02 / 05 / 2024

kira sözleşmesinden cayma hakkı

kira sözleşmesinden cayma hakkı

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında imzalanan kira kontratından bazı sebeplerden dolayı taraflardan biri vazgeçmek isteyebiliyor. Peki, kiracının kira kontratı cayma hakkı var mı? Yok mu?

Kira sözleşmesinden cayma hakkı!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiralanması durumunda taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Peki kira sözleşmesinden cayılır mı? Tarafların kira sözleşmesinden cayma hakkı var mıdır?

Diyanet: Kirayı peşin ödeyen kiracı akdi feshederse parayı geri alamaz!

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, kira akdinin taraflardan birinin rızası alınmadan feshedilmesinin caiz olmadığını, oturduğu evin kirasını peşin ödeyipte sözleşmeyi feshedip evden çıkan kişinin, parayı geri alamayacağını bildirdi...

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde cayma hakkı!

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde tüketici 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeden ve cezai şart ödemeden ön ödemeli konut satış sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir.

Kiracı kira sözleşmesini fesh ederse ne olur?

Kira sözleşmesini fesh eden kiracı için kolaylık sağlandı. Buna göre, kira ilişkisini devralmaya hazır yeni bir kiracı bulan kiracı, kira sözleşmesinden doğan borçlarından kurtulabiliyor. 

Müteahhit satış vaadi sözleşmesinden cayma hakkı!

Müteahhit satış vaadi sözleşmesinde alıcı ile satıcının hak ve sorumluluklarına yer veriliyor. Peki, müteahhit satış vaadi sözleşmesinden cayılır mı? İşte, müteahhit satış vaadi sözleşmesinden cayma hakkı!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinden cayma hakkı!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi alıcı ve satıcı arasında imzalanıyor. Sözleşme kapsamında alıcı ile satıcının hak ve sorumluluklarına yer veriliyor. Peki, gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinden cayılır mı? Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinden cayma h

Devre tatil sözleşmesinden cayma hakkı!

Bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda gecelik konaklama imkânı veren sözleşmeleri olan devre tatil sözleşmesinden cayma hakkı nasıl kullanılır?

Devremülk sözleşmesinden cayma süresi!

Devre Tatil be Uzun Süreli Tatil Hizmeti Sözleşmeleri yönetmeliği kapsamında düzenlenen sözleşmeler için belli bir süre içince cayma hakkı kullanılabiliyor. Peki, devremülk sözleşmesinden cayma süresi nedir?

Devremülk sözleşmesinden cayma dilekçesi!

Devremülk ile ilgili esaslara Devre Tatil Sözleşmeleri Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik'te yer veriliyor. Yasa gereği devremülk sözleşmelerinden cayma hakkı bulunuyor. İşte, devremülk sözleşmesinden cayma dilekçesi!

Konut satış sözleşmesi cayma hakkı 2015!

Tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi üstlendiği konut satış sözleşmesinden cayma hakkı bulunuyor. Peki, bu hak nasıl kullanılır? Konut satış sözleşmesi cayma hakkı 2015..

Maketten konut satış sözleşmesinden cayma hakkı!

Maketten konut satış sözleşmesi imzalayan tarafların bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. Sözleşmeyi imzalayan tüketicilerin yasal hakları arasında maketten konut satış sözleşmesinden cayma hakkı da bulunuyor...

Kira sözleşmesinden kaynaklanan davalarda görevli mahkeme!

Taşınmaz kiralamalarında kiralayan ve kiracı arasında yapılan kira anlaşması kira sözleşmesinde belirtiliyor. Peki, kira sözleşmesinden kaynaklanan davalarda görevli mahkeme hangi mahkemedir? İşte kira sözleşmesinde görevli mahkeme..

Kira sözleşmesinden cayma hakkı!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiralanması durumunda taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Peki kira sözleşmesinden cayılır mı? Tarafların kira sözleşmesinden cayma hakkı var mıdır?

Kira sözleşmelerinde görevli mahkeme!

Kira sözleşmelerinde; kira bedelinin yeniden belirlenmesi veya kiracının tahliyesi için karşı tarafa dava açılabiliyor. Peki, kira sözleşmesi davalarına hangi mahkeme bakar? İşte kira sözleşmelerinde görevli mahkeme..

Kira sözleşmesi nasıl olmalıdır?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz kiralamalarında taraflar arasında yapılan anlaşma için kira sözleşmesi imzalanıyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl olmalıdır? Sözleşmede nelere yer verilmelidir? İşte kira sözleşmesi örneği..

kira sözleşmesinden cayma hakkı Haberi

kira sözleşmesinden cayma hakkı

Kiracının kira kontratı cayma hakkı var mı?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında imzalanan kira kontratından belli bir süre içerisinde cayılabilir gibi bir hüküm bulunmuyor. 


Ancak tarafların karşılıklı olarak anlaşması durumunda kira sözleşmesinden cayılabiliyor. Buna karşın taraflardan birinin istememesi halinde kanunda belirtilen haklı nedenlerin söz konusu olması durumunda sözleşme feshedilebiliyor.


Emlakçı aracılığı ile yapılan kira sözleşmesinden henüz taşınmadan caymak durumunda ise, ödenen komisyon ücreti geri alınamıyor. Konu ile ilgili dava örneği aşağıda yer alıyor:


T.C.

YARGITAY

HUKUK GENEL KURULU

E. 2002/13-233

K. 2002/257


T. 3.4.2002

• İTİRAZIN İPTALİ ( Davacı Tellalın Yapmış Olduğu Komisyonculuk İşi Nedeniyle Davalıdan Alacağının Ortaya Çıkması Üzerine Buna Dayanarak Yapılan Takibe İtiraz Edilmesi )


• KOMİSYONCULUK ( Davacı Tellalın Yapmış Olduğu Komisyonculuk İşi Nedeniyle Davalıdan Alacağının Tahsili İçin Başlatılan İcra Takibine Vaki İtiraz )


• İCRA İNKAR TAZMİNATI...