06 / 05 / 2024

Kiracı çıkarma dilekçesi

Kiracı çıkarma dilekçesi

Kiralama işlemlerinin düzenlendiği Türk Borçlar Kanununa göre, ev sahibi kiracısını istediği zaman evden çıkaramıyor. Peki, kiracı çıkarma şartları nelerdir? Ev sahibi kiracısını hangi durumda evden çıkarabilir?

Feraye Tanyolaç'ın kira dilekçesi şaşırttı: 'Ölümle burun burunayım; fareli, pireli eve 80 bin TL çok' dedi!

Bebek’te kiracı olduğu evin kirasının 80 bin TL olması için mahkemeye verilen Kaya Çilingiroğlu'nun eski eşi Feraye Tanyolaç'ın dilekçesi şaşırttı. Tanyolaç, 'Fareli, pireli eve 80 bin TL çok' dedi ve yıkılma riski çok yüksek, doğalgazı olmayan, çöp manzaralı evde oturduğunu söyledi.

Tahliye taahhütnamesi dava dilekçesi 2021!

Şekil şartlarına uygun olarak verilen tahliye taahhütnamesine rağmen kiracı evi boşaltmıyorsa ev sahibi bir dilekçe ile dava açabiliyor. Peki tahliye taahhütnamesi dava dilekçesi 2021 nasıl hazırlanıyor? İşte tüm merak edilenler...

Kira borcuna itiraz dilekçesi 2021!

Kiracı kira bedelini ödemediğinde, kiralayan ödenmeyen kira bedellerini, icra dairesi aracılığıyla isteyebiliyor. Kiracı icra takibi içerisinde gönderilen ödeme emrine 7 gün içinde itiraz edilebiliyor. Peki kira borcuna nası itiraz ediliyor? İşte kira borcuna itiraz dilekçesi 2021...

Kira borcuna itiraz dilekçesi!

Kimi zaman kiracının kira borcunu ödemesine rağmen kendisine ihtar gönderilebiliyor. Bu durumda kiracı kira borcuna itiraz edebiliyor. İşte kira borcuna itiraz dilekçesi örneği..

Kiracıya icra takibi dilekçesi!

Taşınmaz mal kiralamalarında kiraya veren, kiranın ödenmesi ile birlikte aynı zamanda tahliyesini de istiyorsa, ilamsız tahliye takibi yapması gerekiyor. İşte kiracıya icra takibi dilekçesi örneği..

Kiracı tahliyesi dava dilekçesi örneği!

Kiraya veren, kira sözleşmesini kanunda belirtilen haklı nedenlerin doğması halinde açacağı dava ile sona erdirebilir. Peki, Kiracı tahliyesi dava dilekçesi nasıl yazılır? İşte kiracı tahliyesi dava dilekçesi örneği..

Kira tespit dava dilekçesi örneği!

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı tarafından ödenecek bedelin belirlenesi için Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açılabiliyor. Mahkemeye bir dilekçe ile müracaat edilebiliyor. İşte kira tespit dava dilekçesi örneği..

Kiracıya dava açma dilekçesi!

Kiracıya dava açmak için yazılan dilekçede öncelikle konunun ne olduğunun tespitinin yapılması ve dilekçenin buna göre hazırlanması gerekiyor. İşte kiracıya dava açma dilekçesi örnekleri 2015..

Mirastan çıkarma iptali dava dilekçesi!

Mirasbırakan mirasçılardan birini veya birkaçını kanunda belirtilen koşullar dahilinde mirasçılıktan çıkarabiliyor. Buna karşın tasarrufun iptali de istenebiliyor. İşte mirastan çıkarma iptali dava dilekçesi..

Kira artış davaları dilekçesi!

Kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Ayrıca kanunen kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabiliyor. İşte kira artış davaları dilekçesi...

Tahliye taahhütnamesine itiraz dilekçesi!

Tahliye taahhütnamesi; Kiracının, kiraladığı konutu belli bir tarihte boşaltacağına dair imzaladığı belgeye deniyor. Taahhütnameye dava açılarak itiraz edilebiliyor. İşte tahliye taahhütnamesine itiraz dilekçesi..

Tahliye taahhütnamesi dava dilekçesi!

Şekil şartlarına uygun olarak verilen tahliye taahhütnamesine rağmen kiracı evi boşaltmıyorsa ev sahibi bir dilekçe ile dava açarak kiracıdan evi tahliye etmesini isteyebiliyor. İşte tahliye taahhütnamesi dava dilekçesi örneği..

Yeniden inşa nedeniyle tahliye dava dilekçesi!

Kiracı tahliyesi için haklı gerekçe olarak sıralanan nedenler arasında "yeniden inşa" da bulunuyor. Yeniden inşa nedeniyle tahliye davası bir dilekçe ile açılabiliyor. İşte yeniden inşa nedeniyle tahliye dava dilekçesi...

Kiracı çıkarma dilekçesi Haberi

Kiracı çıkarma dilekçesi

Kiracı çıkarma şartları nelerdir?

Türk Borçlar Kanunu kapsamında yer alan kiralama işlemleri hükümlerine göre, ev sahipleri istediği zaman kiracısını çıkaramıyor. Kiracıyı çıkarmak için bazı haklı sebeplerden birinin söz konusu olması gerekiyor. Buna göre kiracı çıkarma şartları nelerdir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kiracı çıkarma şartlarının en başında, kiracının kira bedelini ödememesi bunun üzerine, ev sahibinin ihtarname göndererek icra takibi başlatması geliyor. Buna göre, eğer kiracı kira parasını ödememişse ve mal sahibi bu konu hakkında bir icra takibinde bulunmuşsa kiracıya ödenmeyen kira tutarının ödenmesi için 30 gün süre veriliyor. Bu 30 gün içinde ödemenin yapılmaması halinde, 31. gün bile ödeme yapılsa hiçbir anlam ifade etmiyor.


Kiracı çıkarma yolları arasında mal sahibinin ihtiyacının olması da yer alıyor. Mal sahibi eğer bu konuta ihtiyaç duyuyorsa, aynı belediye...