28 / 04 / 2024

Kiracı apartman boyasını öder mi

Kiracı apartman boyasını öder mi

Kanunda yer alan madde 19 gereğince kat maliklerinin beşte dördünün olur vermesi ile birlikte apartmanın ortak alanlarında inşaat ve onarım gibi işler yapılabiliyor. Peki apartmanın boyasını kim öder?

Apartman kiracı yönetmeliği!

Apartman dairesinde kiracı olarak mesken ihtiyacını karşılayan kimselerin kiraya konu olan gayrimenkul ve apartman üzerinde bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Söz konusu hak ve sorumluluklar apartman kiracı yönetmeliği kapsamında bulunuyor...

Apartman demirbaş giderlerini kim öder?

Konutunuzu kiraya verdiğini ve söz konusu ana gayrimenkulün demir başlarında tadilat yapılacağını farz edelim. Bu durumda apartman demirbaş giderlerini kim öder? Kiracı mı öder yoksa ev sahibi mi öder?

Kiracı apartman boyasını öder mi?

Bir apartman dairesinde kiracı olduğunuzu farz edelim. Söz konusu apartmanda "apartmanın boyanması" kararının alınması durumunda, bu gider kar malikinden mi kiracıdan mı karşılanır? Kiracı apartman boyasını öder mi?

Kendi imzaladığı tahliye taahhüdüne itiraz eden kiracı ceza alsın önerisi! 

Kira davalarının patladığı, ev sahipleri ile kiracılar arasında suların durulmadığı bu süreçte, mağdur ev sahipleri seslerini duyurmaya çalışıyor. Mağdur bir ev sahibi tahliye taahhüdüne itiraz eden kiracı ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Yüksek fiyatlar ev sahibi olmaya engel! Ev sahibi oranı yüzde 58, kiracı oranı yüzde 42 oldu!

Yüksek konut fiyatları nedeniyle Türkiye’de ev sahipliği oranının gittikçe düştüğüne dikkat çeken İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, buna karşın kiracı sayısının arttığını belirtti.

Ev sahipleri dikkat! İşte kira sözleşmesindeki bir yıl detayı! Kiracıyı çıkaramazsınız!

Bazı kiracılar ev kiralamalarında avukatlarına danışmadan matbu bir kira sözleşmesi yapılır. Bu sözleşme üzerinde yazan süre sebebiyle her iki taraf da çoğunlukla yanılabiliyor. İşte kira sözleşmesinde bir yıllık detay...

Avukat Tarık Çakmak kiracıları uyardı: Üçüncü kişiye yapılan ödeme kiracıyı borcundan kurtarmaz!

Avukat Tarık Çakmak, kiracıları kiralarını ödeme konusunda uyararak, kira bedeli aksi kararlaştırılmadıkça kiraya verene ödenmesi gerektiğini belirtti.

Bunu yapanların hemen tapuya gitmesi gerekiyor! Ev sahipleri ve kiracılar sakın gözden kaçırmayın!

'Yönetim planının geçerli olması için gerekenler neler?, Tapuya bildirilmeyen yönetim planı geçerli olur mu?' gibi soruların yanıtları merak ediliyor. Peki bina yönetim planı, tapuya bildirilmeli mi? 

Kiracılar dikkat! Eve hasar veren kiracı hasar masrafını ne zaman ödemek zorunda?

Bir kiracının konuta zarar vermesi halinde hasar masrafını ne zaman ödeyeceği merak ediliyor. Kiracı hasar masrafını hemen karşılamak zorunda mı? Ne zaman ödemek zorunda? İşte detaylar...

Satın alınan evden kiracı ne kadar sürede çıkarılır?

Satın aldığınız evden kiracıyı nasıl çıkartırsınız? Yeni bir ev satın alanlar içerisinde kiracı olması durumda sıkıntı yaşayabiliyorlar. Kiracılı satın alınan evden kiracılar ne kadar sürede çıkarılabilirler? İşte ayrıntılar...

Kiracı apartman yöneticisi olabilir mi? 

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, denetçi veya denetim kurulu kat malikleri arasından seçilmesi gerekmektedir. Bu nedenle, kiracılar denetçi olarak atanamazlar. Bu durumda merak edilen diğer konulardan biri de kiracıların apartman yöneticisi olup olamama durumudur. İşte bu konu ile ilgili önemli açıklam

Asgari ücrete gelen zamdan sonra onlar da zam yaptı. Vatandaşlar ödemeye gittiğinde şaştı kaldı

Asgari ücretin artırılmasının ardından her şeye yine teker teker zam gelmeye başladı. Bursa'da apartman aidatlarının zamlanması vatandaşların tepkisini çekti.

Ev sahibi olmak zorlaşıyor! İlk kez %20'nin üstüne çıktı

Türkiye'de konut ücretlerinin hızla rekor oranlara yükselmesi, kiracı sayısının yükselmesine sebep oldu. 10 sene önce 60.9 olan kiracı seviyesi, 2014’ten bu zamana ev sahibi oranı her sene düştü.

Kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracılar arasında sık sık tahliye davaları gündeme geliyor. Peki kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracı krizi dur durak bilmiyor! Tahliye davalarında şok eden detay! Siz de kontrol edin, mağdur olmayın!

Konut sahibi ve kiracı sorunları gün geçtikçe resmen artıyor. Kiracısını evinden çıkarmak isteyen ev sahipleri kiraya astronomik zamlar uyguluyor. Yasal haklarını kullanmak isteyen kiracılar tahliye davalarıyla karşılaşıyor. İşte tahliye davaları ile ilgili merak edilenler...

Kaymakamlıklara kiracılar akın edecek! 700 ile 1500 TL arası ödeme yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi insanlara verilen sosyal destek ödemeleri kapsamında kira yardımlarının da yapılmaya başlandığını duyurdu. Bu duyurunun ardından kiracılar kaymakamlıklara akın edecek! Çünkü 700 ile 1500 TL ödeme yapılacak!

Kiracı apartman boyasını öder mi Haberi

Kiracı apartman boyasını öder mi

Apartmanın boyasını kim öder?

Apartman yönetimi ile ilgili esaslar, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanunda yer alan madde 19 gereğince kat maliklerinin beşte dördünün olur vermesi ile birlikte apartmanın ortak alanlarında inşaat ve onarım gibi işler yapılabiliyor. 


Peki apartmanın boyasını kim öder? Kiracı apartman boyasını öder mi? Kat maliklerinin beşte dördünden yazılı onay alınmadan yapılan masraflar maliklerden tahsil edilebilir mi?


Apartman demirbaşlarında yapılan tadilatların masrafları apartmanda kat maliki olan kimselerden tahsil ediliyor. Konutun kirada olması; bu durum değişmiyor.


Dairenin içinde kiracı olsa dahi, apartmanın demirbaşına ilişkin yapılan tüm masraflar, kat malikinden tahsil ediliyor.


Buna karşın bu şekilde kat maliklerinden olur alınmadan yapılan masraflar, kat malikinden talep edilemiyor.


Örneğin, kat malikleri kurulunda apartmanın dış cephesinin boyanıp boyanmayacağı hususunun oylandığını farz edelim. Yönetimin kat maliklerinin beşte dördünden...