15 / 05 / 2024

kiracı ayıbın giderilmesi

kiracı ayıbın giderilmesi

Bir ev ya da işyeri kiraladığınızı farz edelim. Kiralanan taşınmaz mal, sonradan ayıplı duruma gelirse kiracı olarak ev mal sahibinden ayıbın giderilmesi nasıl istenir? Kiracı evdeki ayıbın giderilmesini nasıl ister?

Galatasaray Florya'daki arazisini satıyor! Kulübün kasasına 400 milyon dolar girecek! 

Galatasaray, Florya'daki arazisini satışa çıkardı. Bu satışla birlikte, kulübün kasasına 400 milyon doların üzerinde bir para girecek. 

Ortaklığın giderilmesi davası hangi durumlarda açılabilir?

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında ortaklığın giderilmesi davasını kaleme aldı. Peki ortaklığın giderilmesi davası kime açılabilir? İşte Tamer Heper'in konu ile ilgili o yazısı...

Kiracılar dikkat! Eve hasar veren kiracı hasar masrafını ne zaman ödemek zorunda?

Bir kiracının konuta zarar vermesi halinde hasar masrafını ne zaman ödeyeceği merak ediliyor. Kiracı hasar masrafını hemen karşılamak zorunda mı? Ne zaman ödemek zorunda? İşte detaylar...

Çiftçiler dikkat Başak Traktör Eylül ayı fiyatlarını peş peşe açıkladı! Tarla, bahçe, kompakt 9 Eylül 2023 fiyat listesi

Başak Traktör eylül ayı fiyatlarını yayımladı. Peki, traktör fiyatları ne kadar, kaç TL? İşte Başak traktör fiyat listesi...

Halkbank eylül ayı kampanyasını açıkladı

Devlet bankaları arasında yer alan Halkbank, eylül ayı kampanyasının detaylarını açıkladı. Halkbank tarafından hazırlanan kampanya nakit sorununa çözüm olacak.

Peugeot yeni ay kampanyasını duyurdu! Rifter'da yüzde 1,89 faiz fırsatı başladı! 

Peugeot, ticari araç modeli Rifter'da ağustos ayı kampanyasını başlattı. Bu kapsamda, Rifter yüzde 1,89 faiz fırsatıyla satışa çıkarılacak. Peki, Peugeot Rifter ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...

İzale-i şüyu ne demek? Ortaklığın giderilmesi için ne yapılmalı?

İzaile-i şüyu, Türkçe karşılığı ortaklığın giderilmesi olarak ifade edilir. Taşınır veya taşınmaz mallarda ortaklığın sona erdirilmesi izale-i şüyu davası ile hukuken gerçekleşir. Kişisel mülkiyete geçişin sağlanmasına yarayan bu davanın resmen bazı kuralları vardır. 

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerilim büyüyor! Kalıcı çözümler şart!

Türkiye'de ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerilim her geçen gün büyüyor. Konuyla ilgili Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Ayar ve Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, bu sorunların giderilmesi için kalıcı çözümlerin gerektiğini belirtti. 

Türk Boğası haziran ayı fiyatlarını açıkladı! Tümosan Traktör fiyatları ne kadar?

Türk Boğası lakabı ile bilinen Tümosan Traktör'ün haziran ayı fiyatlarını açıkladı. Peki, Tümosan traktörler ne kadar? İşte güncel fiyat listesi...

Kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracılar arasında sık sık tahliye davaları gündeme geliyor. Peki kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Hattat traktör mayıs ayı fiyatlarını peş peşe açıkladı! Tarla traktörü alacak çiftçiler hemen bakın! 

Hattat traktör mayıs ayı fiyatlarını peş peşe açıkladı. Tarla traktörü alacak çiftçiler hemen bakın. İşte 305 / 295 / 398 fiyat listesi...

Sigortalı çalışanlara duyuruldu! Sonraki ay maaşınız fazla olacak!

Sigortalı çalışanlarına duyuruldu! Sonraki ay maaşınız fazla olacak!

Altın Kahini İslam Memiş son kez uyardı! Önümüzdeki ay altın bu kadar olacak! Bu rakamı görenler ne olduğunu şaşıracak

Altın fiyatlarındaki düşüş bugün de devam ediyor. Peki altın fiyatları düşmeye devam edecek mi? Altın Kahini İslam Memiş son kez uyardı! Önümüzdeki ay altın bu kadar olacak! Bu rakamı görenler ne olduğunu şaşıracak.

kiracı ayıbın giderilmesi Haberi

kiracı ayıbın giderilmesi

Kiracı evdeki ayıbın giderilmesini nasıl ister?

Bir ev ya da işyeri kiraladığınızı farz edelim. Kiralanan taşınmaz mal, sonradan ayıplı duruma gelirse kiracı, kiraya verenden ayıpların giderilmesini veya kira bedelinden ayıpla orantılı bir indirim yapılmasını ya da zararının giderilmesini isteyebilir. 


Ancak, zararın giderilmesi istemi diğer seçimlik hakların kullanılmasını önlemez. Önemli ayıp durumunda kiracının sözleşmeyi fesih hakkı saklıdır.


Ayıbın giderilmesini isteme ve fesih

Kiracı, kiraya verenden kiralanandaki ayıbın uygun bir sürede giderilmesini isteyebilir; bu sürede ayıp giderilmezse kiracı, ayıbı kiraya veren hesabına gidertebilir ve bundan doğan alacağını kira bedelinden indirebilir veya kiralananın ayıpsız bir benzeri ile değiştirilmesini isteyebilir.


Ayıbın, kiralananın öngörülen kullanıma elverişliliğini ortadan kaldırması ya da önemli ölçüde engellemesi ve verilen sürede giderilmemesi hâlinde kiracı, sözleşmeyi feshedebilir.

Kiraya veren, kiralanandaki ayıbı gidermek yerine, uygun bir süre...