02 / 05 / 2024

kira vergisinde son gün

kira vergisinde son gün

Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisi 1. taksit ödemelerinin 31 Mart'a kadar yapılması gerekiyor. Buna göre kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri için son 2 gün kaldı..

Değerli konut vergisinde son tarih 20 Şubat! Değerli konut vergisi nasıl, nereye ve kim tarafından beyan edilir?

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, 2024 yılına ilişkin değerli konut vergisinin beyanı için son gün 20 Şubat Salı günü iken, ilk taksit ödemelerinin 29 Şubat’ta yapılacağını belirtti.

CHP'li Tekin'den kira yorumu! İstanbul’da kira bedeli son 2 senede yüzde 304 yükseldi!

CHP'li Gürsel Tekin sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, İstanbul'daki kira fiyatlarını paylaştı. Tekin, "Son 2 yılda İstanbul’da kira bedeli yüzde 304 arttı" dedi.

Uzun zaman sonra bir ilk: Konutta satış zorlaştı, kiralar düştü!

Türkiye'de konut ve kira fiyatları son iki sende uçuşa geçti. Ancak son dönemde kira fiyatlarında bir ilk yaşandı. Bu kez kiralar için artış değil düşüş haberi geldi.

Değerli konut vergisinde son dakika! AYM'de 10 yıl için kararını verdi! Ev sahipleri aman dikkat!

Değerli konut vergisi kapsamında, Anayasa Mahkemesi, biri bugün, diğeri ise 12 Eylül 2023'de yayımlanan iki karar bulunuyor. İşte değerli konut vergisindeki son durum...

MTV ve gelir vergisinde son ödeme günü bugün! Borcu olanlar elinizi çabuk tutun!

Yapılandırma kapsamında vergi borçları ile motorlu taşıtlar (MTV) ve gelir vergisinin ikinci taksit ödemelerinde bugün son gün. Borcu olanlar elinizi çabuk tutun!

Kira fiyatları son 4 senede resmen 8'e katlandı! Büyükşehirlerde artış oranı yüzde 700'e geldi! 

Türkiye genelinde kira artış oranlarını karşılaştıran İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce yaşanılan konut krizinin düşünüldüğünden daha derin olduğuna dikkat çekerek, Nisan 2019 - 2023 döneminde büyükşehirlerdeki kira bedelinde ortalama artış oranının yüzde 697 olarak gerçekleştiğini söyledi. 

Kira geliriniz 9 bin 500 lirayı geçiyorsa şimdi bakın! Peş peşe açıklandı! Kira vergisinde kazançlı çıkabilirsiniz!

Milyonlarca mülk sahibinin, 2022 senesinde elde ettiği kira gelirleri için 1-31 Mart tarihleri arasında beyanname vermesi gerekiyor. Kira geliriniz 9 bin 500 lirayı geçiyorsa şimdi bakın! Peş peşe açıklandı! Kira vergisinde kazançlı çıkabilirsiniz!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Gelir vergisinde son dakika! Resmen başladı, sakın unutmayın!

Depremler sebebiyle mücbir sebep hali ilan edilen yerlerdeki mükelleflerin beyannamelerini 15 Ağustos 2023'e kadar verebileceği açıklandı. İşte ayrıntılar...

Emlak vergisi borçları silinecek mi? Emlak vergisine af mı geldi? İşte emlak vergisinde son dakika gelişmesi!

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırmasında detayları açıklamasının ardından, vatandaşlar emlak vergisi borçlarının silinip silinmeyeceğini araştırmaya başladı. Peki emlak vergisi borcu olan vatandaşın borçları silindi mi, emlak ve

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Emlak vergisinde son dakika! İşte indirimli vergiden yararlanma şartları...

Dünya Gazetesi köşe yazarı Bumin Doğrusöz, bugünkü köşesinde emeklilerde sıfır oranlı emlak vergisinin detaylarını kaleme aldı. İşte Bumin Doğrusöz'ün o yazısı...

Milyonlarca mülk sahibini ilgilendiriyor! Kira vergisinde kazandıran tüyolar neler? İşte ayrıntılar...

Gayrimenkulü kirada olan vatandaşların vergi ödeme işlemleri 1 Mart itibarıyla başlamış olup 31 Mart'ta sona eriyor. Posta Gazetesi yazarı Bilal Emin Turan bugün kaleme aldığı yazısında kira vergisi hakkında merak edilen konu başlıklarına değindi.

İstanbul'da kira fiyatları yüzde 71,43 arttı!

İstanbul'da konut giderleri kapsamında kira maliyetlerinin son bir yılda yüzde 71,43 yükseldiği belirlendi. 

İstanbul'da ev kiraları tavan yaptı!

Ev kira fiyatları son günlerde gündemden düşmüyor. İstanbul'da evlerin kira bedellerini görenler şok oluyor. Bodrum katlarda bile kira fiyatları bin 700 TL'ye ulaştı.

kira vergisinde son gün Haberi

kira vergisinde son gün

Kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri için son 2 gün!

Kira gelir vergisi, gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler için ödeniyor. Bu vergi gelirin elde edildiği seneyi takip eden yılda ödeniyor.


Buna göre 2016 yılında geçtiğimiz sene elde edilen kira kazançları için vergi ödemesi yapılıyor. Kira gelir vergisi için öncelikle beyanname veriliyor. 


Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisi 1. taksit ödemelerinin 31 Mart'a kadar yapılması gerekiyor. Buna göre kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri için son 2 gün kaldı.


Vergi ödemesi vergi dairesinden yapılabildiği gibi anlaşmalı bankalar aracılığı ile de yapılabiliyor. Anlaşmalı bankalar ve bankadan ödeme seçenekleri şu şekilde sıralanıyor:


Banka Adı - Şube-İnternet Bankacılığı-Kredi Kartı İle Ödeme - Sistemden Kredi Kartı İle Ödeme -Sistemden Banka  Kartı İle Ödeme


AKBANK