14 / 05 / 2024

kiracı başkasına kiraya verebilir mi

kiracı başkasına kiraya verebilir mi

Kiracı kimi zaman taşınmazı başkasına kiraya verebiliyor. Peki, kiraladığı evi kiracı başkasına kiraya verebilir mi? Siz de "Kiracım evi başkasına kiralamış ne yapabilirim?" diyorsanız işte yanıtı..

Ev sahibi kiracıyı 'Ben oturacağım' diye çıkarıp evi başkasına kiralayabilir mi? Bu durumda kiracının hakları nedir?

Ev sahiplerinin kiracıları çıkarmak için başvurdukları yöntemlerden bir tanesi de “Kendim oturacağım” demek. Peki ev sahibi kiracıyı 'Ben oturacağım' diye çıkarıp evi başkasına kiralayabilir mi?

Kahramanmaraş'taki Vali Saim Çotur Kaplıcası 3 yıllığına kiraya verilecek!

Kahramanmaraş İli Onikişubat Belediye Başkanlığı, Kahramanmaraş'taki Vali Saim Çotur Kaplıcası'nı 3 yıllığına kiraya verecek. Söz konusu kiralama ihalesi 20 Aralık tarihinde yapılacak.

Kiracılar evi bir başkasına kiraya verebilir mi? Ev sahipleri aman bunlara dikkat! 

‘Alt kiralama’ olarak tanımlanan, kiracının evi başkasına kiralama durumu ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki kiracılar evi bir başkasına kiraya verebilir mi? İşte ayrıntılar...

Ev sahibi-kiracı davası için emsal karar! Kiracı diğer odaları başkalarına kiralayabilir!

Federal Mahkeme, emsal niteliğinde bir karar alarak kiracının, söz konusu konutun diğer odalarını başkalarına kiralayabileceğine hükmetti.

Başkasına ait tapu bilgilerini nasıl, nereden öğrenilirim? 

Tapu bilgilerinin nereden nasıl öğrenileceği merak ediliyor. Hatta bazı kişiler başka kişiler tarafından da merak eidliyor. Peki, başkasının tapu bilgileri nasıl öğrenilir? İşte detaylar...

Başkasına ait tapu nasıl sorgulanır? Tapu sahipleri hemen bakın! Tapunun kime ait olduğu öğrenilebilir mi?

'Bedava (ücretsiz) ada parsel sorgulama ve TC ile e-devlet web tapu kaydı ve başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?' sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

Nevşehir'deki Uçhisar Kaya Oteli 15 yıllığına kiraya verilecek!

Nevşehir İli Uçhisar Belediye Başkanlığı, Uçhisar Kaya Oteli'ni 15 yıllığına kiraya verecek. Kiralama ihalesi 4 Ağustos tarihinde yapılacak.

Alanya'daki Macera Parkı 7 yıllığına kiraya verilecek!

Alanya Belediye Başkanlığı, Alanya'daki macera parkını 7 yıllığına kiraya verecek. Söz konusu macera parkının yıllık kira bedeli 1 milyon TL olarak belirlendi.

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'ndeki 7 iş yeri 10 yıllığına kiraya verilecek!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'ndeki 7 iş yerini 10 yıllığına kiraya verecek. Söz konusu ihale 25 Temmuz tarihinde yapılacak.

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor! Bir devir sona eriyor!

Kiracılarından daha fazla kira bedeli almak isteyen konut sahipleri, mülklerini akrabalarına ya da üçüncü şahıslara devredip kontrat yenilemeye çalışıyor. Ancak uzmanlar, konutun bir başkasına devredilmesinin tahliye nedeni olamayacağını ifade ediyor.

Nevşehir Uçhisar Kaya Oteli 10 yıllığına kiraya verilecek!

Nevşehir İli Uçhisar Belediye Başkanlığı, Nevşehir Uçhisar Kaya Oteli 10 yıllığına kiraya verecek. Söz konusu ihale 12 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Tapu sahipleri aman dikkat! Başkasına ait tapu sorgulanabilir mi? Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?

Başkasına ait tapu sorgulanabilir mi? Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki Başkasına ait tapu sorgulanabilir mi? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

Belediye 2 ilde 101 adet tarlayı 3 yıllığına kiraya veriyor! 39 TL’den başlayan geçici teminat fırsatını kaçırmayın!

Belediye 2 ilde 101 adet tarlayı 3 yıllığına kiraya veriyor! 39 TL’den başlayan geçici teminatlarla tarlaları işleterek kazanın!

kiracı başkasına kiraya verebilir mi Haberi

kiracı başkasına kiraya verebilir mi

Kiracım evi başkasına kiralamış ne yapabilirim?

Mesken ve işyeri kiralamalarında kiracıların bazı yetkileri bulunuyor. Bu yetkiler arasında kiraladığı taşınmaza bir başka alt kiracı bulması yer alıyor.


Kanunen kiracı kiraladığı taşınmaz malı bir başkasına kiraya verebiliyor. Ancak bunun bazı koşulları bulunuyor.


Peki, kiracım evi başkasına kiralamış ne yapabilirim, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kiracı, kiraya verene zarar verecek bir değişikliğe yol açmamak koşuluyla, kiralananı tamamen veya kısmen başkasına kiraya verebileceği gibi, kullanım hakkını da başkasına devredebilir.


Kiracı, konut ve çatılı işyeri kiralarında, kiraya verenin yazılı rızası olmadıkça, kiralananı başkasına kiralayamayacağı gibi, kullanım hakkını da devredemez.


Alt kiracı, kiralananı kiracıya tanınandan başka biçimde kullandığı takdirde kiracı, kiraya verene karşı sorumlu olur. Bu durumda kiraya veren, kiracısına karşı sahip olduğu hakları alt kiracıya veya kullanım hakkını devralana karşı da kullanabilir.


Kira...