03 / 05 / 2024

kira sözleşmesi süresi

kira sözleşmesi süresi

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında imzalanan sözleşme kira sözleşmesi oluyor. Kanunen kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Peki, kira sözleşmesi süresi ne kadardır?

Kira sözleşmesi süresi en fazla kaç yıl olur?

Kira sözleşmesinde demirbaşların durumu, kira bedeli, kira artış oranı ve kira bedelinin ne zaman ödenmesi gerektiği gibi bilgilere sözleşmede yer veriliyor. Peki, kira sözleşmesi süresi en fazla kaç yıl olur?

Kira sözleşmesi kendiliğinden yenilenir mi?

Son zamanlarda kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar arttı. Konut fiyatlarının yükselmesiyle birlikte ev sahipleri eski kiracılarını çıkarmak istiyorlar. Peki, kira sözleşmesi süresi bitince yenilenir mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için ne yapmalı?

Bir evin kiralanması sırasında kiracı ve ev sahibi arasında yapılan kira sözleşmesinde kira bedelinin yanı sıra, kiracılık süresi de yer almaktadır. Sözleşmenin bitimiyle kiracının evi boşaltması beklenir. Peki, kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için en ya

İTÜ'den öğrenci yurtlarının kira süresine ilişkin açıklama!

İTÜ Rektörlüğü, bazı öğrenci yurtlarının işletmesinden bir süredir sorumlu olan İTÜ Geliştirme Vakfı iştiraki Arı Kültürel A.Ş.'nin, mevcut yasal düzenlemelerle beraber kira süresi ve sözleşmesi bitmesine karşın İTÜ yurtlarını işgal etme yoluna gittiğine dikkat çekerek açıklamalarda bulundu.

Kira artış ihtarname süresi!

Ev ve işyeri gibi gayrimenkul kiralamalarında kiracının kira süresi boyunca kira bedelini eksiksiz bir şekilde ödemesi gerekiyor. Peki kira artış ihtarname süresi ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Kira sözleşmesi yenilememe ihtar süresi 2021!

Evlerini kiraya vermiş olan ev sahipleri, kiracılarına sözleşmelerini uzatmak istemedikleri için ihtarname çekmek isteyebilir. Peki kira sözleşmesi yenilememe ihtar süresi ne zamandır? İşte kira sözleşmesi yenilememe ihtar süresi 2021...

Milli Emlak'ta kira süresi 10 yılı aşamaz!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Milli Emlak'ta kira süresinin 10 yılı aşamayacağını söyledi. 

Kira sözleşmesi yenilememe ihtar süresi!

Kira sözleşme süresi dolacak kiralamalarda kiranın yenilenmeyeceğini kim, ne zaman bildirebilir? İşte kira sözleşmesi yenilememe ihtar süresi..

500 tatil köyüne 49 yıl kira süresi ve satın alma yolu açılıyor!

Turizmde yeni bir dönem başlıyor. 500 tatil köyüne 49 yıl kira süresi ve satın alma yolu açılıyor. Turizm sektöründeki önemli adımlar Torba Yasa ile atılıyor.

Kira süresi başlamadan fesih!

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Peki, kira süresi başlamadan fesih yapılabilir mi?

Martı GYO, Martı Marina'nın kira süresini uzattı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Muğla -Orhaniye'de bulunan Martı Marina Tesisi'nin kira süresi uzatımıyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirimde bulundu. İşte tesisin değerleme raporu...

Martı GYO, Martı Myra Otel'in kira süresini uzattı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ., Antalya- Kemer Tekirova'da bulunan Martı Myra Tesisi'nin kira süresi uzatımıyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirimde bulundu.İşte tesisin değerleme raporu...

Kira sözleşmesi fesih ihbarı süresi!

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira sözleşmesi kanunda belirtilen esaslar doğrultusunda feshedilebiliyor. Peki, kira sözleşmesi fesih ihbarı nasıl yapılır? Kira sözleşmesi fesih ihbarı süresi nedir?

Kira sözleşmesinde kefilin süresi!

Kira sözleşmesi kurulurken, mal sahibi yaşanması muhtemel zararlar için kefil talep edebiliyor. Peki, kira sürecinde kefilin sorumluluğu ne zaman biter?Kira sözleşmesinde kefilin süresi nedir?

kira sözleşmesi süresi Haberi

kira sözleşmesi süresi

Kira sözleşmesi süresi ne kadardır?

Kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme kira sözleşmesi oluyor.


Kanunen kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Peki, kira sözleşmesi süresi ne kadardır?


Kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli sürelidir; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılıyor.


Borçlar Kanunu gereğince kira sözleşmesi süresi ile ilgili herhangi bir ay sınırlaması bulunmuyor. Mesken kiralamalarında genellikle kiralamalar senelik olarak yapılıyor. 


İşyeri kiralamalarında ise bu sürenin 3, 5 ve 10 seneye kadar çıkabiliyor.


Kiracının temerrüdü

Kiracı, kiralananın tesliminden sonra muaccel olan kira bedelini veya yan gideri ödeme borcunu ifa etmezse, kiraya veren kiracıya yazılı olarak bir süre...