07 / 05 / 2024

kira süresinden önce tahliye

kira süresinden önce tahliye

Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Kira süresi içinde taraflar kanunda belirtilen fesih nedenleri olmadan sözleşmeyi sona erdiremiyor. Peki, kira süresinden önce tahliye olur mu?

Dikkat kira sözleşmesine bu maddeleri ekleyin! Dava açmadan önce de kira kontratında bunlara bakın!

Kira artışlarına getirilen yüzde 25 sınırlaması nedeniyle ev sahibi ve kiracılar arasındaki dava sayısı artıyor, mahkemeler uzadıkça uzuyor. Gayrimenkul Hukuku uzmanı Avukat M. Güray Küçük X sosyal medya hesabından dava açmadan önce kira sözleşmelerinde bakılması gereken detayları paylaştı.

Kira sözleşmesinde hangi detaylara dikkat edilmeli?

Kira sözleşmeleri hem kiracılar hem de mülk sahipleri için önem arz ediyor. Ev kiralamalarından önce mutlaka kira sözleşmesi yapılması gerekiyor. Kira sözleşmeleri, gelecekte bir sorunla karşılaşıldığında geçerli olan tek belge niteliğinde. 

2021 kira sözleşmesi örneği!

Kira sözleşmesi ile kiracı ve mülk sahibi arasında yaşanabilecek sorunlar engellenebiliyor. Peki 2021 kira sözleşmesi örneği nasıl hazırlanıyor? Kira sözleşmesi imzalamadan önce nelere dikkat edilmeli? İşte tüm merak edilenler...

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmeleri ne zaman yenilenmeli?

Ev ya da iş yeri sahipleri ve kiracıların bir birlerine karşı sorumlulukları bulunuyor. Kira sözleşmelerinin süresi dolmadan 15 gün önce sözleşmelerin yenilenmesi gerekiyor. İşte kira sözleşmeleriyle ilgili tüm merak edilenler...

2020 kira sözleşmesi örneği!

Bir gayrimenkulü kiralamadan önce kiracı ile mülk sahibi arasında yazılı anlaşma yapılıyor. Kira sözleşmesi ile taraflar arasında yaşanabilecek orunların önüne geçiliyor. Peki kira sözleşmesi nasıl hazırlanıyor? İşte 2020 kira sözleşmesi örneği...

Borçlar Kanunu'na göre kira sözleşmesine zam!

Taşınmaz kiraladıktan sonra hüsrana uğramamak için dikkatli olunması gerekiyor. Peki kira sözleşmesi imzalamadan önce nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İşte Borçlar Kanunu'na göre kira sözleşmesine zam...

Kira sözleşmesi ne zaman biter?

Türk Borçlar Kanunu'nun getirdiği yeniliklik kira sözleşmesinde de karşımıza çıkıyor. Kiracıya, kira sözleşme süresinin bitiminden en az 15 gün önce bildirimde bulunarak kira sözleşmesine devam etmeme hakkı tanınıyor. 

Kira sözleşmesinin süresinden önce feshi olur mu?

Hürses Gazetesi köşe yazarı olan Gülden Türkyaman bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Kira sözleşmesinin süresinden önce feshi olur mu?'' sorusunu yanıtladı. İşte Türkyaman'ın o yazısı...

Kira sözleşmesinin süresinden önce feshi mümkün mü?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira anlaşması yapılıyor. Kira sözleşmesi yazılı olabileceği gibi sözlü de olabiliyor. Peki, kira sözleşmesinin süresinden önce feshi mümkün mü? Değil mi?

Kiracının, kira sözleşmesinde öngörülen süre dolmadan evden çıkması!

Hayatın olağan akışı içerisinde beklenmeyen durumların meydana gelmesi sonucu aslında oturmayı planladığınız bir evden süresinden önce çıkmanız gerekebilir. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

Kira süresinden önce tahliye olur mu?

Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Kira süresi içinde taraflar kanunda belirtilen fesih nedenleri olmadan sözleşmeyi sona erdiremiyor. Peki, kira süresinden önce tahliye olur mu?

Kira sözleşmelerinde yasal fesih bildirim süresi!

Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az kaç gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılıyor? İşte kira sözleşmelerinde yasal fesih bildirim süresi..

Kiracının süresinden önce tahliyesi mümkün mü?

Konut kiralayan kiracıların karşılaştıkları durumlar arasında erken tahliye de yer alıyor.Peki kiracının süresinden önce tahliyesi mümkün mü?İşte kiracının süresinden önce tahliye edilmesi işlemleri..

kira süresinden önce tahliye Haberi

kira süresinden önce tahliye

Kira süresinden önce tahliye olur mu?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında imzalanan kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor.


Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor.

Kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli süreli oluyor; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılıyor.


Kira süresi içinde taraflar kanunda belirtilen fesih nedenleri olmadan sözleşmeyi sona erdiremiyor. Peki, kiracının kira süresinden önce çıkmak istediğini düşünelim. Kira süresinden önce tahliye olur mu?


Kira süresinden önce tahliye..

Kiralananın sözleşmenin bitiminden önce geri verilmesi halinde kiracı ile mal sahibinin hakları Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor.


Kanunen; kiracı, sözleşme süresine veya fesih dönemine uymaksızın kiralananı...