02 / 05 / 2024

kira vergisi mükellefi nasıl tespit edilir

kira vergisi mükellefi nasıl tespit edilir

Kira gelir vergisi kapsamında kimi mükellefler kira gelirlerini beyan etmiyor. Ancak, bu kişiler Maliye tarafından tespit edilebiliyor. Peki, kira beyannamesi vermeyenler nasıl tespit edilir?

Evini boş tutanlar dikkat! Boş ev için kira vergisi ödenecek mi? Şimdi açıklandı!

Kira geliri elde eden mülk sahiplerinin 1 Mart tarihinden itibaren beyanname verme süreçleri başladı. Peki boş ev için kira vergisi ödenecek mi?

Kurumlar vergisi mükelleflerinin sayısında rekor artış! Son beş yılda…

Türkiye'de kurumlar vergisi mükellefi sayısı son beş yılda % 38,6 artarak 1 milyon 35 bin 976'ya çıktı.

Kira vergisi 24 soruda tüm detaylarıyla!

1 Mart itibariyle başlayan kira vergisi dönemi 31 Mart'ta son bulacak. Peki kimler nasıl kira vergisi ödeyecek? İşte 24 soruda kira vergisi beyan dönemine ilişkin tüm detaylar...

Geliri olmayan kira vergisi öder mi?

1 Mart itibarıyla kire gelir vergisi beyanname ve 1. taksit dönemi başladı. Kira gelirinden başka geliri olmayan kimseler vergi mükellefi olup olmadıklarını merak ediyor. Peki, geliri olmayan kira vergisi öder mi?

Kira gelir vergisi 1. taksit ödeme tarihi 2022!

Konut ve işyeri kiralamalarından elde ettiğiniz gelir için gelir vergisi mükellefi olabilirsiniz. Peki, kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri başladı mı?

4.5 milyon mükellefi ilgilendiriyor!

4.5 milyondan fazla gelir vergisi mükellefi için beyan dönemi bugün başlıyor. Peki, kira geliri ne kadar olanlar gelir vergisi mükellefi sayılıyor? İşte detaylar..

5 maddede kira gelir vergisi ödeyecek miyim?

Kira gelir vergisi beyanname süreci 26 Mart akşamına kadar devam ediyor. Peki, siz de kira gelir vergisi mükellefi misiniz? Beyanname verme zorunluluğunuz var mı? İşte 'Kira gelir vergisi ödeyecek miyim' sorusunun yanıtı..

2018'de işyeri kira gelir vergisi nasıl ödenecek?

İşyerini 2017 yılı içinde kiraya vererek gelir elde edenler işyeri kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Peki, 2018'de işyeri kira gelir vergisi nasıl ödenecek?

1.7 milyon gayrimenkul sermaye iradı mükellefi beyanname verdi!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Nedim Türkmen, bugünkü yazısında gelir vergisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'de 2016 sonu itibarıyla, 1 milyon 796 bin 340 gayrimenkul sermaye iradı mükellefi beyanname verdi.

2017'de kira gelir vergisinden kimler muaf?

31 Mart akşamı kira gelir vergisi için beyanname verme ve ilk taksit ödeme süresi sona eriyor. Peki, kimler 2017'de kira gelir vergisi mükellefi kimler? 2017'de kira gelir vergisinden kimler muaf?

Kira gelir vergisinde son 10 gün!

Gayrimenkulünü 2016 yılı içerisinde kiraya vererek gelir elde eden kimseler 2017'de kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Vergi takvimine göre henüz ödeme yapmamış mükelleflerin önünde son 10 gün bulunuyor..

5 soruda 2017 kira gelir vergisi!

Gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde eden kimseler, Gelir Vergisi Kanunu gereğince gelir vergisi mükellefi oluyor. Peki, bu vergiyi kimler ne kadar olarak ödeyecek? İşte 5 soruda 2017 kira gelir vergisi..

Kira gelir vergisi haftaya başlıyor!

1 Ocak - 31 Aralık 2016 tarihleri arasında ev veya işyerini kiraya verenler bu sene kira gelir vergisi mükellefi oluyor. 2017 yılı kira gelir vergisi haftaya başlıyor..

kira vergisi mükellefi nasıl tespit edilir Haberi

kira vergisi mükellefi nasıl tespit edilir

Kira beyannamesi vermeyenler nasıl tespit edilir?

Kira gelir vergisi, taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen kira gelirleri için ödeniyor. Verginin mükellefi ancak istisna bedelinden yüksek gelir elde edilmesi halinde olunuyor.


Ancak kimi mükellefler, elde ettikleri kira gelirlerini yasal bir şekilde tahsil edip, beyanname vermeyerek vergi mükellefi olmaktan kaçınabiliyor.


Bu şekilde kira gelir vergisi ödemeyen kimseler Maliye tarafından tespit edilebiliyor. Peki, kira beyannamesi vermeyenler nasıl tespit edilir?


Gayrimenkulünüze ilişkin tüm bilgiler Maliye Bakanlığı ile paylaşılmakta ve gelişmiş bilgisayar programları ile analiz edilmektedir.


Kira gelirinizi her yılın Mart ayında beyan etmeniz gerekiyor. Önceki yıllara ait beyannamelerinizi de gönüllü uyum kapsamında her zaman verebilirsiniz.


Beyannamenizi İnternet Vergi Dairesi uygulamasından verebilir, ödemelerinizi de internet ya da bankalardan yapabilirsiniz.


Kira beyannamesi vermeyen ya da eksik beyanda bulunan mükelleflerimizden ödemeleri gereken vergiler...