02 / 05 / 2024

kira üfe 2015

kira üfe 2015

Yenilenen kira döneminde kira bedeline yapılacak zam oranı her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. İşte, kira artış hesaplama Haziran 2015!

Kira ÜFE oranları Mayıs 2018!

Mayıs ayında kira sözleşmesi yenilenen kiracılara yapılacak zam oranı bugün belli oldu. İşte kira ÜFE oranları Mayıs 2018..

Mart 2017 kira artış oranları yarın açıklanacak!

Mart ayında kira sözleşmesi yenilenen kiracılara ne kadar zam yapılacağı TÜİK tarafından açıklanacak ÜFE oranları ile belli olacak. Kira ÜFE oranları yarın açıklanacak..

Kira ÜFE TÜFE hesaplama 2016!

Meskendeki kiracı ile işyerindeki kiracıya farklı şekillerde zam yapılıyor. Meskendeki kiracıya yalnız ÜFE'ye göre zam yapılırken, işyerindekine istenilen oranda zam yapılıyor. İşte kira ÜFE TÜFE hesaplama 2016 örnekleri..

Esentepe, en yüksek ofis kira değerine sahip bölge oldu!

REIDIN Ofis Kira Endeksi 2015 yılı dördüncü çeyrek sonuçlarına göre, ofis kiraları bir önceki çeyrek dönem verilerine göre azalış göstermeye devam ederken, kira değerlerindeki azalışta hızlanma gözlemlendi.

TEFE TÜFE kira artışı Aralık 2015!

Kira sözleşmelerinin yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Bu artış dönemin enflasyon oranlarına göre hesaplanıyor. Peki, TEFE TÜFE kira artışı Aralık 2015 nasıl hesaplanır?

Aralık ayı tefe tüfe oranları 2015!

Eski TEFE oranı olan ÜFE ve TÜFE oranları taşınmaz maldaki kiracıya yapılacak yıllık kira zammı hesaplamalarında da kullanılabiliyor. İşte Aralık ayı tefe tüfe oranları 2015..

Aralık 2015 kira artışı nasıl yapılır?

Kira artışı hesaplamalarında, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranlarından ÜFE kullanılıyor. Peki, kira artışı hesabında hangi oranlar kullanılır? Aralık 2015 kira artışı nasıl yapılır? İşte yanıtı..

REIDIN Ofis Kira Endeksi 2015 üçüncü çeyrek sonuçları!

REIDIN Ofis Kira Endeksi 2015 yılı üçüncü çeyrek sonuçlarına göre, ofis kiraları bir önceki çeyrek dönem verilerine göre azalış göstermeye devam etmesine rağmen, kira değerlerindeki azalışta yavaşlama gözlemlendi,

Kasım kira artışı 2015!

İşyeri ve meskenlerde kira artışı farklı şekilde hesaplanıyor. Meskenlerde kanunen ÜFE oranlarının kullanılması zorunlu olurken, işyerlerinde bu kural 2020 yılına kadar uygulanmıyor. İşte Kasım kira artışı 2015 oranları..

Konut kira artış oranı Kasım 2015!

Konut kira artışı hesabında dönemin üretici fiyat endeksi oranları kullanılıyor. Hesaplamada ÜFE oranlarından bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı kullanılıyor. İşte konut kira artış oranı Kasım 2015..

ÜFE'ye göre kira hesaplama Ekim 2015!

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Kira sözleşmesinin senelik olarak yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılabiliyor. İşte ÜFE'ye göre kira hesaplama Ekim 2015 örneği..

Kira artışı üfe oranları Ekim 2015!

Kira sözleşmelerinin senelik olarak yenilenmesi halinde, kira bedeline zam yapılıyor. Kira artışı üfe oranları doğrultusunda hesaplanıyor. Peki, kira artışı üfe oranları Ekim 2015 nasıl hesaplanıyor? İşte yanıtı..

2015 Ekim kira artış oranı ÜFE-TÜFE!

Yenilenen kira sözleşmelerinde kira bedeline yapılacak zamlar, kanunda belirtilen oranlarda yapılıyor. Aksi halde yapılacak zam geçerli olmuyor. İşte 2015 Ekim kira artış oranı ÜFE-TÜFE hesaplamaları..

kira üfe 2015 Haberi

kira üfe 2015

Kira artış hesaplama Haziran 2015!

Mesken kiralama işlemlerinde mal sahibi ile yapılan kira sözleşmesinin yenilemesi halinde kira bedeline,Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her ay belirlenen oranlarda zam uygulanıyor. 


Kira bedeline yapılacak olan zammın dönemin enflasyon oranlarına göre yapılması isteniyor.  Yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor.


Ancak bu kural yalnız mesken kiralamalarında uygulanıyor. İşyerinde yapılacak kira artışlarında ÜFE zorunluluğu 2020 yılına kadar uygulanmıyor. Peki, Haziran ayında kiraya ne kadar zam yapılacak?


Kira artış hesaplama Haziran 2015!

Kira artış hesaplamalarında ÜFE oranlarından bir önceki yılın aynı ayına göre artış oranı kullanılıyor.  Buna göre Haziran ayı kira artış oranı %6,52 olup; kira bedeline en fazla bu oranda zam yapılacak.


Kira bedeli 1000 TL olan...