02 / 10 / 2024

kira üfe tüfe hesaplama 2014

kira üfe tüfe hesaplama 2014

Borçlar Kanunu gereğince meskenlerde, ÜFE oranları doğrultusunda zam yapılması gerekirken; işyerinde istenilen oranda zam yapılabiliyor. Zam nasıl hesaplanır? İşte ÜFE TÜFE'ye göre kira hesaplama örneği...

Hangi ÜFE kira artışında kullanılıyor?

Borçlar Kanunu gereğince kira bedelinde yapılacak artışlar, ÜFE oranları yeni adıyla Yİ- ÜFE oranları baz alınarak hesaplanıyor. Peki, hangi ÜFE, kira artışında kullanılıyor? İşte yanıtı..

Türkiye, yıllık kira getirisinde zirvede! İşte ülke ülke ve şehir şehir kira getirileri! 

Gayrimenkul yatırımı yapılan ülkelerdeki yıllık kira getirisinde Türkiye zirveye yerleşti. İşte ülke ülke ve şehir şehir kira getirileri...

Yurt dışında konut yatırımı 3 milyar doları buluyor!

Hızlı yükselen konut fiyatları ve dövizle kira beklentisi Türkleri yurt dışında ev sahibi yapıyor. En fazla Dubai, KKTC, Miami, Yunanistan ve Londra’nın ilgi gördüğünü söyleyen Vartur Real Estate CEO’su Şerif Nadi Varlı, geçen yıl yerliler 2.1 milyar dolarlık alım yaptı “Bu senenin sonunda 3 milyar.

Gayrimenkul uzmanı Ahmet Büyükduman: TÜFE yüzde 52, kira enflasyonu yüzde 121!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman resmi sosyal medya hesabı üzerinden kira artışları ile ilgili olarak yaptığı paylaşımda “TÜFE yüzde 52, kira enflasyonu yüzde 121” ifadelerini kullandı. 

Konut sektörünü bekleyen yeni tehlike! İslam Memiş özellikle kiracıları uyardı!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş  "Altın ve dövizle kira modeli Türkiye’de var mı? Evet var hem de yıllardır" dedi örnek vererek konut sektörünü bekleyen yeni tehlikenin sinyalini verdi.

TÜFE oranını dikkate almayan ev sahipleri yüzde 80'i aşan kira zammı yapıyor!

Mülk sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan gerilimi artıran yüzde 25 sınırı kalktı. TÜİK tarafından açıklanan yüzde 65’lik TÜFE oranını gerçekçi bulmayan ev sahipleri yüzde 80’i aşan kira zamları yapıyor. 

Kiracıların kaybı arttı! Konut kiralarında Yİ-ÜFE hesabı: 10 bin TL'lik kira, 14 bin 134 TL olacaktı! 

Kira zam tavanında TÜFE kiracının aleyhine dönmüş durumda. Peki kiralarda Yİ-ÜFE hesabı yapılsaydı ne olacaktı? İşte o rakamlar...

Merkez Bankası'ndan kira açıklaması: TÜFE’deki yıllık kira enflasyonu yavaşlayacak! 

TCMB politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tuttuğu toplantının özetlerini açıkladı. Özette, TÜFE’deki yıllık kira enflasyonunun yavaşlayacağı belirtildi. İşte ayrıntılar..

Kira artışında TÜFE oranını az bulan ev sahipleri için çok önemli uyarı!

Antalya Emlakçılar iş Takipçileri ve Oto Galericiler Esnaf Odası Başkanı İsmail Çağlar yaptığı açıklamada kira artışında TÜFE oranını az bulan ev sahiplerinin kendi isteği doğrultusunda zam yapamayacağını dile getirerek, "Kiracı TÜFE oranı kadar zam yapıp gönderebilir." dedi.

TÜFE ortalamasından fazla kira ödeyen kiracılara kara haber!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kiracının, TÜFE ortalamasından fazla kira ödemesi yapmasının ve daha sonrasında fazladan yaptığı ödemeleri geri istemesi hukuka aykırı olduğunu belirtti.

Kira artışında TÜFE uygulaması son 2 yılda ev tutanları zorlayabilir! 

Kirada yüzde 25 zam sınırının kalkmasıyla birlikte yeni bir dönem başladı. Artık konut sahipleri, kirayı 12 aylık TÜFE ortalamasına göre belirleyecek. Peki bu durum sektörü ve kiracıları nasıl etkileyecek? İşte ayrıntılar...

Emlakçılardan kiracılara uyarı: Zor günler sizi bekliyor! TÜFE ile kira zammı kriz getirir mi?

Yüzde 25’lik artış sınırlamasına son verilirken, kira zamları TÜFE yıllık ortalaması olan yüzde 65,07’lik dikkate alınarak belirlenecek. Peki TÜFE ile kira zammı kriz getirir mi? 

Ev sahibinden fırsatçı emlakçıya tokat gibi kira yanıtı: Sizin gibi emlakçılar yüzünden kiralar tavan yaptı!

Başkent Ankara'da ilana koyduğu ev için arayan ve yüksek fiyatla kiraya verebileceğini söyleyen ev sahibini şikayet eden ev sahibi, emlakçı ile yazışmalarını paylaştı. 

Kira krizi Türkiye-Fransa hattına da sıçradı! Fransız Başkonsolosluğu davalık oldu!

Fransız Başkonsolosluğu tarafından, Taksim'deki binada bulunan kafenin kapatılmasına ilişkin tazminat isteyen kiracı şirkete karşı dava açıldı. İşte ayrıntılar...

kira üfe tüfe hesaplama 2014 Haberi

kira üfe tüfe hesaplama 2014

ÜFE TÜFE'ye göre kira hesaplama örneği!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince meskenlerde, ÜFE oranları doğrultusunda zam yapılması gerekirken; 2020 yılına kadar işyerinde istenilen oranlarda zam yapılabiliyor.


ÜFE oranları Kasım 2014 

Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık %0,97 düştü

Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2014 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre %0,97 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre %7,18 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre %8,36 artış ve on iki aylık ortalamalara göre %10,32 artış gösterdi.


TÜFE oranları Kasım 2014

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık %0,18 arttı

TÜFE’de (2003=100) 2014 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre %0,18, bir önceki yılın Aralık ayına göre %8,65, bir önceki yılın aynı ayına göre %9,15 ve on iki aylık ortalamalara göre %8,80 artış gerçekleşti.


Eğer işyeri...