29 / 04 / 2024

kira süresi başlamadan fesih

kira süresi başlamadan fesih

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Peki, kira süresi başlamadan fesih yapılabilir mi?

Bağcılar Belediyesi kamuya ait taşınmazları kira sözleşmesi olmadan kullananlara ceza kesti!

Sayıştay, Bağcılar Belediyesi’nin kamuya ait taşınmazlarını mevzuata aykırı şekilde kullandırdığını saptadı.  kamuya ait taşınmazları kullanan, kira sözleşmesi olmayan kişilere ceza kesildiği ancak bu kişilerin cezayı ödedikten sonra taşınmazları kullanmasına göz yumulduğu ortaya çıktı.

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan son dakika açıklaması: Beyanname ve bildirim süresi uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından son dakika açıklaması geldi. Buna göre, beyanname ve bildirimleri verme süresi uzatıldı.

Vergi borcu yapılandırma başvuru süresi yarın sona eriyor! Borcu olanlar dikkat...

Vergi borcu yapılandırma başvuru süresi 3 Temmuz yani yarın sona ererken, borçların ilk taksit ödeme süresi de 31 Temmuz’da sona erecek. Peki hangi borçlar yapılandırılma kapsamına dahil edildi? Ödemeler peşin mi yapılacak? İşte ayrıntılar...

Varlık barışında son günler! Başvuru süresi Cuma günü bitiyor!

Mükellefler tarafından verilmesi zorunlu olan kira dahil yıllık gelir beyan etme süresi ve Varlık Barışı uygulamasından yararlanmak için son tarih 31 Mart Cuma günü. Ticari, mesleki ve zirai faaliyetinden dolayı gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükellefleri, beyannamelerini elektronik ort

EYT'lilere flaş kolaylık: Emekli maaşı bağlama süresi kısalıyor! Hemen bu son dakika detayına bakın!

EYT'lilere flaş kolaylık... Emekli maaşı bağlama süresi kısalıyor... Hemen bu son dakika detayına bakın...

EYT’den emekli olabilmek için staj süresi eklenebilecek mi?

Sayıları 2 milyon 250 bini bulan EYT kapsamındaki çalışanlar, meclisten düzenlemenin geçerek emekli olmayı heyecanla bekliyor. Prim günü şartını kıl payı farkla kaçırdığını görenler ise staj süresi başlangıcının EYT’den emeklilik için prime eklenip eklenemeyeceğini merak ediyor. Peki staja başladığı

TOKİ 2022 sosyal konut başvuru süresi uzatılacak mı? Bakan Kurum açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ 2022 sosyal konut başvuru süresinin uzatılıp uzatılmayacağını açıkladı. Peki TOKİ 2022 sosyal konut başvuru süresi uzatılacak mı? İşte merak edilen sorunun yanıtı...

Kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Kira vergisi beyanname ve 1. taksit ödeme dönemi Mart ayının başında başlamıştı. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Kira gelir vergisi beyanname verme süresi 2022 nedir?

Kira gelir vergisi dönemi başlıyor. Vergi mükelleflerinin öncelikle beyanname vermeleri gerekiyor. İşte kira gelir vergisi beyanname verme süresi 2022...

Kira sözleşme süresi dolmadan kiracı tahliye edilir mi?

Kiralarda meydana gelen fahiş artışlar sonrasında ev sahipleri mevcut kiracılarını evden çıkartmak için çeşitli yöntemlere başvuruyor. Peki, kontrat süresi dolmadan kiracılar evden çıkarılabilir mi? İşte detaylar..

İTÜ'den öğrenci yurtlarının kira süresine ilişkin açıklama!

İTÜ Rektörlüğü, bazı öğrenci yurtlarının işletmesinden bir süredir sorumlu olan İTÜ Geliştirme Vakfı iştiraki Arı Kültürel A.Ş.'nin, mevcut yasal düzenlemelerle beraber kira süresi ve sözleşmesi bitmesine karşın İTÜ yurtlarını işgal etme yoluna gittiğine dikkat çekerek açıklamalarda bulundu.

Esnafa müjdeli haber geldi: Başvuru süresi uzatıldı!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, yüz binlerce esnafı ilgilendiren hibe desteğinin başvuru süresi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Yapılan açıklamada esnafa sağlanan hibe desteğinin başvuru süresinin 1 Temmuz tarihine kadar uzatıldığını söyledi.

Kira stopaj indirimi resmen süresi uzatıldı!

Kira stopaj oranı ve KDV indirim hakkında devam kararı çıktı. Alınan karara göre indirim süresi 31 Temmuz tarihine kadar uzatıldı. 

kira süresi başlamadan fesih Haberi

kira süresi başlamadan fesih

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Bu sözleşme kiracı ile mal sahibi arasında yapılabildiği gibi, emlakçının da devreye girmesi halinde emlakçı ile de sözleşme yapılıyor.


Kimi zaman kiralama başlamadan, kiralama süresi gelmeden veya gayrimenkule taşınmadan sözleşmenin feshedilmesi istenebiliyor. Peki, kira süresi başlamadan fesih nasıl yapılır?


Kanunda kira sözleşmesinden belli bir süre içerisinde cayılabilir gibi bir hüküm bulunmuyor. Ancak tarafların karşılıklı olarak anlaşması durumunda kira sözleşmesinden caymak mümkün olabiliyor. Ancak, taraflardan birinin istememesi halinde kanunda belirtilen haklı nedenlerin söz konusu olması durumunda sözleşme feshedilebiliyor.


Ancak emlakçı aracılığı ile yapılan kiralamalarda ödenen komisyonun iadesi talep edilemiyor.


Kira sözleşmesi feshi..

I. Sürenin geçmesi

MADDE 327- Açık veya örtülü biçimde bir süre belirlenmişse, kira sözleşmesi bu sürenin sonunda kendiliğinden sona erer.


Taraflar, bu durumda, açık bir anlaşma olmaksızın kira...