22 / 07 / 2024

kira stopaj oranı

kira stopaj oranı

Bir gayrimenkulünüzü işyeri olarak kiraya verdiğinizi farz edelim. Edindiğiniz brüt kira bedeli üzerinden belli bir oranda kira stopajı vergi kesintisi yapılıyor. Peki kira stopajı nasıl hesaplanır?

Kira stopaj vergisi nedir?

İş yeri amaçlı olarak gayrimenkullerin kiralamalarında, brüt kira bedeli üzerinden stopaj vergi kesintisi uygulanıyor. Peki söz konusu kira stopaj vergisi nedir, nasıl hesaplanır? İşte yanıtı...

KDV ve iş yeri kira stopaj oranı indirimi bugün sona eriyor!

Mevduat stopaj indiriminin son durumu merak ediliyor. KDV ve iş yeri kira stopaj oranı indirimi bugün sona eriyor. 

Kira stopaj indirimi resmen süresi uzatıldı!

Kira stopaj oranı ve KDV indirim hakkında devam kararı çıktı. Alınan karara göre indirim süresi 31 Temmuz tarihine kadar uzatıldı. 

Kira geliri stopaj oranı 2021!

31 Temmuz 2020 tarihinden sonra iş yeri kiralarında stopaj oranı yüzde 20’den yüzde 10’a düşürüldü. İşte kira geliri stopaj oranı 2021...

İYİ Partiden kira stopaj oranı önerisi!

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta, "Pandemi nedeniyle iş yerlerini açamayan veya açsa da gelir kaybına uğrayan esnaf ve sanatkarlarımıza aylık 2 bin lira olmak üzere 6 ay boyunca karşılıksız yardım yapılmalıdır, kira stopaj oranı yılbaşından itibaren 6 ay sıfırlanmalıdır" dedi.

KDV ve iş yeri kira stopaj oranı indiriminde son durum!

İş yeri kira ödemelerindeki stopaj oranı (yüzde 20 veya indirimli yüzde 10), nakden/banka kanalıyla veya hesaben ödeme zamanı dikkate alınarak belirlenecek.

Kültür sektöründe iş yeri kira stopajı indirimi gerçekleştirdik!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, "Kültür sektöründe iş yeri kira stopajı indirimi gerçekleştirdik" dedi ve oranın yüzde 20’den yüzde 10’a düştüğünü belirtti...

Dükkan kira artış oranı Eylül 2016!

Taşınmaz mal kira sözleşmelerinin yenilenmesi halinde kira bedeline senelik zam yapılıyor. İşte dükkan kira artış oranı Eylül 2016..

İşyeri kira artış oranı hesabı Eylül 2016!

Dükkan ve mağaza nitelikteki işyeri kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi durumunda, mal sahibi kiracıya belli oranlarda zam yapıyor. İşte işyeri kira artış oranı hesabı Eylül 2016..

İşyeri kira artış oranı hesabı Haziran 2016!

İşyeri kira sözleşmesi bu Haziran'da yenilenen kimselere mal sahibi zam yapıyor. Peki, işyeri kira artış oranı hesabı Haziran 2016 nasıl yapılır? İşyeri kira artış oranı nedir?

Konut kira artış oranı hesabı Haziran 2016!

Gayrimenkul kira sözleşmelerinin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılıyor. Kiraya yapılacak zamlar konut ve işyerlerinde farklı şekilde hesaplanıyor. İşte konut kira artış oranı hesabı Haziran 2016..

Dükkan kira artış oranı Mayıs 2016!

Dükkan kiralamalarında yapılan sözleşmenin senelik olarak yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılıyor. Dükkan kira zam hesaplaması, meskene göre farklı şekilde yapılabiliyor. İşte dükkan kira artış oranı Mayıs 2016..

2016 Mayıs kira artış oranı!

Kira sözleşmesinin senelik olarak yenilenmesi halinde kira bedeline de senelik zam yapılıyor. Peki, kira artış oranı nasıl hesaplanır? İşte 2016 Mayıs kira artış oranı..

İşyeri kira artış oranı Mayıs 2016!

İşyeri kiralamalarında yapılan sözleşmenin senelik olarak yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılıyor. Kira bedeline istenilen enflasyon oranlarında zam yapılıyor. İşte işyeri kira artış oranı Mayıs 2016..

kira stopaj oranı Haberi

kira stopaj oranı

Kira stopajı nasıl hesaplanır?

Vergi tevkifatı olarak da bilinen kira stopajı, elde edilen işyeri kiralama gelirlerinden belli bir oranın vergi olarak ödenmesi şeklinde ifade ediliyor. Bu şekilde gelir elde eden gayrimenkul sahiplerinin ödeyecekleri stopaj oranı Gelir Vergisi Kanunu dahilinde yer alıyor. Peki kira stopajı yüzde kaç diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kira stopajı oranları 2013

Hizmet erbabına ödenen ücretler ile 61 inci maddede yazılı olup ücret sayılan ödemelerden, 103 ve 104 üncü maddeler baz alınarak kira stopajı hesaplanıyor. Buna göre kira stopajı için yüzde 25 ve yüzde 30 olarak stopaj kesintisi yapılıyor. 


Gelir Vergisi Kanunu kapsamında yer alan 103 ve 104. maddeler şu şekilde sıralanıyor;


Esas tarife:

Madde 103 – 

Gelir vergisine tabi gelirler;

8.800 TL’ye (10.700 TL.) kadar % 15

22.000 TL’nin (26.000 TL.) 8.800 TL’si (10.700 TL.) için...