02 / 05 / 2024

kiracı anahtarı vermeden kaçtı

kiracı anahtarı vermeden kaçtı

Taşınmaz mal kiralamalarında sözleşmesi sona eren kiracıın taşınmazı sözleşmede belirtilen esaslara uygun bir şekilde bırakması ve anahtarı teslim etmesi gerekiyor. Peki, kiracı anahtarı teslim etmezse ne olur?

Kentsel dönüşüm kiracılarına müjde! Kira yardımı fiyatları arttı! Bu fırsat kaçmaz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum anahtar teslim töreninde kiracılar için müjde verdi. Bakan Kurum, konut fiyatları ve kira fiyatlarını düşürmek için yeni projelerin olacağını açıklarken, Konut yardım ücretlerinin de yükseleceğini belitti. İşte detaylar…

Kiracı anahtar teslim tutanağı örneği 2022!

Kiracı ve mal sahibi kiralama döneminin başında sözleşme imzaladığı gibi, sözleşme sonunda da teslim tutanağı imzalayabiliyor. İşte kiracı anahtar teslim tutanağı örneği 2022...

Erzurum Veyisefendi'deki kentsel dönüşüm projesinde anahtar teslimi yapıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına ara vermeden devam eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Veyisefendi Mahallesi'nde yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yeni konutların anahtar teslimini gerçekleştirdi.

İş yerini tahliye etmeyen kiracıya fuzuli işgal davası açılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Kiracılarımızı birkaç yıldır çıkarmaya çalışıyoruz sonunda dükkanı boşalttılar, anahtarı teslim etmediler. Polisle kilidi değiştirmeye gittiğimizde adam dükkana yerleşmiş. Fuzuli işgal davası nasıl ilerler? Bu şahsı nasıl çıkaracağız?' sorusunu yanıtladı.

Antalya'da kirasını ödeyemeyen kiracıya emlakçıdan 'anahtarını alırım' tehdidi! 

Koronavirüs sebebiyle çalışamayan Ayşe Biçici, evinin 1 aylık kirasını ödeyemedi. Evi kiralamasına aracı olan emlakçı Biçici'yi anahtarı alıp, evden atmakla tehdit etti...

Kiracı evi boşaltırken anahtarı kime teslim etmeli?

Evi boşaltan kiracınız anahtarı size değil emlakçıya teslim etti. Bu, kira sözleşmesinin feshi anlamına geliyor mu? Yanıtı hayır. Kiracılar, bu noktada dikkat. Anahtar kiralayana yani mülk sahibine teslim edilmedikçe kira sözleşmesi feshedilmiş sayılmıyor.

Kiracının anahtar teslim tutanağı 2016!

Kira anlaşmasının yapılması halinde mal sahibi ile kiracı arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Kiracı aynı zamanda evden çıkarken de tutanak imzalıyor. İşte kiracının anahtar teslim tutanağı 2016 örneği..

Kiracı teslim tesellüm tutanağı!

Kira sözleşmesinin feshinde, kiracının evi boşalttıktan sonra ev sahibi ile birlikte anahtar teslim ettiğine dair imzaladıkları belge kiracı teslim tesellüm tutanağı oluyor. İşte kiracı teslim tesellüm tutanağı örneği..

Kiracı anahtar teslim etmezse ne yapılır?

Kira sözleşme süresinin sona ermesi ya da karşılıklı tahliye anlaşması yapılarak, kiracının evi boşaltması durumunda kiracının anahtarı mal sahibine teslim etmesi gerekiyor. Peki, kiracı anahtar teslim etmezse ne yapılır?

Anahtar teslim tesellüm tutanağı 2015!

Kira sözleşmesinin son bulması halinde, kiracının evi boşalttıktan sonra ev sahibi ile birlikte anahtar teslim tesellüm tutanağı imzalamaları gerekiyor. İşte anahtar teslim tesellüm tutanağı 2015...

Kiracı anahtarı teslim etmezse ne olur?

Taşınmaz mal kiralamalarında sözleşmesi sona eren kiracıın taşınmazı sözleşmede belirtilen esaslara uygun bir şekilde bırakması ve anahtarı teslim etmesi gerekiyor. Peki, kiracı anahtarı teslim etmezse ne olur?

Kiracı anahtar teslim tutanağı örneği!

Kira sözleşmesinin feshinin ardından tarafların kiracı anahtar teslim tutanağı imzalamaları faydalı oluyor. Peki, kiracı anahtar teslim tutanağı nasıl hazırlanır? İşte kiracı anahtar teslim tutanağı örneği..

Kiracı anahtar teslim tutanağı!

Kiralama işleminin sona ermesi durumunda kiracıların sonradan çıkabilecek sorunlara karşı anahtar teslim tutanağı imzalaması gerekiyor. Kiracı anahtar teslim tutanağı nedir? İşte kiracı anahtar teslim tutanağı örneği.

kiracı anahtarı vermeden kaçtı Haberi

kiracı anahtarı vermeden kaçtı

Kiracı anahtarı teslim etmezse ne olur?

Taşınmaz mal kiralamalarında sözleşmesi sona eren kiracıın taşınmazı sözleşmede belirtilen esaslara uygun bir şekilde bırakması ve anahtarı teslim etmesi gerekiyor.


Ancak kimi kiracılar, mal sahibine anahtarı vermeden gidebiliyor. Peki, kiracı anahtarı teslim etmezse ne olur?


Kiracı anahtarı teslim etmezse kiracıya karşı dava açılabiliyor. Kira sözleşmesinin feshedilmesine rağmen anahtarları teslim etmeyen kiracı, söz konusu dönemden sonra biriken aidat ve kiraları ev veya işyeri sahibine ödemek zorunda kalabiliyor. 


Yargıtay'ın verdiği karara göre,  ödemelerin gerçekleşmesi için konut sahibinin anahtarların kendi tarafına teslim edilmediğini ispatlaması gerekiyor.


Yargıtay karar örneği..

“Davacının erken tahliyesi sebebiyle uğradığı zarar tazmin edilmiş ise de bu yolla ulaşılan tarihin benimsenmesi için kiralananın fiilen boşaltılmış ve anahtarlarının kiralayana hukuki şekilde teslim edilmiş olması gerekir. 


Anahtar teslim edilmediğini böylece kira ilişkisinin kendisince...