22 / 07 / 2024

Kira zam hesaplaması

Kira zam hesaplaması

Konut kira fiyatlarındaki fahiş artışlar hükümetin yakın takibindeydi. Başta büyükşehirler olmak üzere, son dönemlerde vatandaşların gündemine gelen yüksek konut kiralarına yeni düzenleme getirildi. Peki, Temmuz ayında kiralara ne kadar zam yapılacak? İşte tüm detaylar...

Ev sahibi kiraya yüzde kaç zam yapabilir?

Borçlar Kanunu gereğince, ev kirası zammı hesabında TÜİK tarafından her ay açıklanan üretici fiyat endeksi oranları kullanılıyor. Peki, ev sahibi kiraya yüzde kaç zam yapabilir?

Yüzde 25 kira zam sınırı kaldırıldı, geride izleri kaldı! Kaç ev sahibi bu uygulamaya uydu? 

Kiracı ve ev sahipleri arasında büyük gerginliğe neden olan yüzde 25 kira sınırlaması her ne kadar kaldırılmış olsa da sosyal medyanın gündeminden bir türlü düşmüyor. Uygulamayla ilgili tartışmalar çığ gibi büyümeye devam ediyor. 

Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika kira zammı açıklaması! Artık sınırlamaya gerek kalmayacak! 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 Temmuz itibarıyla sona eren yüzde 25'lik kira zam sınırıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Tunç, kira artışla ilgili ''Sınırlamalara gerek kalmadan kendi mecrasında yürüyecek'' dedi. 

Yeni kira artış düzenlemesiyle kira bedelleri yükselir mi, düşer mi?

Kira artışlarına uygulanan yüzde 25 zam sınırı 2 Temmuz’da sona ererken; yeni kira zam oranı yüzde 65,07 olarak açıklandı. Peki yeni kira artış düzenlemesiyle kira bedelleri ne olur; yükselir mi, düşer mi?

Temmuz ayı kira artış oranı: 15 bin TL'lik kira 24 bin 760 TL olacak! Kira zam hesaplama!

Kira artışlarına uygulanan ‘yüzde 25 zam sınırı’ 1 Temmuz itibarıyla kaldırıldı. Konut sahiplerinin kiralara uygulayacağı yeni zam belli oldu. İşte Temmuz ayı kira artış oranı, kira zam hesaplama...

Yeni kira artışları nasıl hesaplanacak? İşte 6 maddede kira zammı hesaplaması! Kiracılar dikkat!

Konut kiralarındaki yüzde 25 zam sınırı resmen bitti. Peki yeni kira artışları nasıl hesaplanacak? Avukat Tarık Çakmak yeni kira artışlarının nasıl olacağını 6 maddede açıkladı. İşte o hesaplama...

Kafalar karıştı! 1 Temmuz’dan sonra kiralar ne kadar artacak? Yılda kaç kez artış olacak?

2 yıldır uygulanan yüzde 25 kira artış sınırlaması 1 Temmuz’da sona eriyor.  Ev sahibi ve kiracılar yeni kira artış hesaplamasının nasıl olacağını araştırıyor. Peki kira artış oranları nasıl hesaplanacak, 1 Temmuz’dan sonra kiralar hemen artacak mı? Yılda kaç kez artış uygulanacak?

1 Temmuz sonrası 10 bin liralık kira bedeli ne kadar olacak? Kiracılar dikkat! İşte yeni kira artış hesaplaması!

Yüzde 25 kira sınırlaması 1 Temmuz'dan sonra kalkıyor. Milyonlarca ev sahibi ve kiracıların gözü yeni kira artışı hesaplamasına çevrildi. Peki 1 Temmuz'dan sonra kira bedelleri nasıl hesaplanacak? İşte yeni kira artış hesaplaması...

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri kiraya yüzde 100 zam yapabilir mi?

Yaklaşık olarak iki senedir uygulanan yüzde 25 kira zam sınırı sonrasında milyonlarca kişi piyasada neler olacağını merak etmektedir. Özellikle kiracılar kira zam sınırının kalması ile ev sahiplerinin ne kadar zam yapabileceğini de merak edip araştırıyorlar.

Ev sahipleri şimdiden kira zamlarını yapmaya başladı: Yüzde 25 sınırı kalkınca ne olacak?

Kira zam sınırı kalkarsa en çok yeni ev kiralayanların etkileneceğine dikkat çeken emlakçılar, kalkmama ihtimaline karşı konut sahiplerinin daireleri boş tuttuklarını belirtti. İşte ayrıntılar..

3 soruda kira artış oranı Haziran 2024! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Kira sözleşmesi 2024 Haziran'da yenilenen kiracıların zam hesaplamasında kullanılan enflasyon rakamları TÜİK tarafından geçtiğimiz günlerde açıklandı. Peki Haziran 2024'te kiraya ne kadar zam yapılacak? İşte 3 soruda kira artış oranı Haziran 2024...

Kira zam oranları nasıl belirlenecek? 1 Temmuz itibari ile uygulanacak oran ne olacak? 

Temmuz ayına yaklaşırken, ev sahibi ve kiracılar, yüzde 25 zam sınırının devam edip etmeyeceğini merak etmekteler. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu sınırın kalkması gerektiğini vurgulamıştı. TÜFE ortalaması üzerinden belirlenecek yeni zam oranları yol gösterecek.

Yazlığını boş tutanlar ve yazlığı olanlar dikkat: Aslında bedava tatil yapmıyorsunuz! 

Yazlığı olanları ilgilendiren bir kira  geliri hesaplaması gündeme geldi. İşte sosyal medyada yorum yağan o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kirada yüzde 25 zam sınırı kalkıyor mu? Bakan Tunç'tan son dakika açıklaması geldi!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç son dönemlerde gündemden düşmeyen yüzde 25'lik kira zam tavanı uygulamasıyla ilgili olarak bir son dakika açıklaması yaptı. Bakan Tunç bunun uzatılıp uzatılmayacağının o gün belirleneceğini belirterek, "O günkü şartlar geldiğinde Meclisimizin vereceği karardır" diye konuştu

Kira zam hesaplaması Haberi

Kira zam hesaplaması

Uzun zamandır vatandaşın ve hükümetin gündeminde olan kira düzenlemesine ilişkin yürütülen çalışmanın sonuna gelindi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yeni kira düzenlemesine ilişkin tüm detayları açıkladı. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, milyonların beklediği açıklamayı yaparak "Konut kira fiyatlarına, 1 yıl süreyle bir önceki yılın kira bedelinin yüzde 25'ini geçmeyecek şekilde artış yapılabilecek, bu oranın üzerinde yapılan artışlar geçerli olmayacak" dedi. Geçici hüküm Borçlar Kanunu’na eklenecek. 
 

Temmuz 2022 kira artış oranı belli mi?

Yapılan yeni düzenleme kapsamında Temmuz ayında kiralara yapılacak olan zam oranı belli olmuş oldu. Kira sözleşmesi Temmuz ayı içerisinde yenilenecek kiracılara %25 zam yapılacak. 

Örneğin, yeni kira artış düzenlemesi ile 1000 TL kirası olan bir kiracıya %25 zam ile 250 TL zam yapılabilecek. 

Bir önceki kira artış uygulamasına göre kira zam...