07 / 05 / 2024

kira yardımı riskli yapı

kira yardımı riskli yapı

Riskli yapıların maliklerine tahliye tarihinden itibaren konut ve işyerlerinin teslim tarihine kadar Bakanlıkça kararlaştırılacak aylık kira yardımı yapılabilir. İşte riskli binalarda kira yardımı ile ilgili esaslar...

Mayıs 2024 kentsel dönüşüm kira yardımı bekleyenler dikkat! Kira yardımı hesaplara ne zaman yatacak? 

Riskli yapı sahipleri kentsel dönüşüm kira yardımı ile ilgili detayları merak ediyor. Peki Mayıs 2024 kentsel dönüşüm kira yardımı hesaplara ne zaman yatırılacak? 

Riskli yapılarda oturanlar dikkat! İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından riskli yapılarda oturan vatandaşlara belirli tutarda kira yardımı veriliyor. İBB tarafından verilen kira yardımı tutarları yeni yıl ile beraber değişti. Peki İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli evraklar 2022 nelerdir?

6306 sayılı kanun kapsamında, riskli olarak tespit edilen bir konut veya iş yeri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm kira yardımı veriliyor. Peki, kira yardımı alabilmek için gereken evraklar nelerdir?

Kentsel dönüşüm kira yardımı ev sahibi alabilir mi? Ev kiradaysa yardımı kim alır?

Kentsel dönüşümde riskli yapıda ikamet eden kimseler kira yardımı alabiliyor. Peki, kiradaki ev için kentsel dönüşüm kira yardımı ev sahibi alabilir mi?

Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler 2022!

Oturduğu binası kentsel dönüşüm dahilinde riskli olarak tespit edilerek yıkılan malikler ve kiracılar kira yardımı alabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler 2022 nelerdir?

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar?

Kentsel dönüşümde riskli yapısını boşaltan hak sahiplerine verilen destekler arasında kira yardımı da bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar?

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2021 İstanbul!

Evi kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak riskli bina sahiplerine kira yardımı veriliyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı 2021 İstanbul ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru belgeleri 2021!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli olarak tespit edilen ve anlaşma kapsamında yıkılan gayrimenkullerin hak sahipleri Bakanlığın sunduğu finansal desteklerden yaralanabiliyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru belgeleri 2021 neler? İşte tüm merak edilenler...

Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2021!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli olarak tespit edilen ve anlaşma kapsamında yıkılan gayrimenkullerin hak sahipleri Bakanlığın sunduğu finansal desteklerden yaralanabiliyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru belgeleri 2021 neler? İşte tüm merak edilenler...

Kentsel dönüşüm kira yardım dilekçesi 2021!

Kentsel dönüşümde anlaşma yolu ile riskli yapısını boşaltanlar bir dilekçe vererek kira yardımı desteği için başvuru yapabiliyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardım dilekçesi nasıl hazırlanır? İşte kentsel dönüşüm kira yardım dilekçesi 2021...

Riskli yapı kira yardımı başvurusu 2021!

6306 sayılı Afet Riski Alanların Dönüştürülmesi Kanunu kapsamında riskli binasını dönüştürenlere kira yardımı yapılıyor. Peki riskli yapı kira yardımı ne kadar? Riskli yapı kira yardımı başvurusu 2021 nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Kentsel dönüşüm alanlarında 521 milyon TL kira yardımı yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, riskli alanlar ve riskli yapıların bulunduğu kentsel dönüşümün alanlarında yılın 10 ayında 521 milyon lira kira yardımı yapıldı.

2020 kentsel dönüşüm kira yardımı şartları neler?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüme giren ve riskli alan ilan edilen bölgelerde kira yardım süresini 36 aydan 48 aya kadar uzattı. Peki kentsel dönüşüm kapsamında verilen kira yardımına nasıl başvurulur? Kira yardımı başvuru şartları neler? İşte detaylar...

kira yardımı riskli yapı Haberi

kira yardımı riskli yapı

Riskli binalarda kira yardımı!

Kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında riskli olduğu tespit edilen ve anlaşma ile tahliye edilen uygulama alanındaki yapılar ile uygulama alanı dışındaki riskli yapıların maliklerine tahliye tarihinden itibaren konut ve işyerlerinin teslim tarihine veya ilgili kurumca belirlenecek tarihe kadar, mümkün olması hâlinde geçici konut veya işyeri tahsisi, mümkün olmaması hâlinde ise, Bakanlıkça kararlaştırılacak aylık kira yardımı yapılabilir. 


Riskli yapı kira yardımı için başvurular il Müdürlüklerine yapılıyor. İl Müdürlüğü kendisine yapılan bu riskli yapı kira yardımı talebini Bakanlığa iletiyor.


Talebin uygun görülmesi halinde yıkılacak riskli konut maliklerine aylık 600 Türk Lirasını geçmeyecek kira yardımı yapılıyor. Kira yardım ise, 18 ayı geçemiyor.


Aylık kira bedeli, her yıl Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan Tüketici Fiyatları Endeksi oranında güncellenir.


Yapılacak kira yardımının ilk beş aya kadar...