04 / 05 / 2024

kiracı bildirim formu

kiracı bildirim formu

Kiracı ile ev sahibinin arasında imzalan kira sözleşmesi nasıl geçerliliğini kaybeder? Taraflar arasında imzalanan kira sözleşmesi nasıl sona erdirilir? Kiracı bildirimi nasıl yapılır? Kiracı bildirimi süresi ne kadardır?

Gelir İdaresi açıkladı! Kira tespiti için Dijital Vergi Dairesi'nden form doldurmak yeterli olacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı kayıt dışı ekonomi ile mücadele ile ilgili olarak resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kiracıların Dijital Vergi Dairesi üzerinden Kira Bildirim Formu'nu doldurması için çağrı yaptı. İşte o paylaşım...

Kiracını Tanı Formu geliyor! EVSİAD açıkladı: Bu iki formu doldurmayan kiracıya ev yok!

EVSİAD'ın X sosyal medya hesabından yapılan bir paylaşımla 'Kiracını Tanı Formu'na dikkat çekildi. Peki Kiracını Tanı Formu nedir? İşte ev sahiplerinin yeni yöntemi...

Kiracı evden çıkmadan ne kadar önce haber vermeli 2022?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracıların bildirim yolu ile sözleşmeyi feshetme hakları bulunuyor. Peki, kiracı evden çıkmadan ne kadar önce haber vermeli 2022?

Riskli bina yıkımında kiracılara resmi bildirim yapılmalı!

Çevre ve Şehircilik Yalova İl Müdürü Dr.Osman Ulukaya, Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında riskli bina yıkımında yıkılacak olan binada oturan kiracıya yapılacak bildirimle ilgili bilgi verdi.

Dükkan sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Dükkan sahibi, sözleşmesi devam eden kiracısından bazı hallerde tahliyesini isteyebiliyor. Ancak haklı bir gerekçesi olmayan mal sahipleri sözleşmeyi bildirim yolu ile feshedemiyor. İşte haklı fesih nedenleri.

10 yıllık kiracının tahliyesi 2016!

Mal sahibi ile kiracı arasında imzalanan kira sözleşmesi ancak Borçlar Kanunu kapsamında yer alan hükümler dahilinde feshedilebiliyor. Peki, 10 yıllık kiracının tahliyesi 2016 nasıl yapılır? Kiracıya nasıl bildirim yapılır?

Emlak vergisi bildirim formu örneği!

Emlak vergisinde mükellefiyet başlamadan önce belediyeye emlak vergisi bildiriminin verilmesi gerekiyor. Emlak vergisi bildirim formu, taşınmaza sahip olunan sene içerisinde yıl sonuna kadar veriliyor. İşte emlak vergisi bildirim formu örneği..

Kira fesih bildirim süreleri!

Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı ile yapılan kira sözleşmesi bildirim ve dava yoluyla feshedilebiliyor. Peki, kira fesih bildirimi ne zaman ve nasıl yapılır? İşte kira fesih bildirim süreleri..

Kiracıyı çıkarma şartları!

Kiracının evden veya işyerinden çıkarılabilmesi için kanunda belirtilen bildirim ve gerekçe hususlarına dikkat edilmesi gerekiyor. Peki, kiracı taşınmaz maldan nasıl çıkarılır? Kiracıyı çıkarma şartları nelerdir?

Kiracı fesih bildirimi nasıl yapılır?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira sözleşmesi dava yolu ile feshedilebildiği gibi, bildirim yoluyla da feshedilebiliyor. Peki, kiracı fesih bildirimi nasıl yapılır?

Veraset ve intikal vergisi bildirim formu vermeme cezası!

Bir kişinin vefatından sonra geriye bıraktığı menkul ve gayrimenkullerin mirasçıları tarafından kabul edilmesi sonucunda öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, veraset ve intikal vergisi bildirim formu vermeme cezası nedir?

Çevre ve temizlik vergisi ne zaman ödeniyor 2015!

Bina, apartman, işyeri sahipleri çevre ve temizlik vergisini ödemekle yükümlü oluyor. Vergi ödemesi için bildirim formu doldurulması gerekiyor. Çevre ve temizlik vergisi ne zaman ödeniyor 2015!

Kira sözleşmesinde fesih bildirim süreleri!

Kiracı ve ev sahibi arasında imzalanan kira sözleşmesi, yasal sürenin dışında nasıl feshedilir? İşte, kira sözleşmesinde fesih bildirim süreleri!

kiracı bildirim formu Haberi

kiracı bildirim formu

Kiracı bildirimi nasıl yapılır?

Konut ve çatılı işyeri kiraları sözleşmesinin sona erdirilmesi hususu, bildirim yolu ile fesih ve dava yolu ile fesih başlıkları altında toplanıyor. Belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az on beş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır.  Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sonlandırmaya biliyor.


Bildirimin geçerli olabilmesi içinde yazılı bir beyanda bulunulması gerekiyor. Bu hususlarla ilgili açıklamalara Borçlar Kanunu'nun da yer veriliyor. İlgili Kanun Maddeleri aşağıda yer alıyor. 


Kiracı bildirimi 

1. Genel olarak

MADDE 347- Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az on beş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. 


Ancak, on yıllık...