03 / 01 / 2025

kira sözleşmesinin kaybedilmesi

kira sözleşmesinin kaybedilmesi

Ev ya da işyerinizi kiraya verdiğinizi ancak kira kontratını kaybettiğinizi farz edelim. Bu durumda "Kira kontratını kaybettim ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı..

İşyeri kira sözleşmesi devir edilebilir mi? Kiracı kira bedelinin yüzde kaçını öder?

Kira sözleşmesinin konusunun işyeri olması halinde, kira ilişkisinin devri de konut kiralarında da olduğu gibi, ancak kiraya verenin yazılı izni gerekiyor. 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi neden bu kadar önemli?

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ceyda Ufuk resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kira sözleşmesinin önemini anlattı. İşte Ceyda Ufuk’un o paylaşımı…

Kira sözleşmesi hazırlarken bu detaylara dikkat edin!

Kira sözleşmesinin detaylı, planlı ve eksiksiz imzalanması için nelere dikkat etmeliyiz? Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan açıkladı.

Kira sözleşmesinde kritik ayrıntı! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Her yenileme 10 yıllık süreyi yeniden başlatır!

Kira sözleşmesinin süresi bittiğinde kiraya veren ile kiracı arasında sözleşme yenilebiliyor. Fakat kiracısıyla sözleşme yenileyen ev sahibi, kendisine verilen tahliye imkanını ertelemiş oluyor. İşte ayrıntılar... 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi hazırlarken nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Ev sahibi kiracı arasındaki anlaşmazlıklar devam ederken kira sözleşmesinin doğru hazırlanması büüyk önem taşıyor. Peki kira sözleşmesi hazırlarken nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Kira sözleşmesinin tarafı olmayan malik, kira tespit davası açabilir mi?

Kira sözleşmesi yapılırken, ev sahipleri ve kiracılar kira bedelinde anlaşmazlığa düşebiliyor bu durumda kira tespit davası devreye giriyor. Peki Kira sözleşmesinin tarafı olmayan malik, kira tespit davası açabilir mi?

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesinin bir yıllık yapılmış olması, sene sonunda çıkacağınız anlamına gelmiyor!

Kiracı ve ev sahibini yakından ilgilendiren kira sözleşmesinde önemli ayrıntılara dikkat edilmesi gerekiyor. Ev sahipleri bir yıllık yapılan kira sözleşmesinde kiracısını evden çıkartma girişiminde bulunabiliyor, fakat süreç bu şekilde ilerlemiyor. İşte ayrıntılar...

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi kaybolursa ne olur?

Kira sözleşmeleri ev sahipleri için de kiracılar için de oldukça önemli bir evraktır. Kira sözleşmesinin kaybolması durumunda ev sahipleri ile kiracılar arasında ne gibi sıkıntılar yaşanır? Kira sözleşmesini kaybedenler hangi sonuçlar ile karşı karşıya kalabilirler.

Kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracısının dükkanını yağmalattı! 2 milyonluk yatırım ortadan kayboldu!

Kiracı ve konut ve iş yeri sahipleri arasındaki kriz devam ediyor.Trabzon Forum'da kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracının dükkanı yağmalandı. 

Kira sözleşmesi uzatılır mı? Nasıl Uzatılır? 

Kira sözleşmesi uzatma süreci belirli adımları kapsadığı için ev sahibi ve kiracılar tarafından iyi bir şekilde anlaşılması gereken bir konudur. Peki kira sözleşmesi nasıl uzatılır ve süreci nasıl işler? İşte kira sözleşmesinin uzatılma süreciyle ilgili önemli detaylar…

Kira sözleşmesini yenilemeyenler yandı!

Ev sahibi ile kiracı arasında yapılan kira sözleşmesinin bazı kuralları bulunuyor. Peki, sözleşme yenilenmese neler oluyor? İşte detaylar...

Süresiz kira sözleşmesi feshi nedir?

Ev sahibi ve kiracı arasında hukuki bir güvencenin oluşması nedeniyle kira sözleşmesinin yapılması mümkündür. Bu sözleşme, her iki tarafın da haklarını korur ve ne kadar kira ödeneceğini belirtlir. Kira sözleşmesi boyunca kiracı ikamet edebilir ve kira ödemelidir. 

Kira sözleşmesinin şerhi nedir? Kira sözleşme şerhi ne işe yarar?

Gayrimenkul sahibinin, zaman zaman kendi evini kullanma ihtiyacı doğabilir veya evini üçüncü bir kişiye satma düşüncesi oluşabilir. Bu gibi durumlarda, kiracılar arasında kira sözleşmesinin feshedilmesi gerekebilir. Fakat, kiracının tapu kaydına "kira şerhi" düşülmektedir.

kira sözleşmesinin kaybedilmesi Haberi

kira sözleşmesinin kaybedilmesi

Kira kontratını kaybettim ne yapmalıyım?

Kira kontratı, mesken ve işyeri kiralamalarında taraflar arasında imzalanıyor. Kanunen kira kontratının yazılı olarak yapılması zorunlu olmuyor.


Ancak kira kontratının yazılı olarak yapılması, ileride çıkabilecek sorunların önüne geçebiliyor. Peki, ev veya işyerinizi kiraya verdiğinizi ancak kira kontratını kaybettiğinizi farz edelim. Bu durumda "Kira kontratını kaybettim ne yapmalıyım?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kontratın yazılı olma zorunluluğu bulunmadığı için kira kontratının kaybolması tarafların kira ilişkisinde herhangi bir değişiklik meydana getirmiyor.


Ancak taraflardan birinin bu durumu kötüye kullanması ve sözleşmede yer almayan maddeleri varmış gibi davranması halinde bu durum Sulh Hukuk Mahkemesinde çözümlenebiliyor.


Kira kontratı kaybolan kiracı, yalnız Borçlar Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre tahliye edilebiliyor. Sözleşmesi bulunmayan kiracının kira borcunu ödememesi halinde uygulanan esaslar şu şekilde sıralanıyor;


Kiracı, kiralananın tesliminden sonra muaccel...