04 / 2024

kira sözleşmesi 2015

kira sözleşmesi 2015

Belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilen kira sözleşmesinde tarafların kimlik ve iletişim bilgilerine, kiralanan taşınmazın durumu hakkında bilgiye yer veriliyor. Peki, kira sözleşmesinde hangi maddeler yazar?

Ev sahibi kiracı kontratı örneği!

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında yapılan anlaşmaya istinaden kira kontratı imzalanıyor. İşte, ev sahibi kiracı kontratı örneği!

Yeni ev kira sözleşmesi örneği!

Gayrimenkul kiralamalarında, mal sahibi ile kiracı arasında yapılan anlaşmaya istinaden kira sözleşmesi imzalanıyor. Sözleşmede, ayrıca kiralama süresince uyulması gereken hususi şartlar da belirtiliyor. İşte yeni ev kira sözleşmesi örneği 2015...

Kira sözleşmesi örneği 2015!

Kira sözleşmesinde kiralanan taşınmaza, kiralama süresine ve kira bedeline ilişkin bilgilere yer verilmesi gerekiyor. Peki, ev sahibi tarafından kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte kira sözleşmesi örneği 2015!

Kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2015!

Kira sözleşmesinin noter huzurunda imzalanması halinde sözleşme için damga vergisinin ödenmesi gerekiyor. Sözleşme kaç nüsha ise o kadar vergi ödeniyor. İşte kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2015 oranları..

Kira sözleşmesi kefilli damga vergisi 2015!

Ev veya işyeri kiralamalarında kira sözleşmesinde tarafların imzalarının yanı sıra kefil imzası da istenebiliyor. Peki, noterde imzalanan kira sözleşmesi kefilli damga vergisi 2015 ne kadar?

Kira sözleşmesi çeşitleri!

Kiralayanın, bir şeyin kullanımını kiracının verdiği bir bedel karşılığında ve belli bir süre için kiracıya bırakması sonucunda taraflar arasında kira sözleşmesi yapılıyor. Peki, kaç çeşit kira sözleşmesi vardır? İşte, kira sözleşmesi çeşitleri!

Kira sözleşmesi karşılıklı feshi örneği!

Ev sahibi ya da kiracı, kira süresi dolmadan haklı gerekçelerin olması durumunda sözleşmeyi karşılıklı olarak fesh edebiliyor. Peki, kira sözleşmesinin karşılıklı feshi nasıl olur? İşte, kira sözleşmesi karşılıklı feshi örneği!

Kira sözleşmesi fesih tutanağı!

Kira sözleşmesinin fesh edilebilmesi için kiracının ya da ev sahibinin haklı gerekçelerinin bulunması gerekiyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl fesh edilir? İşte, kira sözleşmesi fesih tutanağı!

Ev sahibi kira sözleşmesi fesih nedenleri!

Ev sahibinin kira sözleşmesini tek taraflı olarak feshedebilmesi için de bazı şartlar gerekiyor. Aksi takdirde kiracı, sözleşme tarihi sona erene kadar kiralanan yerde oturmaya devam edebiliyor. İşte,ev sahibi kira sözleşmesi fesih nedenleri!

Sözlü kira sözleşmesi ispat yükü!

Mesken ve işyeri kiralamalarında, kimi zaman taraflar aralarında sözleşme imzalamıyor. Ancak sözlü kira sözleşmesinin ispatlanması gerekiyor. Peki, sözlü kira sözleşmesi nasıl ispatlanır?

Sözlü kira sözleşmesi icra takibi!

Kiranın ödenmemesi, mal sahibine tahliye etme hakkını doğuruyor. Bu tahliye icra takibi ile de yapılabiliyor. Peki, sözlü kira sözleşmelerinde durum değişir mi? Sözlü kira sözleşmesi icra takibi nasıl olur?

Sözlü kira sözleşmesi damga vergisi!

Taşınmaz mal kiralamalarında genellikle akrabalık ilişkisi bulunan kimseler arasında yapılan bu sözleşme "sözlü kira sözleşmesi" oluyor. Sözlü kira sözleşmesi damga vergisi ödenir mi?

Sözlü kira sözleşmesi nasıl olur?

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince bu sözleşme yazılı olabildiği gibi sözlü olarak da yapılabiliyor. Peki, sözlü kira sözleşmesi nedir? Sözlü kira sözleşmesi nasıl olur?

Kira sözleşmesi nereden temin edilir?

Belirli ve belirli olmayan bir süre için gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında sözleşme imzalanıyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl imzalanır? Kira sözleşmesi nereden temin edilir?

Kira sözleşmesi için gerekli evraklar!

Kira sözleşmesi, taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi ile kiracısı arasında imzalanıyor. Peki, kira sözleşmesi için ne gerekir? Kira sözleşmesi için gerekli evraklar nelerdir? İşte yanıtı..

Kira sözleşmesi için noter onayı gerekir mi?

Kira sözleşmesinin imzalanması ile kiraya veren bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracı da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlenmiş oluyor. Peki, kira sözleşmesi için noter onayı gerekir mi?

kira sözleşmesi 2015 Haberi

kira sözleşmesi 2015

Kira sözleşmesinde hangi maddeler yazar?

Gayrimenkul kiralamalarında imzalanan kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor.


Belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilen kira sözleşmesinde tarafların kimlik ve iletişim bilgilerine, kiralanan taşınmazın durumu hakkında bilgiye yer veriliyor. 


Peki, kira sözleşmesinde hangi maddeler yazar? Kira sözleşmesinin genel ve özel şartları nelerdir?


Kira sözleşmesi örneği:

Dairesi

(Buraya taşınmazın bağlı olduğu tapu dairesi yazılacak)

Mahallesi

(Burayı tapudaki mahallesi hanesinde yazan yazılacak)

Cadde/Sokağı

(Cadde veya sokak yazılacak)

Numarası

(Apartman kapı numarası ve Daire kapı numarası yazılacak)

Kiralananın Cinsi

Apartman dairesi

Kiralayan

(Kiraya verenin tam adı ve soyadı yazılacak)

Kiralayanın T.C. Kimlik No

(Kiraya verenin T.C. Kimlik no yazılacak)

Kiralayanın Adresi

(Kiraya verenin tam adresi yazılacak)

Kiracı

(Kiracının tam adı ve soyadı yazılacak)

Kiracının T.C. Kimlik No

(Kiracının T.C. Kimlik...