05 / 07 / 2024

kıraathane kiraları

kıraathane kiraları

Kovid-19 önlemleri kapsamında uzun süre kapalı kalan kıraathaneler açıldı ancak kıraathanelerde oyun oynama yasağı devam ediyor. Pandemi sürecinde ekonomik olarak zorluklar çeken kıraathaneciler, kiralar konusunda tepkili.

Hollanda'da hükümet ev kiralarına el koydu! 1.235 Euro'dan fazla kira olmayacak!

Hollanda'da hükümet tarafından özel sektördeki ev kiralarına sınırlama getiriliyor. Buna göre, 1.235 Euro'dan fazla kira olmayacak. İşte ayrıntılar...

Tatil için yazlık kiralamayı düşünenler dikkat! İşte bölge bölge yazlık kiraları!

Bu sene yazlık kiralamanın da bütçeleri oldukça zorlayacağı belirtiliyor. Bodrum'da aylık yazlık kiraları 40 bin ile 120 bin lira arasında değişirken, Antalya merkezde eşyalı dairelerin kiraları 55 bin liraya kadar yükseliyor.

Birleşik Krallık'ta konut kiraları yüzde 9,2 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi'nin açıklamış olduğu resmi verilere göre Birleşik Krallık'ta ortalama konut kiraları Mart ayında yıllık bazda yüzde 9,2 arttı.

Kiralar aylık bazda yüzde 6,33 arttı! Merkez Bankası açıkladı! 

TCMB, Mart ayında kiraların aylık bazda yüzde 6,33 arttığını ortaya koydu. İşte Merkez Bankası'nın açıkladığı o rakamlar...

İstanbul'da bazı sitelerde aidatlar kiraları geçti! Siteler kötü yönetiliyor...

İstanbul'da bazı konut sitelerinde aidatlar resmen kiraları geçti. Bazı sitelerde aidatlar 3 bin lirayı aşarken üstelik çoğu site sakinleri de kötü yönetimden şikayetçi. Tebernüş Kireçci sosyal medya hesabından konut site aidatlarıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları düşerken, kiralar arttı!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları 2023 yılının Kasım ayında yıllık bazda yüzde 2,1 azalırken, ortalama konut kiralarında ise Aralık 2023'te yüzde 6,2 artış yaşandı.

Gelirinin yüzde 50'sini kiraya verenlerin 20 yıl içinde ölme ihtimali yüzde 9 daha fazla: Kiralar ömrü kısaltıyor!

Yapılan son bir araştırmaya göre yükselen kiralar strese neden oluyor ve ortalama ömrü kısaltıyor. Gelirlerinin yüzde 50'sini kiraya verenlerin 20 yıl içinde ölme ihtimali, gelirinin yüzde 30'unu kiraya verenlerden yüzde 9 daha fazla. İşte şok eden o rakamlar...

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları gerilerken, konut kiraları yüzde 6,2 yükseldi!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatları Ekim ayında yıllık bazda yüzde 1,2 geriledi, konut kiraları ise kasımda yıllık bazda yüzde 6,2 yükseldi.

Levent - Etiler'deki birinci sınıf ofis kiraları yıllık metrekare başına 415 Euro'yu buldu!

İstanbul'daki paylaşımlı ofis alanları, yılın ilk çeyreğinde yüzde 25 büyürken, Levent - Etiler'deki birinci sınıf ofis kiraları yıllık metrekare başına 415 Euro'yu buldu. İşte bölge bölge kira rakamları...

Kiracılardan Bakan Şimşek'e tepki: Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiraları asgari ücrete eşitlendi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan "büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı" açıklamaya, kiracılardan tepki geldi. Kiracılar Dayanışması Platformu Başkanı Cengiz Kul, Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiralarının asgari ücrete eşitlendiğine dikkat çekti. 

Konutta son 5 yıl bilançosu: Kiralar 9, satılık evler 8 kat arttı!

Türkiye'de son günlerde oldukça gündem olan konut ve kira fiyatlarının 5 yıllık serüveni dikkat çekti. Söz konusu dönemde kiralar 9, satılık evler 8 kat arttı.

O şehirde kiralık ev fiyatları resmen fırladı! ‘Öğrenciye uygun’ kiralar 12 bin 500 TL’den başlıyor!

Kiralık konut fiyatlarının kent merkezinde 8 bin TL ila 500 bin TL arasında değiştiği Antalya'da, üniversite öğrencileri bütçelerine uygun konut bulmakta zorlanıyor. Üniversiteye yakın mahallelerde kiraların 30 bin TL’ye ulaştığı şehirde evler, 12 bin 500 TL’den başlıyor.

Kiralık konut piyasasındaki sorunlar nasıl çözülür? Konut kiralarına dayalı menkul kıymet ihracı önerisi! 

Kiralık konut piyasasındaki sorunlar sık sık gündem oluyor. Peki kiralık konutta sorunlar nasıl çözülür? Konut kiralarına dayalı menkul kıymet ihracı nedir? İşte ayrıntılar...

kıraathane kiraları Haberi

kıraathane kiraları

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uzun süre kapalı kalan kıraathaneler açıldı ancak kıraathanelerde oyun oynama yasağı devam ediyor. Müşterilerini bekleyen kıraathaneciler ise oyun oynama yasağından dolayı işlerinin azalmasından ve kapalı kaldıkları süre içinde devletten yardım alamadıkları için tepkili. Sözcü'den Fatma Vurgun'un haberine göre; kahveye kimsenin çay içmek için gelmediğini belirten Sedat Çamlı, “Diğer kalabalık ortamlarda yokta sadece kahvehanelerde mi var virüs? Deseler ki, ‘Her oyunda yeni kağıt açılacak’ gibi şart koşun. Bu şekilde olmaz. Üç kişinin bir araya dahi gelinmesine izin verilmiyor şu anda. Esnafa kira yardımı denildi, hepsine başvurduk. Hepsinden red aldık. Biz kapalı olmasına rağmen her ay kirayı net verdik. Kendi cebimizden, kendi kazancımızdan verdik. E bugün bakıyorsun, AKP kongrelerinde 10 bin kişi, 20 bin kişi iç içe. Yasak...