02 / 05 / 2024

kira sözleşmesinin feshi ihtarname örneği

kira sözleşmesinin feshi ihtarname örneği

Kira sözleşmesi, mesken ve işyeri kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında imzalanıyor. Kira kontratı, kanunda belirtilen gerekçelerin doğması halinde feshedilebiliyor. İşte kira kontratının feshi ihtarname örneği..

Kira kontratı ihtarname örneği!

Kiracının kirasını ödememesi ya da geciktirmesi gibi durumlarda ev sahibi kiracısına göre haklı bulunuyor. Bu tarz durumlarda ev sahibi kiracısına kira kontratı feshi için ihtarname gönderebiliyor. İşte, kira kontratı ihtarname örneği..

Kira akdi feshi ihtarnamesi!

Kira akdinin feshinin mümkün olması için, mülk sahibinin kiracısına ihtarname göndermesi gerekiyor. Bu ihtarname ile kira akdinin feshi isteniyor. Kira akdi feshi ihtarnamesi örneği haberimizin içinde yer alıyor..

Kira sözleşmesi fesih ihtarname örneği!

Kira sözleşmesi feshi için kiralayanın kiracıya ihtarname göndermesi gerekiyor. Sözkonusu ihtarnamede kiralayan fesih sebebine dayalı olarak fesih talebinde bulunuyor. Kira sözleşmesi fesih ihtarname örneği haberimizin içinde yer alıyor..

Kira sözleşmesi feshi ihtarnamesi!

Kira sözleşmesinin feshinin gerçekleşmesi için gayrimenkul sahibinin, kiracısına ihtarname çekmesi gerekiyor. Söz konusu kira sözleşmesi feshi ihtarnamesi örneğini haberimizden inceleyebilirsiniz. İşte kira sözleşmesi feshi ihtarnamesi...

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi kaybolursa ne olur?

Kira sözleşmeleri ev sahipleri için de kiracılar için de oldukça önemli bir evraktır. Kira sözleşmesinin kaybolması durumunda ev sahipleri ile kiracılar arasında ne gibi sıkıntılar yaşanır? Kira sözleşmesini kaybedenler hangi sonuçlar ile karşı karşıya kalabilirler.

Kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracısının dükkanını yağmalattı! 2 milyonluk yatırım ortadan kayboldu!

Kiracı ve konut ve iş yeri sahipleri arasındaki kriz devam ediyor.Trabzon Forum'da kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracının dükkanı yağmalandı. 

Devre mülk sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?

Devre mülk sözleşmesinin feshi, günümüzde dolandırıcılığa bağlı sorunların ortaya çıkmasını engellemek için mümkündür. Devre mülk satışları gereğinden fazla abartılarak tüketicilere sunulsa da sonrasında sözleşmenin feshi hakkı vardır. Peki devre mülk sözleşmesi feshi nedir?

Kira sözleşmesi uzatılır mı? Nasıl Uzatılır? 

Kira sözleşmesi uzatma süreci belirli adımları kapsadığı için ev sahibi ve kiracılar tarafından iyi bir şekilde anlaşılması gereken bir konudur. Peki kira sözleşmesi nasıl uzatılır ve süreci nasıl işler? İşte kira sözleşmesinin uzatılma süreciyle ilgili önemli detaylar…

Kira sözleşmesini yenilemeyenler yandı!

Ev sahibi ile kiracı arasında yapılan kira sözleşmesinin bazı kuralları bulunuyor. Peki, sözleşme yenilenmese neler oluyor? İşte detaylar...

Süresiz kira sözleşmesi feshi nedir?

Ev sahibi ve kiracı arasında hukuki bir güvencenin oluşması nedeniyle kira sözleşmesinin yapılması mümkündür. Bu sözleşme, her iki tarafın da haklarını korur ve ne kadar kira ödeneceğini belirtlir. Kira sözleşmesi boyunca kiracı ikamet edebilir ve kira ödemelidir. 

Kira sözleşmesinin şerhi nedir? Kira sözleşme şerhi ne işe yarar?

Gayrimenkul sahibinin, zaman zaman kendi evini kullanma ihtiyacı doğabilir veya evini üçüncü bir kişiye satma düşüncesi oluşabilir. Bu gibi durumlarda, kiracılar arasında kira sözleşmesinin feshedilmesi gerekebilir. Fakat, kiracının tapu kaydına "kira şerhi" düşülmektedir.

Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli? Ev sahibi kiraya verdiği konutu kontrol edebilir mi?

Kiracılar ve ev sahipleri açısından kira sözleşmesi önemlidir. Aynı kiracılar ile devam edilip edilmeyeceği kira sözleşmesinin yenilenme arifesinde belli olur. Peki Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli? İşte detaylar!

Kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Ev sahibi ve kiracının haklarını korumak üzere imzalanan anlaşmaya kira sözleşmesi denir.  Peki, kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Bildirim yoluyla kira sözleşme feshi nasıl yapılır? Kira sözleşmesi dava yoluyla nasıl feshedilir? İşte detaylar…

Kira sözleşmesinin feshi nasıl olur? Kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Kira sözleşmesini feshetme yöntemleri nelerdir? İşte haberin detayları!

Kira sözleşmesi bitince kiracı evi ne zaman tahliye etmeli?

Kira sözleşmesi belirli süreli yapılmış olsa dahi kira sözleşmesinin süresinin bitmesi durumunda kiracının evden çıkmasını istemek yeterli değildir. Peki, kira sözleşmesi bitince kiracı evi ne zaman tahliye etmeli? İşte tüm merak edilenler...

Kiracı kira sözleşmesini başkasına devredebilir mi?

Kira sözleşmelerinde bilindiği üzere kiraya veren ve kiracı olmak üzere iki taraf mevcuttur. Kira sözleşmeleri taraflar arasındaki anlaşmaların sağlandığı bir senet niteliğindedir. Peki, kira sözleşmesinin devri mümkün mü? İşte tüm merak edilenler...

Kira sözleşmesinin yenilenmeyeceği ihtarı nasıl ve ne zaman gönderilir?

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmeyi feshetmek isteyen taraflar ne zaman ve nasıl ihtar göndereceklerini araştırıyor. Peki, kira sözleşmesinin yenilenmeyeceği ihtarı nasıl ve ne zaman gönderilir?

kira sözleşmesinin feshi ihtarname örneği Haberi

kira sözleşmesinin feshi ihtarname örneği

Kira kontratının feshi ihtarname örneği!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor.


Bu sözleşme mesken ve işyeri kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında imzalanıyor. Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor.


Kira kontratı, kanunda yer alan gerekçelerin doğması halinde kira kontratı feshedilebiliyor. Gerekçeler arasında; kira borcunun ödenmemesi, mal sahibinin ihtiyacı olması, evin yıkılıp yeniden inşa edilmesi ve esaslı tamir yapılması yer alıyor.


Tahliye için kiracıya fesih ihtarnamesi gönderilebiliyor. Kira kontratının feshi ihtarname örneği şu şekilde sıralanıyor:


Kira kontratının feshi ihtarname örneği:


İHTARNAME

Konu : ..../..../......  Tarihli Kira Kontratının Feshi Talebi


AÇIKLAMALAR : 


1- Bana ait olan xxxxx adresinde kiracımız olarak bulunmaktasınız. Sözü edilen yeri karşılıklı anlaşmamıza göre...