30 / 04 / 2024

kiracı adaylarına sorulması gerekenler

kiracı adaylarına sorulması gerekenler

Bir taşınmazınızı kiraya vermek istediğinizi ancak kiracı için doğru kişiyi aradığınızı düşünelim. Gayrimenkulün kullanımını doğru kişiye bırakmak, binada refahın devamını sağlamak için kiracıya ne soracaksınız? İşte kiracıya sorulacak sorular..

Evlerde yüzde 25 sınır var ama, Vakıflar kiracılarına çok yüksek kira zamları için ihbarname yolluyor!

Konut kira artışlarına geçtiğimiz yıl yüzde 25 zam sınırı uygulaması getirildi. Ancak, Vakıflar bölge müdürlükleri, kiracılarına yaptıkları yüksek zamlarla gündeme geliyor. Milat Gazetesi köşe yazarı Serdar Arseven, X sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım...

Belediye başkan adaylarına çağrı: Halkın sorunu barınma! Kiralık sosyal konutlar için çalışın!

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, barınma sorununu işaret etti ve belediye başkan adaylarına çağrıda bulundu. Mustafa Sarıgül, kiralık sosyal konutlar yapmaları tavsiyesini verdi. İşte o açıklama...

Tebernüş Kireçci sordu vatandaş yanıtladı! Başka ülkelerde ev sahibi ve kiracı kanunları nasıl?

Son dönemde gayrimenkul fiyatlarında yaşanan artış, hem kiracı hem de ev sahipleri tarafında çeşitli sorun ve anlaşmazlıkların oluşmasına neden oldu. Tebernüş Kireçci, ev sahibi ve kiracı kanunlarına değinerek ''Başka ülkelerde ev sahibi ve kiracı kanunları nasıl?'' sorusunu sordu vatandaş yanıtladı

Ev sahibi-kiracı kanunlarına yeni maddeler eklenmesi zorunlu hale geldi!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, sunucu ve köşe yazarı Pınar Aydın resmi X hesabı hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Ev sahibi-kiracı kanunlarına yeni maddeler eklenmesi zorunlu hale geldiğini söyledi. İşte Pınar Aydın'ın o paylaşımı...

Boş taahhütname ile kiracıya tahliyeyi, Yargıtay onayladı...

Ankara'da bir kişi, kira sözleşmesi sırasında kiracısına boş haldeki tahliye taahhütnamesini de imzalattı. Söz konusu evrak ile tahliye davası açtı ve yargı, ev sahibini haklı buldu.

TMMOB'dan belediye başkan adaylarına 11 maddelik uyarı: Bir an önce bina envanteri çıkarılmalı!

TMMOB Bodrum temsilcisi yaptığı basın açıklaması ile Muğla ve Bodrum'daki belediye başkan adaylarına 11 maddelik bir çağrıda bulundu. Depremden kaçak yapılaşmaya kadar pek çok duruma dikkat çekildi. 

Ev sahibi ve kiracı arasındaki kriz büyüyor! Kiracısına hem dava açtı hem de saldırdı!

İstanbul'daki barınma sorununa neden olan kira fiyatları ile ilgili her geçen gün yeni sorunlar yaşanmaya devam ediyor. İstanbul'da bir ev sahibi tahliye davası açtığı kiracısının kardeşine saldırdı.

Vakıflardan kiracılarına yüzde 800 zam!

Manisa Esnaf Ve Sanatkarlar Odası ve Manisa Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Bahattin Akyüz yaptığı açıklamada Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün iş yeri ve konut kiracılarına yüzde 400 ile 800 oranında zam yaptığını dile getirdi.

Çatalla kiracısına saldıran ev sahibinin 25 yıl hapsi istendi!

Bakırköy'de yüzde 100'ün üzerinde kira artışını kabul etmeyen kiracısına çatalla saldıran ev sahibinin 25 yıl hapsi istendi. 

Kiracısını mülakatla seçen ev sahibi için şok gelişme: 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istenebilir! 

Adana'da bir ev sahibi kiracısını mülakatla seçeceğini söyleyerek kiracı adaylarına dilini, dinini, ırkını ve hangi mezhepten olduğunu sordu. Kiracı bu olay üzerine şikayette bulunarak, ev sahibi ifadeye çağrıldı.

Cumhurbaşkanının kira çıkışına rağmen VGM kiralara yüzde 800 zam yaptı!

Erdoğan, kira fiyatları konusunda bir konut sahibine "Sende vicdan var mı?" diye sormuştu. Buna rağmen, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kiracılarına yedi kat zam dayattığı ortaya çıktı. Vatandaşlara "Kira tutarını 18 bin lira olarak belirlenmiştir” yazısı gönderildi.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Taraflar zam sınırına tabi olmadan kirayı artırabilecek!

Konut sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar artık anlaşmayla neticeleniyor. Diğer taraftan, İzmir 4'üncü İcra Hukuk Mahkemesi kiracısına yasal zam oranı yüzde 25'in üzerinde kira artışı yapan konut sahibinin 'kötü niyet' tazminatı ödemesine ilişkin karar verdi.

Kiracısına yüzde 25'ten fazla zam yapan ev sahibine 'kötü niyet tazminatı'

Kiracısına karşı kiraya yüzde 55 zam yapan ve kiracısının yasal olarak kaydedilen yüzde 25 zam üzerinden kira yatırması üzerine tahliye talebiyle dava açan ev sahibi "kötü niyet tazminatı" ödemeye mahkum edildi. İşte haberin ayrıntıları...

kiracı adaylarına sorulması gerekenler Haberi

kiracı adaylarına sorulması gerekenler

Kiracıya sorulacak sorular!

Bir taşınmazınızı kiraya vermek istediğinizi ancak kiracı için doğru kişiyi seçmekte zorlandığınızı düşünelim. Gayrimenkulün kullanımını doğru kişiye bırakmak, binada refahın devamını sağlamak için kiracıya belli başlı birkaç soru sorabilirsiniz.


Peki, hangi soruları kiracıya soracaksınız? Kiracıya sorulacak sorular aşağıda şekilde sıralanıyor:


Öncelikle kendisinin medeni durumu ve mesleğini öğrenmekle başlayabilirsiniz. Akabinde kiracıya sorulacak sorular;


- Dairede kaç kişi yaşıyor olacaksınız?

- Ailenizle mi, arkadaşlarınızla mı kalacaksınız?

- Bir önceki ev sahibinizden referans gösterebilir misiniz?

- Tahsilat endeks raporunuzun alınması için gerekli izni sağlayacak mısınız?

- Hakkınızda hiç tahliye kararı alındı mı?

- Evcil hayvan besliyor musunuz?

- Herhangi bir sorunuz var mı?


Yukarıdaki soruları sorduktan sonra istediğiniz cevapları alıyorsanız kiracı ile anlaşma sağlayabilirsiniz. 


Ancak verilen cevaplarda tatmin olmadığınız durumlar varsa, başka kiracı adayları aramanız faydalı olacaktır.



Kiracı aidatın ne kadarını...