02 / 05 / 2024

kira vergisinin maliye tarafından tespiti

kira vergisinin maliye tarafından tespiti

Kira gelir vergisi kapsamında kimi mükellefler kira gelirlerini beyan etmiyor. Ancak, bu kişiler Maliye tarafından tespit edilebiliyor. Peki, kira beyannamesi vermeyenler nasıl tespit edilir?

EFT uyanıkları Maliye kıskacına takıldı! 'Kira' ve 'Diğer' seçeneği incelemeye alındı!

Maliye, son senelerin en kapsamlı çalışması için düğmeye bastı. Kira gelirlerini masaya yatıran maliye şimdi de bütün kira ödemeleri ile "Diğer" olarak işaretlenip yapılan para transferlerini incelemeye aldı. 

Maliye tek tek kapıları çalmaya başladı, 2 milyon konutta kira geliri tespiti yapılacak. Ev sahipleri dikkat!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira gelirini beyan etmeyen mülk sahiplerine karşı denetimlere başladı. Gazeteci Abdullah Tolu dün başlayan denetimlerle ilgili X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı, vatandaşlar tepkilerini dile getirdi.  

Hazine ve Maliye Bakanlığı 4,5 milyon konut için düğmeye bastı! Kira gelirini beyan etmeyenlere inceleme başlatılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira gelirlerinin vergi dışı bırakılmasının önüne geçilmesi amacıyla kira gelirlerini beyan etmeyenlere inceleme başlatılacağını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 3,6 milyar dolarlık kira sertifikası ihraç etti!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 3 milyar 566 milyon 900 bin liralık kira sertifikası ihracı gerçekleştirildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı altına dayalı kira sertifikası ihracı yaptı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kurumsal yatırımcılara yönelik altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı yaptı.

Ruhsar Pekcan: Esnafa kira yardımı için Maliye Bakanlığı’na talepte bulunduk!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnafın desteklenmesine yönelik kira yardımları için Maliye Bakanlığı'na gerekli taleplerin yapıldığını açıkladı.

Kapanan iş yerleri ve esnafın kira harcamaları Hazine ve Maliye Bakanlığınca karşılanmalı!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yeni tip koronavirüsle mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu, kapanan iş yerleri ve esnafın kira harcamalarının Hazine ve Maliye Bakanlığınca karşılanması önerisini sundu.

Ertelenen kira geliri beyannameleri ne zaman verilecek?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 31 Mart’a kadar verilmesi gereken yıllık gelir vergisi beyannamelerinin süresi uzatıldı. Peki 2020 kira geliri beyannamesinde son gün ne zaman? İşte tüm merak edilenler...

Hazine'den 600 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı! 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 600 milyon TL tutarında, 25 Mart 2020 valörlü, 23 Mart 2022 itfa tarihli kira sertifikası ihraç etti...

2020 kira gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 31 Mart’a kadar verilmesi gereken yıllık gelir vergisi beyannamelerinin ödeme süresini uzattı. Peki kira gelir vergisi nasıl hesaplanır, yöntemi nedir? İşte merak edilen detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2 yıl vadeli kira sertifikası satacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bu hafta 3 ihale düzenlenecek. Bu kapsamda 2 yıl vadeli kira sertifikası satışı yapılacak.

2020 kira geliri beyannamesinde son gün ne zaman?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 31 Mart’a kadar verilmesi gereken yıllık gelir vergisi beyannamelerinin sürelerini uzattı. Peki 2020 kira geliri beyannamesinde son gün ne zaman? İşte tüm merak edilenler...

Hazinenin 2018'de ihraç ettiği kira sertifikalarının vadesi doluyor! 

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 2018 Nisan'da 4 ayrı etap halinde talep toplanarak ihraç ettiği altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikalarının vadesi 1-22 Nisan tarihlerinde sona eriyor...

kira vergisinin maliye tarafından tespiti Haberi

kira vergisinin maliye tarafından tespiti

Kira beyannamesi vermeyenler nasıl tespit edilir?

Kira gelir vergisi, taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen kira gelirleri için ödeniyor. Verginin mükellefi ancak istisna bedelinden yüksek gelir elde edilmesi halinde olunuyor.


Ancak kimi mükellefler, elde ettikleri kira gelirlerini yasal bir şekilde tahsil edip, beyanname vermeyerek vergi mükellefi olmaktan kaçınabiliyor.


Bu şekilde kira gelir vergisi ödemeyen kimseler Maliye tarafından tespit edilebiliyor. Peki, kira beyannamesi vermeyenler nasıl tespit edilir?


Gayrimenkulünüze ilişkin tüm bilgiler Maliye Bakanlığı ile paylaşılmakta ve gelişmiş bilgisayar programları ile analiz edilmektedir.


Kira gelirinizi her yılın Mart ayında beyan etmeniz gerekiyor. Önceki yıllara ait beyannamelerinizi de gönüllü uyum kapsamında her zaman verebilirsiniz.


Beyannamenizi İnternet Vergi Dairesi uygulamasından verebilir, ödemelerinizi de internet ya da bankalardan yapabilirsiniz.


Kira beyannamesi vermeyen ya da eksik beyanda bulunan mükelleflerimizden ödemeleri gereken vergiler...