30 / 04 / 2024

kira sözleşmesi iptali örneği

kira sözleşmesi iptali örneği

Kiracı ve ev sahibi arasında yapılan anlaşmaya istinaden imzalanan kontrat olan kira sözleşmesinin iptali nasıl olur? Kira sözleşmesinin iptali nedenleri nelerdir? Kira sözleşmesi nasıl iptal edilir?

Kira sözleşmesi iptali nasıl olur?

Ev sahibi ile kiracısı arasında imzalanan kira kontratı taraflara karşılıklı olarak birtakım hak ve sorumluluklar yüklüyor. Peki, kira sözleşmesi iptali nasıl olur? Kira sözleşmesi nasıl iptal edilir?

Kira sözleşme iptali nasıl yapılır?

Kira sözleşmeleri, sözleşme süresinin bitmesi sona erdiği gibi, yasal hakların doğması ile de kira sözleşme iptali yapılabiliyor. Peki, kira sözleşme iptali nedenleri nelerdir? Kira sözleşme iptali nasıl yapılır?

Kira sözleşmesi artış oranı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan anlaşmaya istinaden kira sözleşmesi imzalanıyor. Sözleşmenin bir seneliğine daha uzatılması halinde kirada artış yapılıyor. Peki, kira sözleşmesi artış oranı nasıl hesaplanır?

Maketten konut satışı sözleşmesi iptali!

Maketten konut satış sözleşmesi henüz inşaat çalışmaları devam eden dairenin satışını gerçekleştirmek için alıcı ve satıcı tarafından imzalanıyor. İşte, maketten konut satışı sözleşmesi iptali!

Gereksinim nedeniyle kira sözleşmesi feshedilir mi?

Kira sözleşme feshi için Borçlar Kanunu kapsamında açıklanan yasal fesih nedenlerinin doğmuş olması gerekiyor. Peki, mal sahibi kendisi oturmak için evindeki kiracıdan çıkmasını isteyebilir mi? Gereksinim nedeniyle kira sözleşmesi feshedilir mi?

Kira sözleşmesi sonunda tahliye!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince; belirsiz süreli kira sözleşmelerinde taraflar kira sözleşme dönemi sonunda sözleşmeyi feshedebilir mi? Kira sözleşmesi sonunda tahliye nasıl olur?

Aile konutu kira sözleşmesi feshi!

Aile konutu; evlilik birliğinin devamı süresince eşlerin birlikte yaşadıkları, hayatlarını idame ettirdikleri yere deniyor. Peki, aile konutu olarak imzalanan kira sözleşmesi nasıl feshedilir? İşte aile konutu kira sözleşmesi feshi..

Kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile yapılan kira sözleşmesi, kanunda belirtilen fesih nedenlerinin doğması halinde sona eriyor. Peki, kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır? Fesih bildirimi ne zaman yapılır?

İşyeri kira sözleşmesi süresi!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, işyeri kira sözleşmesi süresi kaç sene olur?

Kira sözleşmesi için ne gerekir?

Kira sözleşmesi tarafların kira anlaşmaları için imzalanıyor. Kira anlaşmasının kağıt üzerinde yapılması gibi bir zorunluluk bulunmuyor. Ancak sözleşmenin imzalanması ispat açısından faydalı oluyor. Peki, kira sözleşmesi için ne gerekir?

Ev için kira sözleşmesi örneği!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. İşte ev için kira sözleşmesi örneği..

Devre tatil sözleşmesi iptali nasıl olur?

Devre tatil sözleşmesi ile bir tatil tesisi mülkünde normalde bir hafta veya daha uzun olan belirli bir süre için kullanım hakkı satın alınıyor. Peki, devre tatil sözleşmesi iptali nasıl olur?

Kira sözleşmesi feshi örneği!

Kiralayan ve kiraya veren arasında kira sözleşmesi imzalanması halinde ancak tarafların haklı gerekçelerinin olması halinde sözleşme fesh edilebiliyor. İşte, kira sözleşmesi feshi örneği!

Kimler kira sözleşmesi yapamaz?

Gayrimenkul sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmayı belgelendirmek için tarafların kira sözleşmesi yapması gerekiyor. Peki, kimler kira sözleşmesi yapamaz?

Kira sözleşmesi yazılı olmalı mı?

Bir evin kiraya verilmesi durumunda, taraflar arasındaki anlaşmanın resmilik kazanabilmesi için kiracı ve ev sahibi kira sözleşmesi yapıyor. Peki, kira sözleşmesi yazılı olmalı mı?

kira sözleşmesi iptali örneği Haberi

kira sözleşmesi iptali örneği

Kira sözleşmesinin iptali!

Kira sözleşmesi, kiracı ve ev sahibi arasında yapılan anlaşmaya istinaden imzalanan kontrat olarak ifade ediliyor. Genellikle yıllık olarak imzalanan kira sözleşmeleri, taraflara karşılıklı olarak birtakım hak ve sorumluluklar yüklüyor.


Kira sözleşmesi yılı içerisinde ev sahibinin evini kiracıya bırakması, kiracının da kira bedelini zamanında ödemesi gerekiyor. Kira döneminde yaşanan birtakım problemlerin Borçlar Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre çözümlenmesi gerekiyor. Eğer problemler çözümlenemiyorsa, kira sözleşmesinin iptali söz konusu olabiliyor.


Kira sözleşmesinin iptali nedenleri Kanun'da şu şekilde açıklanıyor:


Kira sözleşmesi iptali..

I. Sürenin geçmesi

MADDE 327- Açık veya örtülü biçimde bir süre belirlenmişse, kira sözleşmesi bu sürenin sonunda kendiliğinden sona erer.


Taraflar, bu durumda, açık bir anlaşma olmaksızın kira ilişkisini sürdürürlerse, kira sözleşmesi belirsiz süreli sözleşmeye dönüşür.


II. Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde fesih bildirimi

1. Genel olarak

MADDE...