28 / 04 / 2024

kira vergisi 2015

kira vergisi 2015

Kira gelir vergisinden, yapılan bazı giderler indirilebiliyor. Peki Türkiye dışında yaşayan mükellef hangi giderleri indirebilir? Yabancı ülkede ödenen kira, kira vergisinden düşülür mü? İşte yanıtı...

Kiracısı olan ne kadar vergi öder?

Gayrimenkul kiralamalarında 1 sene içerisinde elde edilen kira geliri Gelir Vergisi Kanunu gereğince belli koşullarda vergiye tabi tutuluyor. Peki, kiracısı olan ne kadar vergi öder?

Kira vergisi iadesi nasıl alınır?

Yılda 3.300 liranın üzerinde kira geliri elde edenler 25 Mart tarihine kadar beyanname vermek zorunda. Fakat istisnalar da var. Bu yazıyı okuyanlar bırakın vergi vermeyi üzerinde vergi iadesi bile alabilirler...

Kira geliri rehberi 2015!

Kira gelir vergisi rehberi, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanmış olup; mükellefler vergi beyan ve hesaplamaları ile ilgili tüm sorularının yanıtını bulabiliyor. İşte kira geliri rehberi 2015...

Kira vergisinden hangi giderler düşülür?

Kira geliri olanlar dikkat! Beyanname dönemi başladı. 2014'te evinizden elde ettiğiniz kira geliri 3 bin 300 liranın üzerindeyse son tarih 25 Mart Çarşamba. Peki Kira vergisinden hangi giderler düşülür?

Akrabaya bırakılan evler için kira vergisi ödenir mi? Evi olanlar aman dikkat!

Milyonlarca ev sahibi kira geliri beyan süreci başladı. Peki akrabaya bırakılan evler için kira vergisi ödenir mi?

Evini boş tutanlar dikkat! Boş ev için kira vergisi ödenecek mi? Şimdi açıklandı!

Kira geliri elde eden mülk sahiplerinin 1 Mart tarihinden itibaren beyanname verme süreçleri başladı. Peki boş ev için kira vergisi ödenecek mi?

Evinde misafiri olanlara 'Misafir Vergisi' şoku! Kira almış gibi kira vergisi ödenecek: Aman beyan dönemini kaçırmayın!

Konutta vergi dönemi başlamışken, önce 'Kaynana Vergisi', şimdi de 'Misafir Vergisi' gündeme geldi. Peki misafir vergisi nedir? Kimler misafir vergisi ödeyecek? 

Kira vergisi ödemeyenler tespit edildi! 1 milyon ev sahibi kira vergisi ödemedi!

Maliye kira vergisi ödeme dönemi yaklaşırken kira vergisini ödemeyenler tespit edilmeye başladı. Buna göre 1 milyon ev sahibi kira vergisi ödemedi. 

Kira geliriniz bu rakamı aşıyorsa siz de bakın! 31 Mart'a kadar ödemeyene cezası var! 

Kira geliri 9 bin 500 Türk Lirası'nın geçen vatandaşların beyanname vermeleri ve kira vergisi ödemesi gerekli. Kira geliriniz bu rakamı aşıyorsa siz de bakın! 31 Mart'a kadar ödemeyene cezası var!

Kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Kira vergisi beyanname ve 1. taksit ödeme dönemi Mart ayının başında başlamıştı. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Emlak, çevre temizlik ve kira vergisine taksit yapan bankalar!

1 Mart itibarıyla başlayan emlak, çevre temizlik ve kira vergisi ödemeleri için bazı bankalar ekstra taksit imkanı sunuyor. İşte emlak, çevre temizlik ve kira vergisine taksit yapan bankalar...

Kira vergisi 24 soruda tüm detaylarıyla!

1 Mart itibariyle başlayan kira vergisi dönemi 31 Mart'ta son bulacak. Peki kimler nasıl kira vergisi ödeyecek? İşte 24 soruda kira vergisi beyan dönemine ilişkin tüm detaylar...

Kira vergisi ödememe cezası 2022 nedir?

Kira gelir vergisi beyanname verme ve 1. taksit ödeme süresi 31 Mart'ta sona erecek. Bu sürede ödemelerini yapmayanlar "Kira vergisi ödememe cezası 2022 nedir?" sorusunun yanıtını araştırıyor...

Milyonlarca mülk sahibini ilgilendiriyor! Kira vergisinde kazandıran tüyolar neler? İşte ayrıntılar...

Gayrimenkulü kirada olan vatandaşların vergi ödeme işlemleri 1 Mart itibarıyla başlamış olup 31 Mart'ta sona eriyor. Posta Gazetesi yazarı Bilal Emin Turan bugün kaleme aldığı yazısında kira vergisi hakkında merak edilen konu başlıklarına değindi.

Geliri olmayan kira vergisi öder mi?

1 Mart itibarıyla kire gelir vergisi beyanname ve 1. taksit dönemi başladı. Kira gelirinden başka geliri olmayan kimseler vergi mükellefi olup olmadıklarını merak ediyor. Peki, geliri olmayan kira vergisi öder mi?

Hangi durumlarda kira vergisi ödenmez 2022?

Kira gelir vergisi, bir sene içerisinde konut ve işyeri kiralamalarından elde edilen gelir için ödeniyor. Bazı durumlarda vergi ödemesi yapılmıyor. Peki, hangi durumlarda kira vergisi ödenmez 2022?

2021'de kira geliri vergisini kimler ödeyecek?

2020 yılı boyunca konutunu kiraya vererek kira geliri elde eden gayrimenkul sahipleri, kira gelir vergilerini 2021'de ödeyecek. Peki kira vergisi yılda kaç kez ödenir, kira geliri vergisi nasıl beyan edilir? İşte detaylarıyla kira vergisi...

kira vergisi 2015 Haberi

kira vergisi 2015

Yabancı ülkede ödenen kira, kira vergisinden düşülür mü?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için kira gelir vergisi ödeniyor. Vergilendirme bazı kıstaslara göre hesaplanıyor.


Kira gelir vergisinden, yapılan bazı giderler indirilebiliyor. Peki Türkiye dışında yaşayan mükellef hangi giderleri indirebilir? Yabancı ülkede ödenen kira, kira vergisinden düşülür mü? 


Türkiye’de yerleşik olmayan mükelleflerin (Çalışma veya oturma izni alarak altı aydan daha fazla bir süredir yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları dahil), yabancı ülkelerde ödedikleri kira bedelleri Türkiye’de elde edilen kira gelirinden gider olarak indirim konusu yapılamaz.


Kiraya verilen mal ve haklarla ilgili olarak sözleşmeye, kanuna veya ilama istinaden ödenen zarar, ziyan ve tazminatlar.


Buna karşın Türkiye'de; Sahibi bulundukları konutları kiraya verenlerin kira ile oturdukları konut veya lojmanların kira bedeli kira gelir vergisinden...