14 / 05 / 2024

kiracı at maliki olabilir mi

kiracı at maliki olabilir mi

Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yer alan hükümlere göre, kat maliki anlamı; bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına sahip olan kimseler olarak tanımlanıyor. Kat maliki olmayan kişiler yönetimin seçmesi halinde apartman yöneticisi olabiliyor...

Sosyal konutta oturanlar mülk sahibi çıktı! Toplam 482 kiracıya yaptırım uygulandı, evden atıldı

Belçika’nın Flaman Bölgesinde sosyal konutta oturmasına rağmen başka bir ülkede mülk sahibi olduğu tespit edilen 233’ü Türk, toplam 482 kiracıya yaptırım uygulandı ve evden atıldı.

Avukattan ev sahiplerine tavsiye: Kiracılarınızla bir şekilde anlaşın mahkemeler bu konuya çözüm olmaktan çok uzak!

Kiracılarını çıkarmak isteyen ev sahipleri ihtiyaç sebebiyle tahliye davasına yöneliyor. Ancak duruşma tarihleri oldukça ileri atılıyor. Avukat Nagehan Berfe Yağar, konuyla ilgili bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Ev sahipleri ve kiracılar hemen göz atın: Tahliye taahhütnamesinde nelere dikkat edilmeli? İşte o 6 madde! 

Hem ev sahipleri hem de kiracılar tahliye taahhütnamesinde dikkat edilmesi gerekenleri merakla araştırıyor. Avukat Mehmet Fatih Özer, X sosyal medya hesabından 6 maddede tahliye taahhütnamesini açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahipleri ve kiracılar için emsal karar: Bunu yapan resmen yandı!

Kiracısının huzurunu kaçıran ev sahibine emsal ceza geldi. B.K. adlı kadın kiracısını evden tahliye etmek isteyen ev sahibi Ö.Y., bir ay boyunca zile basıp, mesaj atıp, arayarak baskı yaptı. Mahkeme hapis cezası verdi. 

Yargıtay'dan emsal karar! Boş kağıda atılan imza ile kiracının tahliyesini hukuka uygun buldu!

Milyonlarca kirayı ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kiracının "tahliye taahhütnamesi" için boş kağıda atmış olduğu imzaya dayanarak tahliyesinin talep edilmesine ilişkin kararı onadı.

Askıda konut projesi ne? Ev sahibi ve kiracı kavgasında yeni boyut!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan çatışmalara çözüm olarak vatandaşın sunduğu askıda konut projesini değerlendirdi. Peki askıda konut projesi nedir? İşte Kireçci'nin o değerlendirmesi...

Ev sahibi ve kiracılar bunu merak ediyor! Kombi, petek bakımı, çatı tadilatı masrafları kime ait? İşte cevabı...

Kışın yaklaşması ve havaların soğuması ile beraber kombi, petek bakımı, çatı tadilatı gibi giderler, kiracı ile konut sahiplerini karşı karşıya getiriyor. Temizlik ve bakım kiracıya aitken parça değişikliği ve tamir konut sahibinin sorumluluğunda yer alıyor. İşte yasal hakların detayları...

Depremzede kiracılar da ev sahibi olabilecek!

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde büyük yıkım alan Malatya'da temel atma çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Çamurlu Mahallesi'nde bugün temeli atılan 400 sosyal konut projesinden depremzede kiracıların da ev sahibi olabileceği açıklandı.

Ünlü analist Tunç Şatıroğlu'ndan kiracılara kötü haber! Gerçek kira bedeli...

Konut piyasası ve kira ücretleri gündemde yer almaya devam ediyor. İstanbul'daki konut konusunu ele alan analist Tunç Şatıroğlu 'Ev sahibi için büyük gelir kaybı' diyerek İstanbul'da konut hadisesinin nasıl hallolacağını anlattı.

Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! Yüzde 25 sınırına uyulmazsa ne olacak?

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki uyuşmazlıklara ilişkin yeni adımlar atılmaya devam ediyor. Temmuzda bitmesi beklenen kira artışında yüzde 25 sınırlamasının tekrar uzatılacağı yönündeki açıklamaların ardından düzenlemeye ev sahiplerine uygulanacak yaptırımlar merak ediliyor.

Mayıs ayında kiralara ne kadar zam yapılacak? Ev sahipleri ve kiracılar hesaplanan bu rakamlara göz atın! 

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı TÜFE ile Mayıs kira artış oranının ne kadar olduğunu merak ediyor. Peki Mayıs ayında kiralara ne kadar zam yapılacak?

Çatı katında oturanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Resmen açıklandı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde binaların çatı katlarında yaşanan sorunları kaleme aldı. Peki çatı katındaki onarım sorunu nasıl çözülür? Çatı onarımları nasıl ypılır? Çatı onarımı için her kat maliki ödeme yapmak zorunda mı? İşte detaylar ve Tamer Heper'in okuyucusunun sor

Kat maliki, çatıyı teras yapabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatının kullanımını yazdı. Peki kat maliki, çatıyı teras yapabilir mi?

kiracı at maliki olabilir mi Haberi

kiracı at maliki olabilir mi


Kat maliki anlamı!


Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yer alan hükümlere göre, kat maliki anlamı; bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına sahip olan kimseler olarak tanımlanıyor.


Yine kat mülkiyeti ise Kat Mülkiyeti Kanununa göre, bağımsız mülkiyete konu olan bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkı olarak tanımlanıyor. Kat maliki anlamı nı anlatan kanun maddesi aşağıdaki gibidir:


Kat Mülkiyeti Kanunu!


Madde 2 – 

Kat mülkiyetine konu olan gayrimenkulün bütününe (Anagayrimenkul); yalnız esas yapı kısmına "Anayapı"; anagayrimenkulün ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olup, bu Kanun hükümlerine göre bağımsız mülkiyete konu olan bölümlerine "Bağımsız bölüm"; bir bağımsız bölümün dışında olup, doğrudan doğruya o bölüme tahsis edilmiş olan yerlere "Eklenti"; bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına "Kat mülkiyeti" ve bu hakka sahip olanlara "Kat maliki" deniyor.


Yukarıda belirttiğimiz kat maliki anlamı...