02 / 05 / 2024

kira sözleşmesinden vazgeçilir mi

kira sözleşmesinden vazgeçilir mi

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiralanması durumunda taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Peki kira sözleşmesinden cayılır mı? Tarafların kira sözleşmesinden cayma hakkı var mıdır?

Kira sözleşmesi imzaladım, vazgeçmek istiyorum! Ne yapmalıyım?

Gayrimenkul kira sözleşmesi imzalayan kimseler kısa sürede eve henüz taşınmadan fikrini değiştirebiliyor. Peki, siz de "Kira sözleşmesi imzaladım, vazgeçmek istiyorum! Ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı...

Kiracı kira sözleşmesini fesh ederse ne olur?

Kira sözleşmesini fesh eden kiracı için kolaylık sağlandı. Buna göre, kira ilişkisini devralmaya hazır yeni bir kiracı bulan kiracı, kira sözleşmesinden doğan borçlarından kurtulabiliyor. 

Maketten konut satışı sözleşmesinden vazgeçmek mümkün mü?

Bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin ödendiği; taşınmazın tüketiciye devir veya teslim etmeyi üstlenilen sözleşme ise maketten konut satış sözleşmesi oluyor. Peki, maketten konut satışı sözleşmesinden vazgeçmek mümkün mü?

Kira sözleşmesi nasıl olur?

Kira sözleşmesi, taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında imzalanıyor. Sözleşmenin noterde yapılma gibi bir zorunluluğu bulunmuyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl olur? Sözleşme nasıl olmalı?

Kira sözleşmesinin yenilenmeyeceği ihtarı!

Kira hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince, açık veya örtülü biçimde bir süre belirlenmişse, kira sözleşmesi bu sürenin sonunda kendiliğinden sona eriyor. Peki, kiracıya kira sözleşmesinin yenilenmeyeceği ihtarı gönderilebilir mi?

Kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2014!

Damga Vergisinin, bir kağıdın yazılıp imzalanarak veya imza yerine geçen işaret konularak düzenlenmiş olması halinde ödenmesi gerekiyor. Peki, kira sözleşmesi için ne kadar vergi ödenir? İşte kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2014..

Kira sözleşmesi formu 2014!

Tarafların aralarında yapacağı kira sözleşmesi kapsamında kira bedeline, kira zammına, kira süresine ve taraflara ilişkin esaslara yer veriliyor. Peki, kira sözleşmesi formu nasıl doldurulur? İşte kira sözleşmesi formu 2014..

Kira sözleşmesinde damga vergisini kim öder?

Noter onayı ile yapılan bir taşınmaz kira sözleşmesi için damga vergisi ödeme zorunluluğu bulunuyor. Peki, kira sözleşmesinde damga vergisini kim öder? Ödenecek damga vergisi nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmesinden kaynaklanan davalarda görevli mahkeme!

Taşınmaz kiralamalarında kiralayan ve kiracı arasında yapılan kira anlaşması kira sözleşmesinde belirtiliyor. Peki, kira sözleşmesinden kaynaklanan davalarda görevli mahkeme hangi mahkemedir? İşte kira sözleşmesinde görevli mahkeme..

Kira sözleşmesinden cayma hakkı!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiralanması durumunda taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Peki kira sözleşmesinden cayılır mı? Tarafların kira sözleşmesinden cayma hakkı var mıdır?

Kira sözleşmesi nasıl yenilenir?

Taşınmaz malların kiralanması halinde taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Bu kira sözleşmesi süreli olabileceği gibi süresiz de olabiliyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl yenilenir? İşte kanun esasları..

Kira sözleşmesinin tapuya şerh edilmesi!

Kira sözleşmesi, taşınmaz kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında imzalanıyor. Yapılan bu kira sözleşmesi tapuya şerh edilebiliyor. İşte kira sözleşmesinin tapuya şerh edilmesi için gerekenler...

Kira sözleşmelerinde görevli mahkeme!

Kira sözleşmelerinde; kira bedelinin yeniden belirlenmesi veya kiracının tahliyesi için karşı tarafa dava açılabiliyor. Peki, kira sözleşmesi davalarına hangi mahkeme bakar? İşte kira sözleşmelerinde görevli mahkeme..

kira sözleşmesinden vazgeçilir mi Haberi

kira sözleşmesinden vazgeçilir mi

Kira sözleşmesinden cayma hakkı!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiralanması durumunda taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.


Süreli veya süresiz olarak yapılabilen kira sözleşmesinde, kiraya ilişkin esaslara yer veriliyor. Peki kiralayan ve kiracı tarafından imzalanan kira sözleşmesinden cayılır mı? Kira sözleşmesinden cayma hakkı var mıdır?


Kanunda kira sözleşmesinden belli bir süre içerisinde cayılabilir gibi bir hüküm bulunmuyor. Ancak tarafların karşılıklı olarak anlaşması durumunda kira sözleşmesinden caymak mümkün olabiliyor. Ancak, taraflardan birinin istememesi halinde kanunda belirtilen haklı nedenlerin söz konusu olması durumunda sözleşme feshedilebiliyor.


Kira sözleşmesi feshi..

I. Sürenin geçmesi

MADDE 327- Açık veya örtülü biçimde bir süre belirlenmişse, kira...