18 / 05 / 2024

kiracı çıkarma nedenleri

kiracı çıkarma nedenleri

Kiracıyı tahliye nedenleri arasında; gayrimenkulün zorunlu tadilatı yer alıyor. Evde tadilat yapımı ve kiracı çıkarma süreci dahilinde, kiracının tahliyesi istenebiliyor. İşte evde tadilat yapımı ve kiracı çıkarma süreci...

Ev sahiplerinin kiracıyı çıkarma şartları gündem oldu: 'Evi komple kiracıya mı verelim?' 

Mağdur ev sahipleri, kiracıyı tahliye etme şartlarına 'Evi komple kiracıya mı verelim?' diyerek tepki gösterdi. İşte Avukat Esat Özel'in gündem olan o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Mirasçı kiracıyı çıkarabilir mi? Tevdi Mahalli tayini nasıl olur?

Mirasçının kiracıyı çıkarma yetkisinin olup olmadığı merak edilen konulardan biridir. Bu durumda belirlenen bir kural geçerlidir. Peki mirasçı kiracıyı çıkarabilir mi ve tevdi mahalli tayini nasıl olur? İştr konu ile ilgili merak edilen kapsamlı bilgiler haberin devamında…

Ev sahibinin kiracıyı evden çıkarma süresi 2022!

Kiracısını evden çıkarmak isteyen mal sahipleri kiracıyı çıkartma şartlarını ve süresini araştırıyor. İşte ev sahibinin kiracıyı evden çıkarma süresi 2022...

Kiracıyı evden çıkarma şartları 2022 neler?

Ev ya da işyerini kiraya veren ancak bazı nedenlerden dolayı kiracısını çıkarmak isteyen mal sahipleri tahliyeyi hukuka uygun olarak yapmak istiyor. Peki, kiracıyı evden çıkarma şartları 2022 neler?

Kurumsal kiracılı gayrimenkul talebinde yükseliş!

Son dönemlerde kurumsal kiracılı gayrimenkul talebi yükseldi. Bu artışın çeşitli nedenleri olmakla birlikte aslında çok fazla faydası bulunduğunu dile getiren Gürkan Siviş, “Kurumsal kiracılı gayrimenkul kaçırılmayacak bir fırsat” dedi.

17 yılda kiracı sayısında yaşanan artışın nedenleri TBMM'de!

2002-2019 yılları arasında kiracı sayısında yaşanan artışın nedenleri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ok, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sudan bahanelerle kiracı çıkarma dönemi bitti!

Mülk sahiplerinin, ‘Almanya’dan oğlum gelecek, akrabam oturacak’ gibi kiracı çıkarmak için söylediği sözler yargı frenine takıldı. Haksız yere kiracı çıkarma dönemi Yargıtay kararıyla sona erdi.

4 soruda 10 yıllık kiracının tahliyesi!

Gayrimenkul sahipleri oturan kiracılarını belirli nedenlerle evden çıkarma hakkına sahip oluyor. Peki 10 yıllık kiracı nasıl tahliye edilir? 10 yıllık kiracı tahliye şartları nedir? diyorsanız işte yanıtı...

Dükkan sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Dükkan sahibi, sözleşmesi devam eden kiracısından bazı hallerde tahliyesini isteyebiliyor. Ancak haklı bir gerekçesi olmayan mal sahipleri sözleşmeyi bildirim yolu ile feshedemiyor. İşte haklı fesih nedenleri.

Kira sözleşmesinde kiracının ölümü!

Kiracının ölümü olağanüstü bir durum olup, olağanüstü fesih nedenleri arasında yer alıyor. Peki, kira sözleşmesinde kiracının ölümü halinde ne olur? Sözleşme devam eder mi, biter mi?

Kiracı tahliye ihbar süresi!

Taşınmaz mal kiralamalarında bazı durumlar kiracının tahliyesine neden olabiliyor. Bu tahliye nedenleri yine aynı kanun kapsamında düzenleniyor. Peki, kiracı tahliye ihbar süresi nedir?

Dükkan kiracısı tahliye nedenleri!

Dükkanını kiraya veren mal sahipleri, kanunda belirtilen bazı hususların meydana gelmesi halinde sözleşmenin feshini isteyebiliyor. Peki, dükkan kiracısı tahliye nedenleri nelerdir? Dükkandaki kiracı nasıl çıkarılır?

Kiracıdan kaynaklanan sebeplerle fesih nasıl yapılır?

Kira süresi boyunca kira sözleşmesi ancak kanunda belirtilen durumlarda feshedilebiliyor. Fesih nedenleri mal sahibi tarafından kaynaklanabildiği gibi, kiracı tarafından da kaynaklanabiliyor. Peki, kiracıdan kaynaklanan sebeplerle fesih nasıl yapılır?

kiracı çıkarma nedenleri Haberi

kiracı çıkarma nedenleri

Evde tadilat yapımı ve kiracı çıkarma süreci!

Gayrimenkul sahipleri, kiracılarını her istediği zaman evden çıkaramıyor. Ev sahibinin kiracısından evin tahliyesini isteyebilmesi için, bazı haklı nedenlerin söz konusu olması gerekiyor.


Bu haklı nedenler arasında, kiracının borcunu ödememesi, mal sahibi olarak bu eve ihtiyaç duyulması, ihtar, icra takibi ve zorunlu gayrimenkul tadilatı.


Yukarıda belirtilen, sözleşme bitmeden evi tahliye nedenleri arasında evde tadilat yapımı da yer alıyor. Kanuna göre evde tadilat yapımı ve kiracı çıkarma süreci şu şekilde işliyor;


Gayrimenkul için ciddi bir tadilat yapılacaksa, kiracıdan evin tahliyesi istenebiliyor. Örneğin konutun deprem yönetmeliğine uygun olmaması halinde, yıkılma tehlikesi teşkil ediyorsa ya da restorasyon yapılacaksa kiracının evden çıkması istenebilir.





Işıl Seren...